Nu går jag ner i vikt

Vi som är 50 plus har vår egna bekymmer. Jag har försökt gå ner i vikt i 8 år genom motion, det har inte fungerat, trots att jag har motionerat ganska mycket. Motion ökar ju också muskelmassan, och aptiten. 

För en månad sedan, efter en dotters övertalningar, började jag en ny bantningsmetod. Att räkna kalorier. Får smälla i mig max 1978 kalorier om dan, och ett datorprogram räknar ut det åt mig. Ska enligt planen gå ner 6 kg på 4 månader, det tycks fungera för nu har jag gått ner 4 kg på en månad.

Kalorimetoden är bra för man måste inte vara så förtvivlat spartansk. Gärna en tårtbit, men då kanske det blir en morot till kaffet istället. Gärna en brakmiddag, men då kanske jag behöver köra ett rejält träningspass samma dag för att hålla mig inom ramen 1978 kalorier.

Jag följer Aftonbladets viktklubb, www.viktklubb.se – om någon skulle vara intresserad.

Det finns ju en amerikansk kyrka som satsar på viktminskning i församlingen, det är Saddleback och dess pastor Rick Warren. I jämförelse med Warren är jag dock en fjunis. Jag tror han ska gå ner 30 kg på ett år. Det är viktigt att vi i församlingar tar upp praktiskt om livsstils- och hälsofrågor. Kropparna är Andens tempel, något vi ska vara rädda om.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • wildwest

  Det är en bra metod, den funkar – om man håller i den resten av sitt liv, vilket är problemet. Alla andra viktminskningsmetoder begränsar ätandet till vissa typer av livsmedel så det är nästan omöjligt att leva ett liv med t ex representationsluncher/middagar. Man hajar till när man ser kalorilistorna. Kommer ihåg att två bratwurstar (vilket ju onekligen förekommer i grillsäsongen) i princip uppfyller kalorikvoten för en hel dag. Då väljer man hellre en rejäl bunke grönsaker så man verkligen får tugga.

 • http://www.monicaolssonkolkman.blogspot.com/ Monica O Kolkman

  Viktklubb.se fungerar bra. Har jag testat också.

  Någon skrev en gång ett blogginlägg om hur det fikas och dricks mycket kyrkkaffe, med tillbehör, i kyrkorna. Mer sött än i andra sammanhang alltså.Inte alltid så hälsosamt, men det pratas sällan om det

 • Nils

  Egentligen ska man trycka på ”gilla”-knappen…
  men tyvärr har jag samma bekymmer som Swärd & gillar absolut intenär vi  sitter i soffan, & frugan dukat fram nått gott & jag tvingas välja den asketiska linjen…
  Det gillar jag inte !!! :-(