Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Niklas

  Läste krönikan på morgonen. Kan bara konstatera att du gång på gång håller fast vid den klassiska kristendom som har präglat vårt land och framför allt våra kyrkor och frikykor under 1900-talet. Fundamentala sanningar ifrågasätts från allt fler håll och då ska vi vara tacksamma för att det finns någon som inte låter dem vara emotsagda.

 • Roger

  Bättre än så här kan man inte formulera sig, tycker jag. Antingen är det sant eller så är det inte sant. Det är upp till varje människa att prova om budskapet om Jesus är sant eller inte.

  Emanuel Minos, gammal norsk predikant, uttryckte sig så här alldeles nyligen, ”jag tror inte på moralpredikningar, jag tror på Jesus”. Jag tolkade att hans poäng var att vi kristna ofta fastnar i diskussioner om ditt och datt i stället för att proklamera och praktisera vår tro på Jesus.

  För några år sedan var det populärt bland våra barn/ungdomar att bära ett armband med texten WWJD, what would Jesus do. Detta måste vara det enklaste och det svåraste budskapet om lärjungaskap. Att 24 timmar om dygnet leva med denna fråga i huvudet/hjärtat. Alltid fråga

  –        vad skulle Jesus ha gjort i denna situation?
  –        Vad skulle Jesus ha sagt till denna person?
  –        Vad skulle Jesus ha svarat på denna fråga?
  –        Vad skulle Jesus ha………………

  Hur snabbt vi uppfattar svaret på frågan i varje given situation avslöjar vår relation till Jesus. Varje vaken minut av våra liv ska WWJD ljuda i vårt inre. Om detta är vår passion, dvs det vi lever för, kommer ALLT att förändras.

 • Ps23enkristens

  Det var bra skrivet det var ett verkligt vittnes börd om Herren .Frid Ronny

 • WO

  Ja, en mkt fin artikel, mkt just för sin ”avskalade” karaktär.
  ”To the core”!!!

  Det är ju till och med denna ”core” som numera en del vill och jobbar på att gröpa ur/välta omkull/tunna ut etc. Och det kan vi inte, längre, låta pågå.

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  Oj, vad bra, att mitt i all debatt få en riktig back to basics.

 • Pingback: Världen idag har upprättat kontrollbalansräkning()

 • Pingback: VIDLeaks: Del 3: Rubens vision om Kanal 10()