Söndag eftermiddag

Nu är det söndag eftermiddag. Inspirerande 11-gudstjänst i Elimkyrkan, bra predikan som vanligt av Martin Wärnelid. Klockan 14.00 har vi kongolesisk gudstjänst, och 16.00 för etiopier/eritreaner respektive rysktalande. klockan 11.00 i Skärholmen.

Ska predika i eftermiddag hos den latinamerikanska församlingen Iglesia Icthus som hyr in sig hos Adventskyrkan Olof Palmes gata, 16.00.

Vid Elims 11-gudstjänst berättade pastor Kjell Waern från New Life om ett nytt socialt arbete som församlingen driver med att dela ut matkassar till behövande. Församlingen märker att det finns bland deras medlemmar och nätverk personer som inte har mat för dagen. Det handlar bl.a. om flyktingar i utsatta situationer. Kjell W berättade också om att utsatta människor kan få hyra en säng som man får disponera 8 timmar per dygn, man hyr alltså inte ens ett rum. Det är ungefär så det var i Stockholm på 1870-talet. Vi vill vara med i Elim och skänka och dela ut matkassar.

Har fått mycket bra feedback på torsdagskvällens utfrågning med Bonnier/Ekman. Båda medverkande uppskattade tillställningen. Jag tycker att samtalet gick bra och att vi hamnade i väsentliga frågor, min ambition var att visa på skiljelinjer men också hitta sådant som förenar. Min roll var ju bara att ställa frågor, inte att själv delta i diskussionen. Jag noterar också att torsdagskvällen väcker ett stort intresse, nu har närmare 1100 personer sett utfrågningen via Webb-TV vilket är en mycket hög siffra.

Kommande vecka ska jag resa ner till Älmhult under måndagen för en TV-inspelning för Kanal 10, de ska göra ett program om min bok. På onsdag kväll kommer jag att medverka på Örebro missionsskola i en offentlig samling kl. 19.00 på kvällen, det handlar också om att presentera min bok. Nästa söndag ansvarar jag för predikan i Elimkyrkan kl. 11.00.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399