Blockad vid flyktinganläggningen i Märsta

Hade förmånen att få vara med i kväll vid blockaden vid flyktinganläggningen i Märsta. Det var ju ett antal irakier som ska utvisas ikväll/inatt, men som aktivister blockerade vi de tre utfarterna från anläggningen för att man inte skulle kunna köra iväg flyktingar. Polisen lyckades dock lura oss, lyckades hitta en kryphål via en trottoar och parkering, och fintade bort oss genom att köra ut en buss och en piketbil som vi granskade, med en ytterligare piketbil som var gömd bakom. Aktivisterna fortsatte sedan till Arlanda för att försöka stoppa utvisningen där. På grund av min höga ålder och rejäla förkylning följde jag inte med till Arlanda, så jag vet inte hur dramat har slutat. Här är en intervju med mig inspelad sent ikväll utanför flyktinganläggningen i Märsta: http://bambuser.com/channel/Blockad/broadcast/2312157   Tidningen Dagens chefredaktör Daniel Grahn dök också upp och hans berättelse kan man läsa här.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Pingback: Blockad i natt — Josefine Arenius()

 • epost

  Det var grymt att du var med. Det gör mig väldigt glad! Och överlag att så många kristna deltog, vissa hade åkt upp till 30 mil. Det gör mig tårögd.

  Vi var rätt många som åkte upp till Arlanda, kanske ett 40-tal personer med buss och bilar. Vi fortsatte blockaden vid City Cargo och Terminal 5, och snuten var där också, men vi såg inte till några bussar eller bilar med flyktingar, tyvärr.

  Även i Flen genomfördes en blockad utanför förvaret.

  Tragiskt förstås, men bra jobbat ändå! Det blev ännu en dyr och krånglig deportation. Det är en poäng i sig, att det här inte ska vara en enkel och normal del av vårt samhälle. Vi måste tänka både långsiktigt och samtidigt försöka stötta dom enskilda människorna.

  Jag har träffat tre av dom som utvisades. En av dom har bott i Sverige i elva år och har familj inklusive små barn här. En annan var en äldre man som varit i förvar i fyra månader. Den tredje fruktade sitt liv i Irak eftersom han menar att det vilar ett dödshot av en specifik grupp över honom. Och så vidare./Jonas

 • petter

  Jag tillönskar Guds beskydd och välsignelse till de utsatta flyktingarna och till er andra  som på detta sätt våga visa vad Guds rike handlar om. / petter