Försök att överrumplande utvisa pastor Jean ikväll

Polisen hade tidigare sagt att pastor Jean ska utvisas på onsdag morgon. Nu kom polisen helt plötsligt ikväll till anläggningen i Märsta för att ta honom till Arlanda. Piloten har dock vägrat ta med honom i planet, jag har ingen närmare information om varför. Polisen har fört honom tillbaka till anläggningen i Märsta, där han är inlåst igen.

Varför ska utsatta flyktingar hanteras som grovt kriminella? Varför kan man inte ge en klar och tydlig information om när en person ska utvisas? Hur kan man hålla utsatta flyktingar inlåsta vecka efter vecka? Kan någon svara på frågan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://amen.se brynte

  Kan för mitt liv inte förstå varför migrationsverket och polisen fortsätter ljuga om såna här saker. Är det inte uppenbart att de endast försvagar sin egen sak i längden. Oerhört starkt att piloten vägrade lyfta med Jean ombord. Det vore spännande att höra hur det kom sig, om de hade nån kommunikation ombord eller om piloten hade hört om fallet via media. Isf har ju dina utspel verkligen gett resultat.

 • Tea Gustavsson

  Den svenska versionen av att sitta på death row… Fruktansvärt är vad det är och helt ovärdigt det svenska myndighetsidealet.

 • Anonym

  Jag saknar ord över denna behandling… Jag skäms över att bo i ett land som behandlar människor på detta sätt. Det är inte värdigt vårt land.

 • Pingback: Polisen ljög – försökte deportera Jean ikväll | Jonas Bergström()

 • http://twitter.com/davidsthlm David Johansson

  Jag skäms över svenska myndigheter som behandlar en människa på detta sätt!

 • Maria Furusand

  Det är vidrigt!
  Herre förbarma dig!

 • Sofia

  Dala-Demokraten publicerar min artikel om mötet med Jean Kabuidbuidi imorgon – läs den! Och sprid så mycket information ni kan, hellre ett klick för mycket.

 • Pingback: Ur led är tiden | Hälleberget()

 • epost

  Som jag ser det så är det just vad det är. Värdigt vårt land. Nationalstaten är byggd på idén att vissa människor ska priveligieras, och att andra ska uteslutas, och att gränser som separerar människor ska upprätthållas med våld (militär och polis). Så länge nationalstaten består så kommer alltid oskyldiga människor att drabbas på det här sättet. Därför tycker jag att engagemanget för enskilda människor behöver kombineras med ett radikalt motstånd mot nationalstaten som struktur. Pastor Jean är inte ett olycksfall i arbetet, utan en del i ett systematiskt förtryck av flyktingar. Så ser jag det.
  /Jonas Lundström