I jämförelse med Marcus Birro är jag en försiktig diplomat

Marcus Birro levererade nog den värsta sågning av Svenska Kyrkan jag har hört i Kvällsöppet i onsdags kväll i slutet av programmet. I jämförelse med Birro uttrycker jag mig försiktigt och gräsligt nyanserat. Jag hoppas att alla religiösa tyckare som tycker att jag är för frispråkig, och tar upp knepiga problem, och för mycket uttrycker tydliga uppfattningar – och ständigt får höra att jag skapar konflikter, är  för svart-vit, är fundamentalist, att de bedömer Birro med samma måttstock. Lite rättvisa ska det väl vara här i världen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anonym

  Vad tyckte du då om det Birro sa?

 • http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/ Mikael Karlendal

  Det är en feminiserad och urvattnad religionstyp som anklagar dig för att vara odiplomatisk.

 • Sofia

  Jodå. Vi bedömer Birro med samma måttstock.

 • Sofia

  Feminitet är hemskt farligt.

 • Sofia

  Feminitet är hemskt farligt.

 • http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/ Mikael Karlendal

  Nja, det var väl inte så jag menade.

 • http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/ Mikael Karlendal

  Det var en hänvisning till den aktuella dagen-debatten om manligt och kvinnligt i församlingarna. Inte ett ställningstagande mot femininitet, i så fall snarare mot viss sorts feminism, men det var inte det jag åsyftade att diskutera.

 • Sofia

  Är det feminism som gör att männen flyr kyrkorna?

 • http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/ Mikael Karlendal

  Tror inte det, faktiskt. Men, jag tror att kvinnor i allmänhet har en högre tolerans för viss typ av religiös känslofromhet som gör att de i större utsträckning bevistar våra kyrkor idag. Om det sättet att uttrycka religiositet ska kallas kvinnligt, är väl en annan fråga.

 • Sofia

  Det är väldigt många begrepp i svang här, tycker jag. En feminiserad och urvattnad religionstyp som inte är feminitet och inte feminism (varken den ena eller andra sorten) som möjligen har att göra med att kvinnor eventuellt har en högre tolerans för känslofromhet men som det är en annan fråga om det ska kallas kvinnligt.

 • http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/ Mikael Karlendal

  Ja, ibland blir det komplicerat.

 • Anonym

  Det bästa jag hört på år och dag (möjligen just Dag Skandahl undantaget)! :-)

  PS 3,5 min från slutet DS!

 • Bo Westin

  Om man jämför med hur Jesus kunde formulera sig så är väl du rena västanvinden.

 • Anonym

  Hur långt in i teveprogrammet är det du hänvisar till, Stefan?

 • http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/ Mikael Karlendal

  Fem minuter från slutet.

 • Viola

  I jämförelse med Birro är Stefan Swärd en usel poet som ”sätter huvudet på spiken” (23/2). För övrigt är ödmjukhet att icke jämföra sig enligt Dag Hammarskjöld.

 • http://pulse.yahoo.com/_4CQF54K3CDY5XWEUXN2IWVQWUU Robert

  Det är alltid enklare för vanliga Svenssons att relatera till någon som kommer från ett profant sammanhang än någon som är uppväxt med frikyrkokulturen i blodet. Det oftast svårare för oss med frikyrkobakgrund, eftersom vi måste arbeta upp en förståelse för det vi säger och skriver. Ibland blir det till och med lite löjligt då pastorer och präster försöker vara hippare, ungdomligare och syndigare än vad de egentligen är. Birro är sig själv i Jesus, jag vill att varje präst och pastor också vågar vara sig själv. Jag anser att det skulle bli en mycket livligare och bättre kyrka om varje pastor som har bra kontakt med Jesus, genom Den Helige Anden, verkligen säger vad han tänker på. Marcus Birro hade fått dessa tre minuter till sina egna för att ta avsked och säga i princip vad han ville. Jag tror också han kunde gasa på eftersom han ska lämna landet och jag anser att han gjorde det på ett fantastiskt sätt . Låt oss uppmuntra varandra i nåd och sanning istället för att klanka ned på våra trossyskon. Då vi klankar ned på varandra gör vi bara djävulen en tjänst. Jag vill påpeka att det är skillnad på att klanka ned och tillrättavisa. Men detta hör till en annan avdelning och det har tagits upp innan, jag tänker på inläggen om församlingstukten.

  Allt gott Stefan, keep up the good work!

 • Anonym

  I min värld finns inte en chans att du kan jämföras med Marcus Birro överhuvudtaget! Konstigt att du inte besitter den självinsikten! Han är en tänkare som kan uttrycka sig verbalt om det mesta. Men att du skulle vara ”en försiktig diplomat” i jämförelse med honom kan jag inte hålla med om.

 • Herr_Gusstafson

  Så kristligt av dig du….

 • Ludvig Hoffman

  Har aldrig haft något förtroende alls för varken Birro eller svensk television (reklamfinansierad eller ej).

 • Liten

  Dessvärre tycker jag att Birro blandat ihop Skr och svenska kyrkan. Det är ju egentligen Skr han sågar.

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Eller så får man hacka i sig att man sa något korkat och ta tillbaka det=)