Sen fredag kväll

Nu är det sen fredag kväll. Lovar återkomma med kommentarer på kommentarer med anledning av min predikan om sex och samlevnad förra söndagen. Ska försöka återkomma i frågan under helgen.

På söndag kommer jag att besöka Uppsala pingstkyrka och kommer att vara med i firandet av Dan Salomonsson som fyller 50 år.  Har haft en hel del samarbete med Dan under de senaste tio åren, då vi ofta har mötts i sammanhang där jag har företrätt EFK och Dan Pingströrelsen. Vi tog också tillsammans med Sten-Gunnar Hedin och Tuve Skånberg initiativ till att bilda Claphaminstitutet. Uppskattar hans tydlighet och värderingar – där vi känner att vi ligger på samma våglängd.

Ikväll läser jag Francis Chan´s bok Erasing Hell som just kommit ut i USA, som ett alternativ och kritik mot Rob Bells bok. Jag gillar Chan skarpt, och förundras över hur lika han tänker som jag gör i dessa frågor. Han gör mer grundliga bibelgenomgångar än vad jag gör i min kommande bok, men jag kanske mer grubblar och filosoferar om eviga domen och helvetet i min bok. Sedan är han betydligt mer polemisk mot Bell än vad jag kommer att vara, jag har bara några enstaka referenser till Bell i min bok.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399