Hälsning från Almedalen

Ägnat hela måndagen åt Almedalsveckan. Lyssnade ikväll på statsminister Reinfeldt. Fullsmockat med folk. Det är en stämning på kvällarna i Almedalen som påminner om traditionella frikyrkliga väckelsemöten, partiledaren står för predikan, det är musik, hejaropen till de egna partianhängarna, vittnesbörden om varför man valt just sitt parti. Man träffar en hel del folk man känner inom olika samhällssektorer. Språkade lite idag med statsvetaren Douglas Brommesson, bloggaren och ekonomen Dick Erixon, statssekreteraren Ulf Perbo, sade hej till statsminister Reinfeldt, hejade på folkpartiledaren Jan Björklund, kristdemokraten Mikael Oscarsson, sedan massa energibranschfolk, och en massa engagerade kristna som är här.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Ulf Stenlund

    Det här med att ”stämning på kvällarna i Almedalen som påminner om traditionella frikyrkliga väckelsemöten” påminner mig om att nu och då kommenteras vältalighet typ så här i media: ”Han talade som en pingstpastor”,
    Trots att vi som frikyrkofolk kan känna oss lite utanför samhällsströmningarna har väckelserörelserna otvivelaktigt satt spår i folkdjupet. Även om vårt budskap ifrågasätts anses formerna för våra sammankomster hålla hög klass. Nu har vi som bekant ett angeläget budskap. Förnyelse är viktigt men våra traditionella möten har också ett värde. Låt oss fortsätta att så även i traditionella möten.