Bra rutet Marcus Birro

Bra rutet Marcus Birro, som problematiserar vår liberala abortpraxis i Dagen och Svenska Dagbladet. En artikel som skulle föras in på DN debatt men som stoppades av chefredaktören.

Jag skrev ju själv en artikel med liknande budskap på DN debatt för någon månad sedan, närmare bestämt 26 april. Så fort man säger något som problematiserar vår abortliberala praxis, haglar glåporden, och det känner Birro av förstås. Men han är ju van.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://profiles.google.com/stig.melin.vasteras Stig Melin

  Fosterfördrivning var den riktigare beteckningen på abort längre tillbaka i tiden. Då, när människovärdet stod högre i kurs, högre än tom penningvärdet.
  Abort låter ju snällare men är samma sak.
  De som menar sig använda förnuftet blir förvånande att ”cellklumpen” lever när den inte skulle göra det. Känslolivet är nog i någon mening också fördrivet, bortsorterat, aborterat.
  Hur skulle en så förnedrande hantering annars vara möjlig. En något mänskligare hantering av liv borde vara möjlig inom ramarna för abortdebatten.
  Göran Hägglund, det är inom ditt ansvarsområde detta sker. Abort får inte alltid vara lösningen på ovälkomna aborter. Jag vet att inte heller du tycker det, men ditt agerande kan göra skillnad.
   http://stig-melin.blogspot.com/

 • Anonym

  Diskussionen bör tas på allvar. Dateringen av foster är inte 100%-ig (diffar med så mycket som 2v i bästa fall, ännu mer efter v 15) således kan vi vara ganska säkra på att det förekommer att livsdugliga små människor aborteras.

 • wildwest

  Det är inget fel på Marcus Birro och hans kristna tro, men det som är otroligt störande är att det är gräsrötter i kyrkor som (Stefan själv i viss mån undantagen) som protesterar mot den absurda abortlagstiftningen. Var är alla predikaner, samfundsledare, präster, pastorer, biskopar, kyrkoherdar, prostar, teol dr och övriga? Det skulle vara ett rent ramaskri i pressen i dessa frågor och i alla år har jag undrat över var alla dessa företrädare tagit vägen. Det kanske också hör till jobbiga ”underlivsfrågor” som vi inte orkar ta tag i, kanske bättre med storstilade samfundssammanslagningar, nån ny häftig tidning eller nåt annat coolt? Människoliv är ju ganska tråkigt att syssla med…

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm
 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm