Norra Gotland

Ägnade lördagen åt att vara turist på norra Gotland. Vi åkte runt Fårö, besökte det nyöppnade Ingemar Bergmancentret på Fårö, minnesplatsen för Olof Palme, som också ligger på Fårö, doppade fötterna vid det härliga Sudersandbadet på Fårö, kikade in i Lummelundagrottorna. Nu är det söndag morgon. Ikväll ska jag lyssna på miljöpartiets nya språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin. Idag är första dagen i Almedalsveckan, och det är miljöpartiets dag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Sofia

  Missa inte Fornsalen! Sveriges bästa museum.

 • Ulf Stenlund

  Ett par tips till om det blir tid för mer utfärder norrut. Ihreviken med en strand där solen går ner i havet så här års är värd ett besök. Ett annat bad är Blå Lagunen, ett före detta kalkbrott, som ett barnbarn utnämnde till bästa badet på Gotland efter att vi badat vid kustbad i fyra vädersträck ifjol.

 • Bengt Wikstrom

  Nu har svensk överhet tågat in i Visby och Almedalen.

  Jag vill påminna dig om, Stefan Swärd, att det är inte din sak som kristen att ifrågasätta överheten. Du ska göra som du blir tillsagd…

  Rom 13:1 ”Varje människa skall underordna sig den överhet hon har över sig. Ty
  det finns ingen överhet som inte är av Gud, och den som finns är insatt
  av honom. […] Överheten är en Guds tjänare till ditt bästa.”

  Överheten har beslutat om nuvarande abortlagstiftning. Alltså måste dessa lagar vara Guds vilja. Och det kan vara farligt att protestera:

  Rom 13:2 ”Den som sätter sig emot överheten står därför emot vad Gud har bestämt,
  och de som gör så drar domen över sig själva.”

  Ägna dig åt viktminskning och kärlek. Det gör jag.
  Har gått ned 22,7 kilo på vad jag kallar Kärlekens väg – den smala vägen. Den vägen finner du i Bibeln och inte i Almedalen.

  Politik är den breda vägen.  :)

 • Bo Westin

  Almedalsveckan har svällt ut till rent barocka proportioner. 11000 besökare väntas spendera 90 miljoner kronor i mat, boende, resa och annat under veckan. Gotlänningarna flyr fältet eller tjänar pengar. 650 journalister finns på plats. Fler och fler företag och organisationer lockas dit och 1480 evenemang är registrerade. Än så länge är det en öppen och folklig tillställning, men hur länge till?  Det måste vara svårt att upprätthålla kontroll och säkerhet med så många människor samlade på en relativt liten yta.