Breaking news – senaste nytt om pastor Jean

Nu är jag tillbaka i Sverige igen efter ett dygns resande från Sydafrika.

Har idag haft kontakt med advokat Claes Strömvall om situationen för pastor Jean. Advokaten har använt den kongolesiska tidningsartikel jag lagt fram på min blogg för att försöka förmå Migrationsverket att dra tillbaka utvisningen. Det blev avslag med motiveringen att det räcker inte med regimkritik för att få stanna i Sverige. Advokaten har nu lagt fram en ny ansökan på grundval av det handskrivna brev riktat till svenska myndigheter som skrevs av en delegat vid kongolesiska delegationen vid den FN-konferens jag varit med på i Durban, Sydafrika. Det väntar vi nu på svar på. Räcker inte den skrivelsen, undrar man om det finns några möjligheter att få stanna i Sverige för flyktingar, när t.o.m. en företrädare för det berörda landets regering, vädjar till svenska myndigheter att inte utvisa pastor Jean till Kongo på grund av riskerna, det kallar han för inhumant.

Kampen går vidare. Hur gick det med manifestationen och besöket vid anläggningen i Flen igår? Skriv gärna en kommentar – någon som var med.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • kjell

  Någon behöver ta migrationsverket i örat
  Nu skall barnläkaren Boris Zacharow utvisas till Irak fastän han behövs här, han har inte varit i Irak sedan han var 5 år och kan inte språket.

 • Sofia

  Jag var med, och Jean var där. Två kvinnor från hans församling besökte honom också. Jag skriver mer om besöket imorgon på flyktingbloggen Öppet landskap: http://oppetlandskap.wordpress.com/

 • Mikael

  Hej Kjell!
  Migrationsverket utför bara Riksdagens tagna beslut!
  Det är Framför allt i Regeringens öron vi skall dra i.
  Som KD, FP, Centern och Moderaterna  de kan göra en snabbremmis och låta Riksdagen ta nytt beslut om att lägga nivån lägre på särskilt ömmande ärende.
  För juridiskt betyder det, ingen är berättigad till att få den bedömningen. Men vi som ser alla fel får reda på att vi kan ju alltid pröva frågan.
  Detta är ett juridisk godkänt bedrägeri gjort av Riksdagen, omskrivningen syfte är bara för att slippa protester.

  /Mikael

 • Annika Spalde

  Det var väldigt fint att få träffa Jean (och de andra förstås). Han verkade så samlad. Mattias som var med oss, från Örebro, spelade in en kort intervju med honom, med sin telefon. Vad jag har sett än så har han inte lagt upp den någonstans.
  Vi delade upp oss i två grupper och gick till de två avdelningarna. Där jag var med kom 12-13 personer för att fika med oss, till de andra kom en mindre grupp.

 • Sofia

  Nu har jag skrivit om besöket. Det blev inget om Jean. Kanske kan de andra fylla på. http://oppetlandskap.wordpress.com/2011/12/21/pa-forvaret-i-flen-lor-1712-2011/

 • Maria Kuchen
 • Cissi

  Skulle det vara utslagsgivande att kunna ange rätt datum för Frälsarens födelsedag så bör beslutsfattande myndighet få lite hjälp med exegetiken. I pastorns prövning möjligen inte en svårighet, däremot var frågan aktuell i utvisningsbeslut i höstas.

 • Pingback: Stötande och ohållbar jämförelse | danielgiertz()