Var står Billy Graham i frågan om himmel och helvete?

Franklin Graham, son till Billy Graham, som har tagit över ansvaret för Grahams organisation, gör ett klargörande i frågan om var Billy Graham står i frågan om de eviga straffen, ett inlägg publicerat på Charismas hemsida. Det finns också med ett videoklipp från en predikan av Billy Graham från 1957. Franklin Graham tycker tydligen att hans far har utnyttjats i den pågående debatten.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulf Stenlund@bahnhof.se

  Ja se det var ett gammalt klipp värt att titta på! Graham var en fantastisk masstalare, vilken respons på hans predikan om synd och nåd. Folk strömmade fram för att få en relation med Gud. För att bli frälst räcker det inte att tillhöra en kyrka. Gud ger ett nytt hjärta till den som kommer till honom tack vare Jesus död på Golgata. Det fanns inte ens spår av universialism i Billy Grahams starka förkunnelse.

 • Anton34

  Bra klipp. Bibelns sanningar kvarstår, sedan får alla liberalteologer och mystiker säga vad de vill….

 • Tack för ordet !

  Jag tycker inte klippet från 1957 ör tillräckligt som klargörande från BG sida, det han senaste tiden uttalat sig och som man kan se på you tube är alltför tydligt universialistiskt och flummigt, ett tydligt tillbakatagande och klarläggande från BG om hans uttalande vore på sin plats. Jag vet inte i vilken kondition BG är i idag om han klarar ett TV framträdande, men ett skriftligt klarläggande borde väl gå att ordna. Tack för ordet!

 • SH

  Billy Graham kanske inte vill uttala sig så definitivt om ting som inte är lika klart som att Gud är full av nåd och kärlek. Kanske är det därför så många människor har velat höra hans predikningar?

 • Olof

  OM det finns en fråga om himmel och helvete finns det bara en som har svaret, nämligen Gud själv.

 • Bea

  Jaa du ” Var står Billy Graham i frågan om himmel och helvete?” Det var perecis den frågan som jag gått och grunnat på en längre tid!

 • Anonym

  Om du med Gud själv menar Guds ord, så finns det ett stort antal kategoriska sentenser som sammantagna innebär att Gud kommer att rädda alla pga Kristi fullkomliga försoningsverk (utom de helt gudlösa, vilka kommer att förintas. Se 2Pet.3:7.)

  Sätt samman 1Kor.12:3 med Fil.2:10 så får du en ganska effektfull bibelgrundad universalism:
  Därför vill jag att ni skall förstå att ingen som är fylld av Guds ande säger: ”Förbannelse över Jesus”, och att ingen kan säga: ”Jesus är herre”, om han inte är fylld av den heliga anden”.
  ”…. för att alla knän skall böjas för Jesu namn, i himlen, på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna att Jesus Kristus är herre, Gud fadern till ära.

  Med ”under jorden” menas dödsriket, inte ”den brinnande sjön som är den andra döden.” Upp.20:14.

 • Bo Westin

  Det är inte mycket liv och rörelse på den här bloggen just nu. Jag tillhör dem som tycker att kristenheten befolkas av för många teknokrat- byråkrat- och lärarhjärnor och att vi behöver få se fler poeter och profeter. Så för att avhjälpa bristen ska ni få läsa en nyskriven dikt vars innehåll den välvillige måhända kan se lite relevans i.

  Finns

  Finns meningen i livet
  oavsett år och virilitet,
  liknande den som var
  innan du blev så subtil

  Med arvsrätt till ett rike
  en högre skönare värld,
  innan du överlastades
  med sirlighet och flärd

  Innan rädslor mörkade
  din oblyga transparens
  och du anträdde resan
  i intighetens stilla hav

 • PeJ

  Var står ledarutbilningen i EFK?