Dagens referat från EFK-mötet

Här är tidningen Dagens referat från blogg-samtalet på EFK:s representantskapsmöte, som jag nämnde om i mitt blogginlägg häromdagen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://carl-i-dagman.blogspot.com/ CID Carl Ingemar Dagman

  Vad man kan se av Stefans twitter så är hans bok om helvetet på väg att bli klar.

  En annan sak som också börjar på H talas det också väldigt lite om – den moderna kristenheten är jordebunden. Man kan undra om helvetet har någon relevans för människor som inte tror på himmelen, ja som håller döden för det sista. Kristenheten är socialistisk i sin syn på livet, vad som är viktigt att bry sig om – det är materialism och detta livet som är allt.

  Man kan få hjälp att fundera mer kring detta genom Googles nya tjänst Ngram Viewer.

  Se här hur frekvensen av orden ”heaven” och ”hell” har varierat under de senaste 500 åren:
  http://ngrams.googlelabs.com/chart?content=heaven%2Chell&corpus=0&smoothing=3&year_start=1500&year_end=2008

  Eller klicka på bilden nedanför denna kommentar.

 • Nils

  dagens referat enl. ovanst. länk ”Bloggar och sociala medier tycks för en
  del vara ett problem som vi måste hantera, i stället för ett fantastiskt
  redskap för interaktiv kommunikation.” (i textlänken)

  Den s.k. ”profeten” vid EFK-samtalet talar inte visionärt om ”Gudsrikets nycklar” för dess utbredande.

  Som mönsterbild & motexempel vill jag påvisa hur bloggmediaverktyg effektivt verkar för Gudsrikets utbredande.
  Sedan ett antal år bloggar kyrkoherden i Kungsbackka relativt frekvent via sin blogg http://kungsbackaherden.blogspot.com/

  Statistiskt så är Kungsbacka kyrka en av få kyrkor som tydligt ökat sin besöksfrekvens vid Gudstjänster & samlingar mer än andra kyrkor inom SvK.

  Denna blogg har också visat sig vara Hallands mest välbesökta blogg, trots att kyrkoherden inte skriver varje dag. Kanal 10:s tidning hade för ett år sedan ett helnummer med engagerade kyrkobesökare, där bl.a. en 90-årig kvinna vittnade om sin kallelse till bönetjänst. Andra f.d. ”frikyrkoengagerade” vittnade om en förnyad kristen gemenskap som de tidigare lämnat.

  Till saken hör visserligen att många f.d. frikyrkliga funnit en ny hemvist.

  Det är ju ibland så att lokala frikyrkors hantering av medlemmar & ledningsstrukturförändringar gör att en hel del människor upplever sig som ”andligt hemlösa”. När de då finner en oas av kärleksfull kristen gemenskap, så bryggar ev. ovan församlingskultur över.

  Har dessutom förkunnarna ”prästerna” en tydlig evangelsik profil finner sig många hemmastadda.

  Kungsbacka har dessutom begåvats med att arrangera kommande OAS-konferens, som beräknas få 5.000 konferensbesökare i sommar.

  Lägg också märke till bloggarens ofta återkommande reflektioner i sina dagsbetraktelser, där han ställer sig själv i lärjungabehovets strålkastarljus.