Spännande abortdebatt

Jag har haft dålig internetuppkoppling i Visby, och dessutom ont om tid för att sitta framför datorn, därför en viss passivitet från min sida i förhållande till bloggen. Noterar att Dagen har lagt ut en artikel om abortdebatten i Visby hamn igår. Världen Idag har också ett reportage i dagens papperstidning.

Vill nu bara svara på en fråga från Marcus. Både RFSU:s ordförande och broderskaparen Anna Ardin hoppade av debatten några dagar före så vi fick i sista stund försöka hitta andra debattdeltagare. Och det lyckades vi bra med. Tyckte att det var ett bra grepp att engagera politiska ungdomsförbunden, som villigt ställde upp. De behöver möta dessa frågor. Och ur debattsynpunkt var det optimalt att ställa Feministiskt initiativ mot MRO, Människorätt för ofödda, båda organisationerna kan i ett svenskt kontext betraktas som ytterligheterna i abortdebatten. Det var en av de nyvalda talespersonerna från Feministiskt initiativ som medverkade, en av dem som efterträtt Gudrun Schyman, Stina Svensson heter hon.

Tyckte att Mats Selander och Nasrin Sjögren lyckades ställa Feministiskt initiativ mot väggen när de frågade varför de inte var konsekventa, om det bara handlar om att kvinnan har rätt till sin egen kropp, varför då ha en abortgräns vid 22:a graviditetsveckan. Det tyckte jag inte att Feministiskt initiativ lyckades svara på.

Det var i varje fall fyra riksdagsledamöter bland publiken, det är det unika med Almedalsveckan. Sådant händer aldrig någon annanstans.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://www.facebook.com/people/S-e-Sköld-Sköld/100002546165625 S-e Sköld Sköld

    Så länge man använder ordet/begreppet ”spännande” när det gäller abortfrågan, då vet man fortfarande inte vad det handlar om; för alla inblandade inkl hela landet. Inte ens att döda kattungar är särskilt ”spännande”.

  • Pingback: MRO i debatt med abortliberaler | Människorätt för ofödda()