Nu har jag skrivit färdigt en bok

Midsommardagens kväll hade jag glädjen att lämna ifrån mig ett bokmanus till mina förläggare. Boken handlar om himmel eller helvete, Guds dom, hur kan Gud vara rättvis och kärleksfull.

Jag brottades mycket med dessa frågor under åttiotalet då jag tyckte att den traditionella undervisningen om himmel och helvete var för fyrkantig. Lutade nog då åt annihilationismen, att det knappast finns eviga straff, men en verklig dom som får eviga konsekvenser men inte på ett medvetet sätt.

Därför började jag fördjupa mig i dessa frågor för cirka 10 år sedan. Det blev dock inget färdigt bokmanus, utan bara en halvskriven bok. I början på detta år kände jag att tiden var inne för att jobba vidare med bokmanuset och göra det färdigt. Med hjälp av Martin Wärnelid som är en av pastorerna i Elimkyrkan, har jag nu jobbat färdigt med bokmanuset. Undan resans gång har Rob Bell hunnit komma ut med sin bok i USA, något jag inte kände till när jag dammade av det gamla halvskrivna bokmanuset vid årsskiftet. Boken handlar egentligen om exakt samma ämne som Rob Bells bok ”Love wins”, men vi kommer till helt olika slutsatser, och resonerar på helt olika sätt.

Frågan har nu blivit den hetaste i den internkristna debatten så det är minst sagt en bra timing att komma ut med en bok.

Evangelikala kristna kommer inte att ha några problem med min bok. Knappast heller katoliker eller lutheraner som håller fast vid kyrkans traditionella lära. Från andra håll räknar jag dock med en hel del kritik, kanske blåsväder. Men det är jag ju ganska van vid.

Jag försöker försvara den traditionella kristna undervisningen om den så kallade dubbla utgången, men samtidigt brottas med alla de svåra frågorna. Det är en grundlig genomgång av Bibeln men också av kristet tänkande på detta område, jag sneglar även åt hur andra religioner än kristendomen resonerar.

Jag är faktiskt riktigt nöjd med texten, och även de som inte delar min evangelikala kristendomssyn kommer säkert ha intresse och glädje av att läsa boken. Jag hoppas på att boken ska komma ut under september månad. Hela planeringen och förberedelser för tryckning sätter igång kommande vecka.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.facebook.com/profile.php?id=527877502 Adam Davidsson

  Väntar med spänning!

 • http://www.facebook.com/samuel.johansson Samuel Johansson

  Stefan.

  Jag gissar att du tar upp Paulus sentens :i”Liksom alla dör genom Adam så skall också alla få nytt liv genom Kristus.”  1Kor 15:22:  Hur turnerar du detta kategoriska statement?

  Vänligen,
  Samuel.

 • http://etabetapi.com/ Emil

  Ska bli riktigt intressant att läsa :)

 • Martin S

  Har du sett Francis Chan video klipp om hans nya bok som heter Erasing Hell(http://www.youtube.com/watch?v=qnrJVTSYLr8) Boken handlar om helvetet och himmelen.  Finns en längre video där han säger tydligt och klart vad han tänker och vad som kommer att stå i boken. http://www.youtube.com/watch?v=nbLHKlEMseg Se den! Den är ganska lång men förnuftiga tankar kan ju aldrig vara för långa..Jag beställde boken idag iaf..

 • Pingback: Himmel och helvete. - Bengts Blogg()