Mer material om situationen i Kongo

Här är en länk till ett dokument om pastorer som blivit trakasserade av militären i Kongo-Kinshasa http://www.vsv-rdc.com/pdf/presse_2011_20.pdf, det inträffade i juni i år. Observera att det har hänt i Kinshasa, inte i östra Kongo som enligt Migrationsverket är det farliga området.

Länk om kongolesisk-brittisk medborgare som blivit trakasserad på flygplatsen.http://www.vsv-rdc.com/pdf/presse_2011_21.pdf

Länk om pastor som trakasserats i Kongo http://www.societecivile.cd/node/4501.

Länken jag lade ut i lördags kväll visar på ett antal dokument som visar hur nyckelpersoner i Kongo dödas, trakasseras eller förs bort under mystiska omständigheter. Det handlar om polis, militär, pastorer och präster, människorättsaktivister, människor som i vissa lägen uppfattas som hot mot regimen eller andra paramilitära grupper.

Det är riktigt att Kongo är ett mycket kristet land, men regimen är hård och brutal och det finns många olika kriminella och paramilitära grupper som dödar, lemlästar, kidnappar och torterar. Det är ingen generell förföljelse mot kristna, men det är förföljelse mot kristna ledare som uppfattas som regimkristna eller som blir svartlistade av paramilitära grupper.

Mycket tacksam för hjälp med översättning av dessa dokument. Det är i varje fall en person som börjat jobba med detta.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

    Ska titta på detta i kväll. Får du dokumenten från Clapham? Har inget hört därifrån. Jag antar att det brådskar så jag tar ut sådant som speciellt stämmer på Jeans situation och västra Kongo DRC.

  • Pingback: Missionskyrkan stärker pastorer och arbetar med pastorsutbildning i Kongo | Mirakelbloggen()

  • Johannes Luiga

    Jättebra! Hjälp gärna till med att hitta dokument som styrker hotbilden mot pastorer och regimkritiker i Kongo-Kinshasa och särskilt i Kinsahasa-området.