Sen fredag kväll

Det blev en stillsam debatt under fredag eftermiddag då jag, Johan Nilsson Equemenia och Andreas Forslund från New Life, under ledning av Dagens opinionsredaktör Elisabeth Sandlund diskuterade Fyrkedebatten. Jag tyckte att vi var ganska överens om grundinställningen till kristen tro, och vi gillade alla tre den nya uppföljaren till Lausannedeklarationen, ”Cape Town Commitment”. Kanske lite små nyansskillnader i synen på hur vi debatterar och kommunicerar, där jag som frejdig bloggare med viss talang att få igång debatter, lätt hamnar i skamvrån.

Men det var ungefär som om Naturskyddsföreningen, Greenpeace och företrädare för Miljöpartiet diskuterar miljöpolitiken.

Men det är i och för sig intressant. Har aldrig känt att jag har andligt och teologiskt stått så nära en företrädare för SMU-Equemenia, som jag gör med Johan Nilsson. Jag som skrev en debattartikel i Hemmets Vän 1977 och menade att i varje fall delar av SMU (Svenska Missionsförbundets Ungdom, som nu efter sammanslagningar heter Equemenia) stod för en annan religion än vad jag gjorde. Men då var jag 22 år och inte en människa brydde sig om vad jag sade.

I morgon kommer jag att skriva mitt utlovade inlägg om kristna bloggsfären och göra en utvärdering och kritisk granskning av mitt eget bloggande.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.gunnelsplats.wordpress.com Gunnel

  Stefan Swärd
  Det är mänskligt att döma ut hela Missionsförbundet i ett enda kvastdrag. Det har även bröderna i LBK gjort i sina debatter på bibelsajten (i början av 2000-talet). Och jag har varit minst sagt ledsen över hänvisningarana ända ner till 300-talet. Som om synden kan ärvas och ingen enda efter fallet i Edens lustgård kan bli upprättad!

  Sluta att katalogisera och diagnostisera! Den helige ande sammanför sitt folk utan mänskliga organisatörer. Hänvisa till bibeln så att vi kan vara med alla och strunt i böckerna från USA. Dom bara splittrar på fel sätt.

  Heja Johan!

  Guds välsignelse
  önskar
  Gunnel Bergstrand

 • http://www.trolleritider.se Samuel Varg Thunberg

  Ser fram emot din analys av det ”kristna bloggsverige”…

 • Sward

  Gunnel,
  Jag bara refererade till en artikel jag skrev 1977 i en speciell situation. Jag har ingen lust att idag börja diskutera den artikelns innehåll. Jag påstod inte att som jag såg på saken då, så ser jag på det idag.
  hälsar
  Stefan Swärd

 • Anonym

  Tack Stefan för ett bra samtal igår
  Om jag måste välja så är jag miljöpartiet

  johan