Idag har jag mest ägnat mig åt det nya samfundet

Idag har jag mest ägnat mig åt att diskutera det nya samfund som håller på att bildas i helgen. Medverkade i radions P1 Människor och tro – med lite kommentarer och goda råd till samfundsbildarna. En länk till programmet här.

Har idag även medverkat på Missionskyrkans kyrkokonferens och blivit webb-TV-intervjuad om det nya samfundet men också om kristen tro och opinionsbildning.  Här är länk till inspelningen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.facebook.com/people/S-e-Sköld-Sköld/100002546165625 S-e Sköld Sköld

  Genom sitt organiserande och kyrkosystembyggande fick de så vad utlovat var, och deras tankemödor ledde dem till stor framgång.
   
  Och bland pingströrelsens främsta hölls fortlöpande stora rådslag.

 • http://www.facebook.com/people/S-e-Sköld-Sköld/100002546165625 S-e Sköld Sköld

  Frågan är om JESUS är i kyrkan, eller om kyrkan ersatt JESUS? Personligen tror jag, att JESUS också är i kyrkan, men att kyrkan – genom sin verksamhet – i långa stycken ersatt JESUS och Hans gärningar.
  Kyrkorna har blivit något slags humanistisk institution, i stället för att predika Guds Ord: allt Guds Ord,
  och alltså inte bara de bekväma Orden. De som är behagliga att höra, s.k. öronkittel.

 • Nils

  Det var intressant lyssna till programmen där Stefan Swärd uttalar sig. Enligt Swärd så minskar fattigdomen i världen med 100-tals miljoner färre fattiga jämfört med några årtionden tillbaka. Läser samtidigt debattartikel 2/6 i Brännpunkt SvD om ”……det fruktansvärda faktum att fler människor än någonsin svälter på vår jord, mer än en miljard, också det enligt FAO.” Jag vet inte vem som har rätt, är helst optimist så jag skulle önska att det var Swärd, men med överbefolkning och akuta miljöproblem så har jag svårt att tro att världen blir allt bättre.