Måndag kväll

Skrev en krönika i Världen Idag i fredags om samhällsekonomi. Man hittar den här. Senaste dagarna har min uppmärksamhet handlat om de tragiska händelserna i Norge, har gjort en intervju för Hemmets vän idag om detta, och skriver i Världen Idag, kanske för publikation på onsdag denna vecka. Ägnar mig nu åt att gå igenom det dokument på drygt 1500 sidor som norske terroristen Anders Breivik har lagt ut på nätet, han är en mycket genomtänkt terrorist med tydliga politiska mål, enligt min uppfattning.

Att han skulle vara kristen är fullständigt nys – det är min slutsats när jag läser igenom hans manifest. Han försvarar konservativa värderingar, vilket innefattar traditionell religion, i Nordens fall handlar det om kristna kyrkan. Men det finns inget i hans manifest som tyder på någon medveten tro. Han vill ha tillbaka ett traditionellt samhälle, och vill använda våld för att nå det målet. Det finns inget kristet i detta.

För övrigt, har rest till Skellefteå idag med hustrun, för drygt två veckors semester.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ps23enkristens

  Ha det bra tack för du tog tid med att läsa igenom hans manifest…Och meddelar att inget i det visar på att han är kristen, utan bara att han vill ha  tillbacks konservativa värderingar ,och är reddo att tillgrippa våld för att genomföra det.

  Jag är tacksam för att du så troget kämpar trons Goda  kamp för Gud och oss andra dinna medmänniskor och oss  kristna  dinna syskon i tron på Gud och Guds Ord bibeln…Tro hopp och kärlek kommer att segra igenom Guds försonning med sig själv med oss  människor  i Kristus Guds son, så att han inte  tillräknar oss våra missgärningar…För Kristi kors och uppståndelse till evigt liv igen med Gud …Även om det kan komma att bli svårt ibland …

  Hoppas Anders Breviks illdåd inte förstört tilltron för våra länder och många, eller kan komma  att göra för den kristna tron och bibeln och kyrkan och oss kristna…För att han säger sig på sin facebook sidda var kristen…Man förväxlar  ju ibland en människas  ambitionner och handlingar och   propagerande med dens religionsåskådning och ideologi….

  Men Anders Brevisk illdåd  återspeglar ej  den kristna tron på Gud, bibelns budskap…Och jag tror att det är vicktigt att förmeddla det till allmänheten  och den kristna församlingen  nu…För en sån oförsvarlig vålds handling han nu gjort, och med en video på sin Facebokksidda tror jag det var … Som målar upp en bild av honom som  nån sorts rättskafens. från Gud kristen  korsriddare, mot islam  och vänsterideologi … Och som nu visas i mediat efter hans fruktansvärda illdåd  mot Norge och unga människor  på Utöya…Är ju som upplagt  för att uppväcka kristendomsfientlighet ,och fanatism i hans fottspår med …

  Och  med risk för förföljelse  mot oss kristna som berättigad…Om vi står  för en sådan våldsideologi  ,som hans  onda handlande kan uppfattas ,med sin korsriddar idealisering och romantisering som förebild  för hans vålds ideoligi i hans kamp  mot Islam och mot  muslimer  och vänsterorienterade människor ..

  Och särskilt  nu då han gett sig på det finnast vi har  ,våra undgommar som nu i Norge …Minna sönner är jämgammla med de han tog livet ifrån ,och bor också hos sin mor i Norge…Så jag kan förstå den sorg föräldrarna och syskon  och släkt och vänner och Norge  måste känna nu…

  Men  detta var inte ett Guds verk, utan ett djävulens och en människas  förblindad av sin egen ondska och onda ide och idelogi ….

  Men  även han som vi alla led och dog Jesus  Guds son döden som straff för på sitt Kors och försonnade så . Som oss alla med Gud …Så vi alla kan nu få syndernas förlåtelse  från Gud , för vår Herre Jesus Kristus  skull av Gud och evigt liv i Gud ,istället för att bli dömd till helvet som straff för vår synd ….Och denna nåd vill Gud att vi människor ger alla andra  och oss själva med ….För förlåter Gud ,så kan vi inte dömma och fördömma …Inte ens en sån vetvilling som han…Men  naturligtvis ställa tillsvars och sätta i fängelse…Men ändå behandla väl som alla människor  och oss själva ,för annars blir vi som han….För kärleken gör inget ont  mot sin nästa…

  Men  att myndighets utövande kan innebära bruk  av våld ibland  ,får vi bara apcetera ,och att tyvärr macktmissbruk förekommer ibland … Jesus sa till några soldater i Israel en gång står det i bibeln : Gör er tjänst väl ,men missbruka inte er mackt…Så Jesus var inte pacefist , han var  för rättsamhället ,men emot macktmisbruk, som alla annan synd och orätt  och brottslighet …Kristen tro handlar om relation med Gud och människor  och oss själva  och livet på ett rättfärdigt vis enligt Guds ord och  bud i bibeln igenom tro hopp och kärlek…Och nåd och försonning för vår synd och  våra brott  emot Gud och andra och oss själva och livet och samhället…För Gud är kärleken säger  bibeln , men också rättfärdigheten ,och att hans  rätt är den rätta…Men han är också barmhärtigheten… Som vill ge oss en andra chans som alltid och för evigt gäller, för den som  vänder om till Gud , trots allt ont vi tänker och känner och gör under vårt liv , och andra mot oss…

  Och det är nåd  för Jesus Herren skull med ett  nytt och evigt liv  i Himlen med Gud , med en liten begynnelse av redan på Jorden igenom tron på Gud  och Guds  Ord bibeln  och Guds vilja enligt nya tesmentet bara …För det har Jesus som Guds son  förtjännat åt oss igenom sitt syndfri och heliga och rättfärdiga liv som människa… Han som är Gud och Guds son , med Fadern, och Guds Gode Helige Ande som är osynligt närvarande över allt..Och är den som väcker trons låga  i våra hjärtan och sinnen på Gud och Guds Ord bibeln…Och om Guds  vilja med allt gott och ont…Så vi kan tro på Gud och följa Jesus och leva som han och hans lärjeungar gjorde och lära oss igenom Guds nåd  och Godhet som det står skrivet i Guds Ord bibeln… Som gick runt och gjorde gott mott alla och botade alla som var under Djävulens  våld … Jesus  och lärjeungarna  förkunnade Guds rike för människorna…Och omvändelse och nåd   och syndernas  förlåtelse som skulle predikas i Messias namn  för alla folk ,och att man inte  skulle  misbruka våld och de som hadde mackten …Och att man skulle vända andra kinden till om nån slogen på den högra…Och älska sinna fiender och be för dem , för då var man sin himmelske Faders barn och förlåta för att  bli förlåten av Gud …Och att man skulle ta hand om sjuka  och fattiga och hemlösa och de i fängelse …Och ta  väl hand om främlingen i landet alltså invandrana och flyktingarna….Jesus Herren Gud  Bibelns Gud  och det Kristna budskapet  vill att vi visar nåd och kärlek  mot alla och våra egna  och oss själva ,och oavsett vad  man gjort och vårdar sig väl om och hela livet…Och inte ont mot nån  eller nåt  om livet …Och att vi stoppar och förhindrar allt ont och orätt och gör väl istället…Men inte att vi förgår oss i vrede och gör ont så själva med .Mot den den som gör ont…Utan är barmhärtig och försonnlig mott vanligt  folk ,och de som spårat ur helt som Anders Bresvik…Det är något av vad evangeliet Guds Ord bibeln handlar om….Och bergspredikan är en bra star i Bibeln och visar på evangeliets kärna … Så detta är en angelägenhet att i bön till Gud   be om och undervisa om….Skillnaden mellan san Kristen tro Bibelns …Och sådan vålds rommantiks  ideologi som Anders Bresvik  står för … För att vi ska kunna slippa politisk oro och efter följelse om möjligt av vissa i hans fottspår  och reducera , och att andra tillgripper våld som mottåtgärder … ..Och förväxlar hans budskap  med , för att vara den  allmänna kristna tron …. Hos oss kristna och lykas ega  uppkristendomsfientlighet  och förföljelse  av oss Kristna därför …Fullt förståligt om de tror att vår tro på Bibeln är orsaken till det….Men med sund information och förkunnelse  till Guds församlingar och kyrkor och till allmänheten  vi mediat …Kanske det går att hålla tillbacka  på en låg nivå…Vi får se , men nåt  måste vi kanske göra för detta…. Guds  frid och Gud välsigne er !!! Ronny 1kor 13 Kärleken  förgår aldrig…

   

    

 • mari

  Välkomna till Schtaaaan =) Är ju inte det bästa vädret här idag men önskar er allt gott o sköna dagar här i norr ! 

 • Anonym

  Hörde en ganska uppfriskande politisk debatt på Radion idag att svensk vapen export är ju inte det ulimata utan nedrustning och i slutändan inga vapen alls var målet. man borde se över svenska vapen lagar att människor har rättighet att inneha halv automatiska skjutvapen osv. måste säga att det är ganska intressant för smäller det i afrika så är det inte så noga DN hade en ganska stor artikel härförleden hur synd det var om svensk vapen industri, ja skruva ihop granater och skicka till Afrika är nästan en männsklig rättighet men smäller det i Norge blir det annan ton.

  Jag har haft en del samtal med BSS folk (bevara sverige svenskt) i det flydda och fick den uppfattningen att det man ansåg vara ”svenskhet” var sådant som hederlighet,ärlighet,god moral,pålitlighet. att man därför gillade kyrkan på något sätt som man anser ska tvångsmata folk med dessa ideal , kanske något form av stads kyrka dom drömmer om.

  Men som sagt dom flesta ”brev” i nya testamentet är ju adresserade till olika provinser och länder runt medelhavet till det kristna brödraskapet som fanns på den tiden, urkyrkan var ju från början en mix av olika nationer som trodde på jesus . Anders Breivik  som hotar med att man borde avrätta dagens kristna ledare för att dom är multi kulturella,ja då får man nog säga att han inte ens fattat grunderna i kristendommen som från början var total pacifistisk och dopkandidater som hade befogenhet att dömma dödsstraff inte kvalificerade sig för dop utan av visades.