En spännande vecka

Den här veckan blir det flera händelser som har att göra med min bok ”Efter detta”. Har under måndagen varit i Älmhult och i Kanal 10:s studio för att göra ett program om boken. Frank Ådahl medverkar i samma program. Jag vet inte riktigt när det kommer att sändas men det blir närmaste veckorna. Det blir inom ramen för det Kanal 10-program som kallas för Dialog.

På onsdag reser jag till Örebro för att presentera boken på Örebro missionsskola. Mikael Tellbe håller i samlingen kl. 19.00 och det blir en ekumenisk samling. Bl.a. kommer min bok att diskuteras kontra Rob Bells bok. Ser fram emot det.

När det gäller kongolesiske pastorn Jean ser det mörkt ut. Har fått indikationer på att Migrationsöverdomstolen inte kommer att ta upp hans ansökan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://pulse.yahoo.com/_4CQF54K3CDY5XWEUXN2IWVQWUU Robert

  Hej! Uppe t tidigt på morgonen idag Stefan! 😉
  Vi får inte sluta tro att Jean ska bli fri, hur det mörkaste finns det det alltid hopp!  Jo en fråga som kanske någon har svar på är angående präster i Svenska Kyrkan. Detta dök upp i huvudet på mig när jag såg debatten mellan Åke och Ulf. Jag känner en kille som hoppade av sin prästutbildning för att det var ingen som trodde på budskapet längre. Han brann för att göra Jesus känd men när han såg hur likgilitga de blivande prästerna var så orkade han inte med längre. Jag har hört av flera andra den senaste tiden om präster som kan mycket om bibeln och talar väl i predikstolen men som lever av världen, dvs. ena dagen står i predikstolen och andra dagen är ute och festar på sina ”prästkurser” betalda av medlemmarna. Många har förlorat tron på att Jesus verkligen kan förändra människor och därmede så köper man lögnen från Djävulen att allt är kört. Ungefär som de flesta poliser tycker om den organiserade brottsligheten. ”Vi skrapar lite på ytan, slår några alkoholliststackare, eftersom vi inte vågar sätta dit de som verkligen begår de grövsta brotten”. Jag säger inte att alla är sådana, jag har träffat många vettiga och bra poliser som verkligen vill gör sitt bästa. Men tyvärr märker man en frustation inom poliskåren att allt är kört. På samma sätt märker jag av frustationen i Svenska Kyrkan och även i vissa frikkyrkor. Klart att det finns bra präster, där den mest välkände är Clar-Erik Sahlberg i St Clara, men när medlemsantalen börjar rasa och ungdomar struntar i evangeliset (ja, vissa dansar och hoppar under lovsången, men deras böneliv är många gånger stendött) då blir frikyrkan frusterad eftersom vi inte längre tror att Jesus kan förändra människor och deras situation. Men genom bön, fasta och troget tjänande så kommer vi genom denna kris också. Om vi förströstar på Den Helige Anden så kommer vi vidare! Kanal 10 är ett utmärkt sett att väcka folks längtan efter evangeliet och att vinna själar igen!
  Allt gott i er fortsätta tjänst!
  Med vänliga hälsningar
  Robert