Härlig helg

En härlig och intensiv helg. Ute bland fulla ungdomar med ungdomskyrkan Konnekt i fredags kväll. Underbart. Ledig under lördagen, då jag ägnade mig åt familj och renovering, också underbart även om kanske inte lägenhetsrenoveringar hör till mina favoritsysslor. Söndag i Elimkyrkan där min kollega och medarbetare David Johansson höll en utmärkt predikan, och sedan hade jag hand om predikan i den latinamerikanska församlingen Iglesia Icthus under söndag eftermiddag och kväll.

Det är inspirerande hos den latinamerikanska församlingen. Allt görs tvärt emot svenska mainstream-standarder. Väldigt långa gudstjänster. Väldigt långa predikningar. Mycket tid för förbön, lovsång och vittnesbörd. Massor av folk kom fram till förbön efter predikan, så under tårar, skratt, knäfall, fall, kraftiga känslomässiga upplevelser, så bad vi för en massa folk.

Latinamerikaner är sköna, istället för ganska typiska sterila svenska gudstjänster, där det är tyst och lugnt, så sprutar känslorna på dessa gudstjänster. Och ständigt bjuder man med vänner och släktingar som inte är kristna, så det är praxis att folk tar emot Jesus och blir kristna vid dessa gudstjänster. Och musiken är det Hillsongvolym på, så en man i min ålder tenderar att bli lätt hörselskadad vid denna typ av gudstjänster.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Känslor eller inte, vad vi kan lära oss av våra latinamerikanska syskon är att många av dem är totalt överlåtna, de upplever mirakler i sin vardag, de för människor till tro och de hjälper de fattiga mer än vad medelsvensson gör. De är ljus i världen, de går i Kristi efterföljd, i fromhet och passion för Gud. Gud välsigne dem.

 • Ulf Stenlund

  Den kristna församlingen är bra på integration. Detta borde uppmärksammas mer även av det sekulära  samhället. Ditt exempel visar att våra invandrare är bra på att inspirera oss lite torra svenskar med lite fler generationer sedan våra förfäder invandrade.

 • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

  Den 13 juni, på Annandag Pingst (som fortfarande firas i vårt land!) hade Bollnäs Missionsförsamling en kvällsgudstjänst på Sommarkyrkan, Vevlingestrand. Vi läste de texter från Apostlagärningarna som är föreslagna för den dagen på temat ”Andens vind över världen”, och vi bad och sjöng sånger från bl.a. Argentina, Brasilien, Sri Lanka, Kongo och Israel. Sångerna var alltså ”mångkulturella”, men den samlade församlingen (18 personer, vilket är rätt bra i Bollnäs på en ”avskaffad” helgdag) var tyvärr lite väl etniskt homogen. Annars har vi folk från både USA, Polen och Iran, så vi är bättre mixade ibland.

  Musiken får gärna bli mer blandad; det tror jag attraherar även våra ”infödingar”, om vi inte fördenskull rensar ut hela vårt inhemska sång- och psalmbestånd. Jfr t.ex. http://interton.blogspot.com/ eller för den delen 
  http://www.andligavisor.blogspot.com eller
  http://www.barnpsalmboken.blogspot.com/