Breaking news – nu avgörs kampen för pastor Jean Kabuidibuidi

Jag befinner mig för närvarande på FN:s klimatkonferens i Durban Sydafrika, tillsammans med 16.000 andra personer från hela världen. Företrädare för 194 regeringar finns på plats med sina delegationer, journalister från hela världen och ett antal tusen företrädare för olika organisationer som FN har godkänt med observatörsstatus. Bland dessa organisationer finns också en del kyrkliga organisationer, bland annat Kyrkornas Världsråd och Brittiska biståndsorganisationen Tearfund.

Det finns även några företrädare här för Kongos regering. De svenska myndigheterna planerar att utvisa pastor Jean Kabuidibuidi 12 eller 19 december. Jag har haft samråd med advokat Strömvall och vi har kommit överens om att jag ska försöka få kontakt med företrädarna för Kongos regering här på plats, och försöka utmana dem att skriva på ett papper där det intygar faran av att återvända till Kongo om man är i den berörda pastorns situation. Jag kommer naturligtvis inte nämna några namn för dem, utan mer diskutera situationen generellt.

Letar nu efter Kongos representanter här, det är som att leta efter en nål i en höstack. Det är sista möjligheten att göra något mer.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Tea Gustavsson

  Vi ber!

 • Karli_gutter

  Hej Stefan,
  Är det inte risk att pastor Jean sätts i fara genom att uppmärksamma vad pastor Jean gjort för som får regeringen i Kongo att vara emot honom? Hur tror du uppmärksamheten på honom påverkar regeringen i Kongo?
  Karl

 • Sward

  jag kommer naturligtvis inte att diskutera namn, utan principer.
  Stefan Swärd

 • Karli_gutter

  Tack för Svar!