Torsdag förmiddag

Jag är på New Wine-konferensen i Korskyrkan Stockholm, och bl.a. lyssnat till brittiske metodistiske biskopen David Carr. Mycket inspirerande. Han förmedlar en kristendom som förenar stark karismatik med betoning på Andens gåvor, betoning på kristen karaktär och Andens frukt – hur vi lever är avgörande, att den lokala församlingen visar ett starkt socialt engagemang på lokal nivå och särskilt riktar sig till människor som har det allra svårast, och att bygga en stabil och långsiktig lokal församlingsgemenskap med fokus på personliga relationer.

Jag är starkt tilltalad av denna typ av kristendom, och tycker att vi behöver mycket mer av det i Sverige. I David Carrs församling har man sett också påtagliga effekter av detta församlingsliv, och så vitt jag vet hör församlingen till de största och mest inflytelserika i England.

Det har varit många frågor och kommentarer kring Rob Bells bok. Har läst den en tredje gång för att få grepp om var han står någonstans i vissa avgörande frågor, och räknar med att närmaste dygnet skriva en till bloggpost om detta.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anonym

  När skaffade engelska metodister biskopar?

 • Ulf Stenlund

  Thomas Coke, född den 9 september 1747 i Brecon i Wales, död den 3 maj 1814 utanför Ceylon, var en engelsk missionär, den förste biskopen i Metodist-episkopalkyrkan, tillsammans med Francis Asbury.

  Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Thomas_Coke_(biskop)

 • Anonym

  Jo, men Coke vart ju biskop i metodist-episkopalkyrkan som grundades i USA.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Methodist_Episcopal_Church

  De engelska metodisterna förblev biskopslösa.

 • Anonym

  Carl: Carr är en rolig person, han är metodistpastor men har blivit hedersbiskop i anglikanska kyrkan då han har startat en ekumenisk orden som verkar för att sprida pingstelden in bland högkyrkligheten.

  Jag är nästan helt lamslagen efter New Wine-konferensen. Den var otroligt bra, att förena karismatik med socialt arbete är precis det jag skrivit om i flera år på bloggen Hela Pingsten. David var oerhört inspirerande och har varit med om fantastiska saker, likt forna pingstapostlar kunde han tala i tungor på existerande språk och i hans församling har de upplevt helanden från obotlig cancer.

  Varför är det bara fyra kommentarer till denna bloggpost? Varför går kyrkan i Sverige igång på Rob Bell istället för David Carr? Varför talar man så lite om väckelse? Budskapet på den här konferensen är precis vad kyrkan i Sverige behöver höra, och jag tror att om vi inte tar till oss det och överflödar i Andens gåvor och frukter kommer kyrkan vara så gott som utdöd om 50 år.