Ledig lördag

Har haft en ledig lördag med en härlig lång bönepromenad i Djurgårdsskogen, förbi Rosendal, genom häststigarna bort mot Isbladskärret och efter Djurgårdsbrunnskanalen. Brunch ute på Lidingö med hustrun och två av döttrarna. Jättetrevligt.

Kampen går vidare för pastor Jean. Det ser dystert ut för närvarande, han är inlåst i Märsta och vi har inte fått några ytterligare besked. Har idag skickat in en JO-anmälan riktad mot både Migrationsverket och gränspolisen för hur de hanterar frågan med en stackars flykting. Skriver nu på en ny skrivelse till Migrationsverket med en begäran om att de ska ompröva hela frågan.

Ska det här dramat sluta med champagne hos Sverigedemokraterna eller lovsång i Elimkyrkan? Just nu ser det mycket mörkt ut.

Nästa vecka fortsätter jag min boklanseringsturné. Nu är det Linköping på tur, ska vara i pingstkyrkan på tisdag kväll kl. 19.00. Och på torsdag kväll blir en annan höjdpunkt, utfrågningen i Elimkyrkan med Ulf Ekman och Åke Bonnier, börjar kl. 19.00. En viktig kväll för alla som har intresse av kristendomens framtid och utveckling i Sverige.

Och i morgon har vi dop i Elimkyrkan igen. Det har varit en hel del dop det här året. Det är väl ett villkor för att kunna kalla sig för baptistförsamling.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Maria Furusand

  Det ska bli lovsång!

 • Inge

   Jag önskar också att det blir lovsång, men det är väl inte  SD som styr över Migrationsverket och gränspolisen? Hur vet vi att SD verkligen ställer sig bakom denna orättfärdiga utvisning? Är det fakta eller bara fördomar? Jag röstar inte på SD men bilden av SD byggs till stor del upp av uttalande som detta. ””Ska det här dramat sluta med champagne hos Sverigedemokraterna eller lovsång i Elimkyrkan?””

 • Westinbo

  Trots

   

  Min förnedring göder
  ett trotsighetens hopp,
  den tro som bär mig
  när allt annat förgått,
  den gula rosen växer
  ur asfalten upp i trots,
  om än de vore tusen
  hindras inte mitt lopp,
  som narr inför världen
  väntar jag soluppgång,
  svaghet är min näring
  Guds nåd är mitt hopp,

  som narr
  inför världen

  väntar jag
  soluppgång,

  svaghet är
  min näring,

  Guds nåd är
  mitt hopp,

 • Westinbo

  De fyra sista stroferna skulle inte kommit med, men så är det här i världen, tillsammans med det goda blandas felen. Kan och vill du Stefan får du redigera bort det inklusive denna kommentar.
  Annars ta bort alltihop så försöker jag på nytt. Men jag dör inte om du låter det va som de e.

  Så blir det ofta när man vill ge från Gud på världens opålitliga arenor ..,

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Fast tyvärr är det just SDs politik som just nu administreras av migrationsverket, de vill definitivt inte ha flyktingar frpn Kongo i Sverige-läs partiprogrammet så ser du att det inte handlar om fördomar. Det är mycket tragiskt att vi har en migrationsminister och ett migrationsverk som helhjärtat går in för att blidka SDs 5 % av väljarkåren i stället för att följa konventioner och lagar, inte minst Guds lag om medmänsklighet.

 • Haning Burseryd

  Här lever fördomarna om SD vidare. Mycket fult av dej, Stefan!

 • Nils

  Nu nådde du ett lågvattenmärke med
   ”Ska det här dramat sluta med champagne hos Sverigedemokraterna eller lovsång i Elimkyrkan?”

  Med den typen av jämförelse, så vill jag nog inte bevista någon endera enl. givna premisser.

  Det finns inslag hos Sverigedemokrater som har mer av kristen handlingskraft än mycket av det KD som med sitt K ska stå för.

  På liknande sätt som Marcus Birro lyckas föra fram kristen tro med mer respekt än namnkunniga samfundsledare.

  Att framställa SD som inte rumsrena är inte speciellt kristet heller.
  Som det oficiella Sverige reagerade vid förra rikstingets öppningsGudstjänst i Storkyrkan efter att SD tågat ut, så var det mer pinsamt yttrande från frikyrkorepresentant N. Piensoho än SD:s agerande.