Spännande tider

En inspirerande gudstjänst idag i Elimkyrkan med dop och medlemsvälkomnande, en helt överfylld kyrka där även ståplatser nyttjades. Predikade ett enkelt evangelium om att tro på Jesus för att bli frälst.

Kommande vecka får vi besök av John Burke från Austin Texas som kommer att ha en konferens för ledare med fokus på församlingsplantering, tisdag och onsdag. Vi håller till hos församlingen New Life på Kungsholmen i Stockholm. Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig genom att gå in på vår hemsida: http://stockholm2020.net/

Jag tycker att det är viktigt med teologiska diskussioner men allra viktigast är att göra jobbet, det som Jesus vill att vi ska göra. Att grunda och bygga församlingar av lärjungar, och gå ut med budskapet om Guds rike, evangelium om att ta emot Kristus för ett nytt liv.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://vemtanderstjarnorna.blogspot.com Per Ewert

  Amen till det!

 • Ps23enkristens

  Håller med förgående talare och säger Amen till din artiklel jag med Stefan…. Gud välsigne dig er oss alla livet och församlingen och Guds frid som Gud vill för gott i Jesus namn ,amen!!!

 • Anonym

  Ibland blir man påmind om hur det borde vara! Fantastisk dag igår.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=624939288 Gabriel Lindh

  Behövs det verkligen fler församlingar i Sverige, är det verkligen där problemet ligger? Problemet är väl snarare att vi har en stor icke-kokande soppa av församlingar.
  Snarast borde vi jobba med alla de församlingar som finns (tvärkyrkligt) för att rycka upp den kyrka som redan finns istället för att ha ännu fler församlingar.

 • micke j

  Det behövs många flera församlingar, Och vi behöver mera uppmuntran att Göra Gudsrike synligt. En bra, uppmuntrande undervisning i söndags. mera sådant.

 • Anonym

  Att ha fler församlingsplanteringar är bland annat ett sätt att få fler kristna att ”koka”, dvs komma igång med det som är en kristens uppgift: att göra alla till lärjungar. Det är också ett sätt att sänka tröskeln till kristen gemenskap genom att fler församlingar gör att fler människor har närmare till en kyrka och det är också lättare att kulturanpassa församlingsplanteringar utifrån lokala behov.

  Så visst behövs det fler församlingsplanteringar i ett så sekulariserat land som Sverige. Däremot är det en fördel om man har god gemenskap med moderförsamlingen (en förutsättning nästan) och andra, närliggande församlingar.

 • Anonym

  Tillägg: i en större församling är det lättare att bli passiv och slå sig till ro med den egna gemenskapen. Församlingsplanteringar motverkar denna passivitet och utmanar och uppmuntrar alla att aktivt delta eftersom en församlingsplantering som inte vänder sig till folk utanför sig själva stagnerar/dör ut rätt fort.

 • Anonym

  Kan vi inte göra båda sakerna samtidigt?

 • Anonym

  Sverige har ett stort område med svenskar med sovande församlingar, små områden med invandrare med inga församlingar och några små ljuspunkter med både svenskar och invandrare med levande, brinnande församlingar. De levande församlingarna måste väcka de sovande och plantera levande där det inte finns några.