Nu är det Almedalsveckan som gäller

Nu blir det Almedalsveckan som gäller för min del. Jag reser till Gotland redan på fredag, och Almedalsveckan börjar på söndag. Det är viktigaste forumet i Sverige för politiker och opinionsbildare. Det är självklart att företrädare för kristna kyrkan finns där. Svenska Kyrkan är mycket aktiva i Almedalen, och Frälsningsarmén och tidningen Dagen i samarbete. De organisationer jag är engagerad i, finns också aktivt med i Almedalen, nämligen Claphaminstitutet och Svenska Evangeliska Alliansen.

Jag kommer att vara moderator för en riktigt het debatt i Almedalen, om Abortdebattens spelregler. Då kommer Nasrin Mosravi Sjögren och Mats Selander från MRO, Människorätt för ofödda, att debattera med RFSU-ordföranden Kristina Ljungros och Anna Ardin ordförande för Hjärta – troende socialdemokrater i Stockholm. Debatten blir torsdag den 7 juli klockan 13.00, på missionsbåten Elida som ligger i Visby hamn under Almedalsveckan. Här är länken till information om seminariet.

Svenska Evangeliska Alliansen ordnar också ett seminarium om avdragsgilla gåvor med rubriken ”Ett generösare Sverige”. Det blir tisdag 5 juli klockan 13.00 också på missionsbåten Elida. Då medverkar bland annat Mats Odell och Stefan Fölster som är chefsekonom för Svenskt Näringsliv, moderator Siewert Öholm. Här är länken till info.

En riktigt spännande debatt ordnas av Claphaminstitutet, Världen Idag och Svenska Evangeliska Alliansen tillsammmans. Det blir en debatt mellan tidigare MUF-ordföranden Thomas Idergard och humanisternas Christer Sturmark om Religionens roll i Europeisk demokratiutveckling. Moderator Tuve Skånberg. Det blir måndag klockan 13.00, 4 juli. Här är länken till information.

På fredag 8 juli ordnar Världen Idag ett seminarium klockan 10.30 om Journalistik och religion. Det blir mycket intressant. Bland anant medverkar Ulf Brunnberg skådespelare och Marie Söderqvist från Expressen. Rasmus Troedsson blir moderator. Också på missionsbåten Elida.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Nils

  Inbördes peptalk på Elida är troligt…
  Men det är lovvärt att Elida evangeliserar med sång & vittnesbörd.

  Lite smådiken att parera, men knappast på öppen arena (på Elida) – Tyvärr !

  Skulle vara intressant om Pelle Hörnmark som fick Rom-resan sponsrad kunde ta lite av sin semester & ha en uppföljande debatt om kristen etik i ledarskap visavi MRO:s sym på kristna företrädare (repr. av nämnde Mats Selander).

 • WO

  Skulle inte tro att PH vill(?) mötas öga mot öga med Mats Selander, iaf inte om de skall diskutera hur kyrkan ska ta tag i frågan om abort. Den (kyrkan, representerad av PH) är redan bortkollrad från att vara klar och tydlig, med samtidig känsla för människor, för att kunna ha något att ”sätta emot” en duktig och kunnig debattör i ämnet som MS….

 • WO

  Åter till Almedalen:
  Skulle verkligen varit intressant att detta år vara på plats och närvara vid några av seminarierna…men semestern blev annan tid än juli  :-(

 • Pingback: Claphaminstitutet » Claphaminstitutet i Almedalen()