Breaking news – senaste nytt om pastor Jean

Senaste nytt om pastor Jean Kabuidibuidi. Han har alltså förts tillbaka till Sverige. Har fått nya uppgifter om var han befinner sig. Han är nu inlåst på Sollentunahäktet norr om Stockholm, han har en cell på 7 kvadratmeter. I morgon kommer han tydligen förflyttas till flyktingförläggningen i Flen. Pastor Jean mår dåligt, han har inte ätit på tre dagar. Jag har försökt nå honom på telefon under dagen utan att lyckas. Så här behandlas flyktingar i Sverige.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Det är så avskyvärt! Tänk att man kan hålla människor i förvar utan gräns och nu kommer gränsen vid 12 månader(!) VANSINNE. En mördare kan ibland få sitta kortare tid i fängelse, de får träffa anhöriga, de har permissioner och de kan studera och får BETALT medan de avtjänar sitt straff. Din JO-anmälan är sprungen ur Guds brinnande kärlek!

 • Bengt_sjoberg

  Följer detta drama och ber och hoppas på en förändring. I Flen sitter sedan några veckor en kristen man från vår församling och en familj från Karlskoga.
  En diakon i Sv. Kyrkan som heter Agneta brukar besöka flyktingarna på förvaret i Flen.
  Igår överlämnade Migrationsverket ytterligare ett ärende till polisen. Det handlar om en ung man som blivit kristen och kommer från Afghanistan. Det gör man trots att Migrationsdomstolen i Göteborg har tagit upp hans ärende till förnyad prövning, men Migrationbsverket har enligt lagen rätt att ändå fortsätta utvisningsprocessen. I onsdags mötte jag också en kristen iranier vars ärende överlämnats till polisen för tvångsutvisning.
  Vi skulle behöva fler FRISTÄDER i Sverige. Alsike Kloster finns och några andra platser. Vi har sjukvård för gömda t.ex. ROSENGRENSKA STIFTELSEN.

 • Mattias Johansson

  Fortsätter att be för Pastor Jean… Himmelske Fader, gör beslutfattares hjärtan mjuka så att de blir villiga att se sanningen. Ge dem vishet och mod att fatta rätt beslut. Låt Pastor Jean få stanna i Sverige och mycket snart återförenas med sin familj… ”Herren styr kungarnas tankar lika lätt som han leder vattenbäckar. Han för dem i den riktning han vill.” (Ord 21:1, Levande Bibeln)

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Det brukar sägas att få flyktingar är flyktingar enligt Geneve-konventionen i Sverige, nämligen om de hyser välgrundad oro för förföljelse. Tyvärr stämmer inte detta, nästan alla flyktingar i Sverige har fått stanna pga det. Men svensk lag räknar inte grupptillhörighet som asylskäl, vilket Genevekonventionen gör.

  En kristen irakier måste visa att just hon är förföljd inte bara hennes församling eller familj för att räknas som flykting i Sverige. Inte ens om hela din familj utplånats räknas det i svensk lag som asylskäl om hoten inte uttryckligen riktats till den enda överlevande. Blir du mördad i en attack mot en koptisk gudstjänst är det ju inte dig personligen man vill åt utan bara dig som företeelse, dvs som kopt. Det är inget asylskäl.

  De som får stanna pga att hoten inte är personliga utan hör ihop med etnicitet, religion, kön, sexuelle läggning, politisk åsikt etc. får stanna av ”humanitära skäl” om deras välgrundade fruktan beror på att de tillhör en förföljd grupp men inte kan uppvisa dokument på att just den enskilde personen är hotad. Så förfalskas statistik och människor förnedras.

  Denna lek med ord och liv är ovärdig och visar på en motvilja att hjälpa behövande utan att förnedra dem med att låtsas att de inte har asylskäl. Dessa fall som du tar upp visar ju återigen på en direkt illvilja anser jag, om ett fall ska överprövas finns all anledning att stoppa utvisningen. Har de för lite att göra på migrationsverket?

 • Magdalena

  Det gör ont. Riktigt ont inombords. Fortsätter att be.