Nytt blogginlägg om Frälsningsarmén och homosexualiteten

Eftersom jag har fått frågor här på min blogg, och jag möter frågor i personliga samtal, räknar jag med att skriva ihop ett blogginlägg kring temat ”Frälsningsarmén, homosexualiteten och att vara kyrka i Sverige 2011”. Skriver texten så fort jag hinner, förhoppningsvis ikväll, det kan dock bli under morgondagen.

Jag har försökt föra debatten om Kalla Fakta enbart ur perspektivet journalistik etik, helt enkelt därför att jag är trött på att diskutera ämnet homosexualitet. Men jag kommer ändå att skriva ett inlägg i frågan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • wildwest

  Vem är inte trött på det temat? Å andra sidan är frågan en vattendelare i hela kristenheten, inte pga synden i sej, det finns många synder, utan det är en fråga om bibelsyn.

  Är Bibeln Guds ord eller är det inte det? Kan vi ta bort saker ur Bibeln beroende på rådande trender, samhällets nuvarande normer eller personligt tycke och smak, eller kan vi det inte? Kan vi ödmjukt gå ut och vara undrande inför bibelverser som är svåra att förstå och svåra att efterfölja eller kan vi kaxigt hävda att vi, 2011-talets svenskar, vet bäst, bättre än Gud själv?

 • Jageskeptisk

   Hej igen!

  Glöm inte mina små twitterkommentarer :)

 • Lars Larsen

  Jesus har kommit tillbaka. En norsk jude fràn Finland ár stigmatiserad. Han skriver en blogg just nu. Sprid nyheten. 

 • PeJ

  Kalla Faktas sätt att tas sig in i sammanhanget själavård kan naturligtvis diskuteras. Jag hoppas begreppet absolut tystnadsplikt för evigt förpassas ur kristenheten.  Det kan knappast vara meningen att en pastor och herden för hela flocken ska ha utrymme att tillsammans med någon i förtroende bedra nära anhöriga, dvs veta om utnyttjandet av prostituerade utan att familjen i övrigt lika fullt medlemmar i församlingen som den som knullar runt och exempelvis utsätter familjen för risken av sexuelt överförbara sjukdomar!!! eller att 100 000 tals kronor spenderas på företeelser som bl.a telefon ooch nätsex. När det kommer till punkten att för att slippa agera tillgriper man argumentet ”tystnadsplikt”,  vem tjänar du då.Lägg ner snacket om homosexualitet och synd om du med flera i EFK´s ledning inte är beredda att agera i heterosexualiteten och synd.