Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Sefast_tronde

  Bra artikel!

  Mkt svag av Hägglunds egen sekreterare. Du fångade verkligen problemets kärna: ”Ett tredje problem är att när ”kristen-höger”-etiketten används inom kristdemokraterna så sågar man inte bara den gren man sitter på, man sågar hela trädet man sitter på.” 

  ”Kristen höger” är en missbrukad etikett som skapats av kristenhetens häcklare och kritiker. Att bruka samma vokabulär inom KD blir minst sagt ett missbruk av såväl ord som innehåll. 

  MVH / Sefast Tronde

 • Haning Burseryd

  Frågan är egentligen enkel. Det behövs endast en enkel skolgång. Karl Marx, som är fadern till vänster har tydligt sagt, att det INTE FINNS någon Gud och att tro på någon gud ska bekämpas som det borgerliga samhällets sätt att förtrycka proletariatet.

  Om man nu vill ha denna delning, finns det endast kristen höger. Vänstern representerar endast ateism i olika former.

  Självfallet behöver man inte politisera tron, men om man väljer detta, då finns det – ONE WAY – höger!

 • Anonym

  Min Gud tror inte på dessa fåror. Han vill se väckelse, ett folk i bön för rätt och rättfärdighet. Det är inte heller rätt att stora bolag får vinster på andras olycka. Att arbetslösa ungdomar får sälja både sitt hjärta och sin själ till fienden när de ska ”sälja sig själva” på en obarmhärtig ”marknad”. Alla företagare heter inte Stefan Swärd och alla är inte kristna som står till höger. Det finns onda krafter i samhället och dessa krafter väljer inte att stå endast på vänstersidan utan de finns till höger och även i mittpartierna. Det finns t.ex. företag som lär ungdomar som arbetar med telefonförsäljning att ett nej är inget nej förrän det upprepats 7-8 gånger. I utbildningen ingår hur de ska göra för att gå runt och ”fånga kunden” så att den blir fast på en fullständigt värdelös utgift. Detta är inte från Gud. Det finns företag som nyttjar arbetslösa och andra i utanförskap och bränner deras bästa krut och ger en massa uppmuntran för att sedan när ”prövotiden” är slut ta nästa person som får ge sitt bästa helt gratis. Nej de som värnar det goda och att Guds rike ska utbreda sig gör den största tjänsten till samhället om de slutar delta i debatten och istället beder till Gud om väckelse. En väckelse – från höger till vänster – från hög till låg- ja, rakt igenom alla gränser, rakt igenom hela samhället och alla dess institutioner. Det är förändring. 

 • Westinbo

  Vi bör skilja på begreppen lite. När Stefan talar om kristen höger så handlar det inte i första hand om en politisk höger och vänsterskala även om många som betecknas för högerkristna har vissa gemansamma politiska preferenser, speciellt om man ser till situationen i USA. Och inte har begreppen höger och vänster i bibeln i första hand något med politik att  göra. Det handlar mer om tradition och symbolik.

 • Anonym

  Begrepp. Definitioner. Exakta formuleringar. Name it!

  Men om jag talar om att landet är i desperat behov av väckelse så tror jag att du förstår vad jag menar. Då värnar vi livet samtidigt som vi har respekt för varandra på livets alla områden. Det är ingenting vi kan träna in utan det är bara Gud som kan lära oss detta.