Jobbar med bok om helvetet, välkomna till Elim

Har nu börjat återuppta arbetet med boken om helvetet. Jag kommer inte att sopa någon svår fråga under mattan, allt ska upp. Den fråga Elsander tog upp kommer självklart upp, jag hade inget emot hans fråga, det var kopplingen till mördande som jag gick i taket på. Det är utklarat nu, men jag bara nämner att hans fråga är relevant. Åt lunch igår med Ray Baker från Credoakademin som doktorerar på frågan vid Åbo akademi.

Välkomna till gudstjänst i Elimkyrkan söndag 11.00 då Andrew Thompson från Korskyrkan kommer att hålla en mycket intressant predikan. Vi har också gudstjänst i  morgon i Skärholmen församlingsplantering 11.00, vår församlingsplantering Trinity på Södermalm på eftermiddagen, och rysk och etiopisk gudstjänst klockan 16.00. Fem gudstjänster samma söndag, det är bara att välja.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anonym

  Jag hoppas att Välkomna till Elim inte är den tänkta rubriken på din bok! :-)

 • Pingback: EFK och fyrkantsevangelikalismen « Stigen()

 • Nils

  Det ska bli intressant om Stefan Swärd vederlägger Stanley Sjöberg, när han nu så ivrigt vederlade Elsander.
  Sjöbergs tolkning ang. helvetet har ju varit känt en längre tid & i bokform, medans Elsander ”slirade på tangentbordet” i bloggossfärens skrivande med eftertankens bristande tidsaspekt.
  Det ska bli intressant om Swärd för debattens trovärdighet svingar svärdet vidare… i annat fall kan Elsander versus Swärd enbart tolkas som personliga vendettor eller intern samfundsrevirmarkering.

 • Anonym

  Deo Gratia !
  Min enkla trenne frågor är:

  Till vad nyttar det att fördjupa sig i Djävulens göranden i Helvetet och lägga sin själ och sitt hjärta i detta ?

  Vem har varit där och hemkommit åter för rapportering om Helvetet ?

  Är det detta som Jesus Kristus kom med i sitt evangelium ?

  ”Curousity killed the cat”