Stefan Swärd

Allt mellan himmel och jord

Nu är det sen fredag kväll. Lovar återkomma med kommentarer på kommentarer med anledning av min predikan om sex och samlevnad förra söndagen. Ska försöka återkomma i frågan under helgen.

På söndag kommer jag att besöka Uppsala pingstkyrka och kommer att vara med i firandet av Dan Salomonsson som fyller 50 år.  Har haft en hel del samarbete med Dan under de senaste tio åren, då vi ofta har mötts i sammanhang där jag har företrätt EFK och Dan Pingströrelsen. Vi tog också tillsammans med Sten-Gunnar Hedin och Tuve Skånberg initiativ till att bilda Claphaminstitutet. Uppskattar hans tydlighet och värderingar – där vi känner att vi ligger på samma våglängd.

Ikväll läser jag Francis Chan´s bok Erasing Hell som just kommit ut i USA, som ett alternativ och kritik mot Rob Bells bok. Jag gillar Chan skarpt, och förundras över hur lika han tänker som jag gör i dessa frågor. Han gör mer grundliga bibelgenomgångar än vad jag gör i min kommande bok, men jag kanske mer grubblar och filosoferar om eviga domen och helvetet i min bok. Sedan är han betydligt mer polemisk mot Bell än vad jag kommer att vara, jag har bara några enstaka referenser till Bell i min bok.Subscribe to Stefan Swärd