Hälsning från Malmö

Jag befinner mig fortfarande i Malmö på New Winekonferensen. Här är det en fantastisk stämning, fullsatt med folk, bra och instruktiv undervisning, och en miljö som inspirerar till att tro på Gud och att göra Jesu gärningar. Mycket bra undervisning om helande, och tecken och under. Hämtar inspiration för höstens arbete i Elimkyrkan. New Winenätverket har verkligen en viktig uppgift att vara en av spjutspetsarna i Sverige när det gäller karismatisk kristendom. Bill Johnson och Randy Clark är utmärkta lärare, bibelförankrade, sansade och utmanande.

Reser till Frizon i morgon där jag ska medverka i seminariet de luxe, tillsammans med Joachim Elsander och Carl-Henric Jaktlund.

Är nu i slutspurten i arbetet med min bok som går till tryckeriet inom 1-2 veckor. Har fått en kraftig uppbackning, och följande personer skriver promotande baksidestexter eller förord, Stefan Gustavsson Evangeliska Alliansen, Anders Blåberg, direktor för Evangeliska Frikyrkan, Dan Salomonsson pingstpastor i Uppsala, Olof Edsinger, EFS-präst i Uppsala och teolog och prästen Hans Weichbrodt som är ledare för Oasrörelsen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.teologicafet.tk Andreas Engström

  Hmm tänk om man kunde ha tiggt till sig ett recensionsex. Men jag får väl som alla andra gott vänta på att boken kommer ut. 

 • Lotusbarnen

  Snälla uppmärksamma vår blogg. lotusbarnen.blogg.seVi är tre unga tjejer som under tre månader arbetat och bott på ett av Adoptionscentrums barnhem i Indien. Under tiden på barnhemmet blev vi vittne till en fruktansvärd, nedbrytande och mycket allvarlig misshandel av barnen. Trots att adoptionscentrum adopterar barn från barnhemmet och bistår med pengar tar de inte våra vittnesmål på allvar. De anser inte att en kortsiktig lösning är av värde trots att barnen lider varje dag. Vårt syfte med bloggen är att skapa oponion. Snälla hjälp oss att ge våra älskade barn ett ansikte och en bättre framtid. De lever på barnhemmet helt isolerade och kan inte själva påverka sin situation.

 • Christian

  låter härligt..!

  När världens fröjd en ände tar har vi det bästa vinet kvar….!

 • Kjell G

  Bill Johnson är en utmärkt talare ur Kundalini-New Age-rörelsen.

 • Westinbo

  Berätta mer!

 • Patrick Ölund

  Tänk att det alltid finns människor som ska klaga och hitta fel hos alla. 

 • Anonym

  Härligt. Kul att Bill besökt Sverige, och kul med så många anmälda!

  Vill bara korrigera, Olof Edsinger är inte EFS-präst. Lätt att tro det men det är han alltså inte.
  Även om han är anställd av EFS.

 • Sparr Sven

  Föreslår att ni lägger in en länk till er blogg så man lätt kan läsa mera om man är intresserad och kanske vill engagera sig.

 • Gäst

  utveckla! Vad är ditt påstående baserat på?

 • Inge

  Stefan jag vill bara påminna dig om de hårda ord du fällde över de som var positiva till vad de upplevt av DHA verk när väckelsen i Lakeland var aktuell!

  Du minns säkert att du sågade totalt det som hände där! Detta trotts att du inte var där? Bill Johnson var där! Han erkände att det som hände där var från Gud! Naturligtvis ytterst tragiskt att TB inte klarade den enorma press han blev utsatt för och föll i synd.

  Skulle det nu visa sig att de personer som du nu beskriver som så ”utmärkta lärare”  även de skulle falla i synd? Skulle du då förkasta allt det du hört och det som skedde runt denna konferens under de dagar du var i Malmö som en bluff?

  Läste ett positivt vittnesbörd om en kille som tydligen varit på samma konferens som du, som sedan praktiserade vad fått lära sig på tåget hem.
   http://pernillawahlgren.se/pernillas-blogg/under-kan-tydligen-ske.html

  När jag var i Lakeland i maj 2008 såg jag med egna ögon och hörde många vittnesbörd liknande  det som Pernilla Wahlgren  skriver om på sin blogg!

  Skulle jag då förneka allt det jag sett och hört och själv upplevt som ett verk av DHA  bara för att du som proffstyckare men (ej närvarande) då var helt övertygad om att vi som var där vara grundlurade?

 • WO

  @Patrick Ölund
  Är det att klaga på/leta fel när man säger som det är om Billl J???

  Hans lära om Jesu gudom är tex helt galet fel. Jesus lämnade sin gudomlighet ”hemma ” i himlen när han var på jorden, enligt Bill J. De under han gjorde var möjliga enbart pga Jesu ”perfekta relation” med Gud Fadern, men Jesus var här på jorden BARA 100% människa. Inte 100% Gud OCH 100% människa, som kristen lära menar.

  Detta menar Bill innebär att om VI skaffar oss denna perfekta gudsrelation, då kan VI göra stora under, lika stora som, eller större än, de Jesus gjorde.

  Enligt Bibeln är Gud ”evig” och oföränderlig, dvs Gud KAN INTE FÖRÄNDRAS! Han kunde bli människa, men var även som människa fortfarande 100% GUD, också. Om man lär annat måste man ses som villolärare!

  Kundalini och sådant är INTE vad vi som kristna ska syssla med, det är inte småsaker att ”klaga på”, det är STORA och farliga saker att syssla med. Sker det under kristen flaggg är det värre än om det sker under öppen icke kristen flagg.

  Däremot menar jag inte att sådant som det som skedde med ”en kvinna på tåget” (relaterat i annan kommentar här), i en länk hämtad från Pernilla Wahlgrens blogg, att sådant måste vara fel för att mannen som uppenbart fick vara Guds redskap också, enligt information från en som kände honom, hade varit på New Wine-konferensen…

 • WO

  Jag kan ju ge ett svar, tex detta:
  http://www.truereformation.net/2011/07/16/en-analys-av-nar-himmelriket-tranger-fram/

  Orka läsa hela den bokrecensionen Oavsett vad du må tycka innan du läser har det sitt värde att se vad för teologi som Bill J står för i grunden.
  Han kan säga mkt som är bra trots sin (som jag ser det) konstiga teologi, men det gör ju risken att bli förledd desto större. Den som bara säger galenskaper lurar inte så många…

  Detta inte det enda som är märkligt i dagens ”evangelikala” sfär…men ett som är ett tydligt exempel iaf.

  (så kan man ha synpunkter på små detaljer i analysen, men som helhet tycker jag den står sej bra. Recensenten håller sej bra på vägen, medan de diken Bill J far omkring i är på båda sidor om stigen, som jag uppfattar saken)

 • Sward

  Hej Inge,
  Det är riktigt att jag ställde mig kritisk till Lakelandväckelsen. Och det tycks vara en allmän uppfattning att det spårade ur, och så vitt jag vet har det inte blivit någon fortsättning av det lokalt. Så jag har inte haft någon anledning att omvärdera min ståndpunkt. Jag vet inte på vilka grunder Bill Johnson var där, men jag skulle gärna vilja ställa frågan till honom om jag fick ett tillfälle, fick inte tillfälle i Malmö att prata med honom personligen.

  hälsn
  Stefan Swärd

 • Sward

  hör av dig till någon av förlagen så kanske de kan skicka ett rescensionsex.
  hälsar
  Stefan Swärd

 • Inge

  Hej Stefan
  Du behöver inte omvärdera din ståndpunkt för min skull, men du svarade inte på min fråga? Om det senare skulle visa sig att denne Bill Johnson som var en av huvudtalarna skulle vara en falsk profet och synden i hans liv blev uppenbar, skulle du då omvärdera din ståndpunkt beträffande det som skedde i Malmö och det som du upplevde som rätt och istället döma ut hela denna satsning?    

 • WO

  Oavsett hur det var i Lakeland, djupast sett, så är det klart att Bibeln nämner en del om att en stor mängd stora under kommer att ske som kommer från andra källor än Gud, och har annat än Jesu blod som ursprung. Det öppnar för att man kan bli tvungen att ”ta in” att även en del som till synes är kristet inte är det.
  Därmed INTE sagt att allt som hänt och kan komma att hända i spåren av Malmö-eventet skulle behöva vara fel. Varje person som varit där har ju SITT ansvar för hur man fördjupar/utövar som kristna tro, och skall inte ses som fel bara för att Bill J har avvikande teologi i många stycken!

  TB var om jag förstått rätt inblandad i otrohet, superi *under tiden* inte nåt som hände lite på kanten i slutet. och värre han lyfts upp numera som om inget hänt (har kvar sin nya ”fru” (”fd” älskarinna) tex, som snackar om andliga ting på ett högst knepigt vis etc)
  Såna som Rick Joyner mfl har en del ordensväsende-, katolicism- och newagekopplingar, och var väl(?) den som tydligt och klart ”upprättade” TB trots att denne inte vänt om från sin konstiga (felaktiga) teologi.
  Mycket kan sägas, DET är också intressant om man vill se ”Lakeland” i ljuset av vad som är sant, och sunt…

 • Sward

  Ja, jag skulle nog omvärdera det hela. Av frukten ska man känna trädet.
  hälsar
  Stefan Swärd

 • Inge

  Stefan
  jag uppskattar ditt ärliga svar. Men finns det då inte en risk att man missar
  det som Gud gör mitt i denna fallna värld med alla ofullkomliga budbärare? Ditt
  resonemang skulle tex. innebära att Pernilla W vittnesbörd måste förkastas och
  kastas ut likt barnet med badvattnet och betraktas som dålig frukt och undret i
  tågkuppen kan då bortförklaras som falskt ifall en av talarna på konferensen som
  inspirerade ynglingen att be  skulle falla i synd. Eller hemska tanke om
  du Stefan skulle falla i synd skulle då allt som du under alla dessa år skrivit
  eller uttalat förkastas som dålig frukt?  Jag skall inte starta en ny Lakeland debatt,
  men när jag var därunder tre veckor kunde jag konstatera att av de under och
  tecken  jag bevittnade och de personer jag talade med, dessutom alla de vittnesbörd
  som gavs, var det ytterst få som blev helade av att TB hade bett för dem eller
  ens varit i närheten, de allra flesta blev helade under lovsången eller under
  predikan, det var ingen skillnad de kvällar TB var frånvarande, DHA var lika
  stark, under och tecken skedde i alla fall. Att en kristen ledare kan falla det
  finns många exempel på, det är en stor nåd när synden avslöjas när personen fortfarande är
  i livet, då finns det möjlighet till omvändelse och förlåtelse, som tur är så är
  vi inte satta att döma varandra, utan Gud gör det rättvist. Värre är när kristna ledare (eller vanliga Kristna) lever i dolda synder och lyckas hålla
  en hög bekännelse hela livet och tar synden med i graven, en sådan person kan
  göra betydligt mera skada mot sig själv och hela kristikropp genom sitt sken av
  Gudsfruktan men som troligen tappat kraften i DHA. Jag har funderat på varför Judas fick vara med i Jesu allra närmaste
  krets, Jesus såg naturligtvis synden och sveket i Judas långt innan synden blev
  uppenbar för alla runt omkring, men ändå tilläts han att vara med? Inte
  förkastar vi det som skedde runt Jesus och lärjungarna bara för att en av de
  tolv föll i synd!  Gud har gett oss ande bedömningens gåva genom DHA, för
  att vi skall kunna pröva allt, behålla det goda och förkasta det onda. Låt oss
  använda den gåvan mera och lyssna mindre på alla proffstyckare och notoriska
  bloggare som bara ser bjälken och alla fel. Gud frälser ej i grupp utan på individnivå, på
  samma sätt dömer han ej heller i grupp utan varje person får själv stå till
  svars för sina gärningar.  Där DHA kraft manifesteras genom tecken och under
  där är frihet, tyvärr är DJ oftast då inte långt borta och om möjligt ta udden
  av det Gud har gjort.