Länk till Livets Ords TV-program om Frälsningsarmén

Här är länken till Livets Ords TV-program om Frälsningsarmén som spelades in under onsdagskvällen, där Ulf Ekman interjvuar Frälsningsarméns kommendör Marie Willermark och jag, med anledning av Kalla Faktas program om Frälsningsarmén:

http://www.youtube.com/watch?v=6duCCQM9nC4


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulf Stenlund

  Tack för ett toppintressant program!
  Ett avslöjande var att Kalla Fakta intervjuade någon om Frälsningsarmen i förhållade till homosexuella under en timme. Trots en genomgående öppen och välkomnande attityd från talesmannens sida just i denna fråga kom bara den korta passusen om att Frälsningsarmen kräver heterosexualitet av den som vill bli soldat med i sändningen. Att Frälsningsarmen överhuvud taget inte frågar om sexuell läggning om man vill bli medlem kom inte med. Tala om grogrund för journalistförakt, tänk att man genom klippteknik kan förvandla en välkomnade attityd till att Frälsningsarmen diskriminerar. Klipp bort nära 60 minuter och behåll en mening och vips klistrar man på Frälsningsarmen den av Kalla Fakta önskade åsikten.

  Förbönen för den homosexuelle i programmet gjordes eftersom den som fejkade själavårdssamtal insisterade på förbön. Dessutom var inte förbönen riktad mot att driva ut homosexualiteten. Ytterligare ett kvitto på Kalla Faktas skumma gömda agenda.

  Det som också framfördes i programmet var att det är en myt att man är homosexuell från födseln. Det finns många exempel på folk som bytt från hetro till homo och tvärt om. Dessutom är det åtskilliga som hamnat i homosexualitet genom övergrepp allt enligt programmet.

 • medvandrare i tron

  Bra Stefan, det du sa i programmet om att vi Kristna inte skall gå undan för de kontroversiella frågorna utan våga sticka ut och ta debatten.
  Något som inte nämndes i programmet var den intervju kalla fakta gjorde med några frälsningssoldater i Afrika som tyckte att homosexuella skulle sättas i fängelse, bara att koppla det med FA i Sverige är ett lågvattenmärke och bör även det kritiseras som dålig journalistik.