Härlig söndag

Har haft en söndag som bestått av gudstjänst i Elimkyrkan då jag framförde en predikan som handlade om bön. Det går att lyssna på den genom att gå in på www.elimkyrkan.org och klicka på ”nedladdningar” till höger, och sedan klicka på predikan 2011-02-13. Vill bara informera om att vi planerar för att lansera en ny hemsida i Elimkyrkan men det kommer att ta lite tid till.

Försöker att instruera och inspirera för förfördjupat böneliv. Det handlar om personlig gemenskap med Gud själv. Vi som har varit kristna ett tag tappar lätt skärpan i bönelivet. I predikan försöker jag instruera och uppmuntra till uthållig bön. Både att be länge och be under en lång tidsperiod till dess att bönesvaret bryter igenom. Genom våra stressade snabböner hinner vi inte stanna upp inför Gud, så att vi missar vad han vill säga. Tar upp om tungomålstalandets betydelse, vikten av att be enligt Guds vilja och att be med tro.

 Praktiserade själv uthållig bön i kväll då jag var två timmar i Elimkyrkans bönerum. Jag var helt salig då jag gick hem efter ett par timmar med Gud.

På tisdag kväll börjar vi en ny Alphakurs i Elimkyrkan klockan 18.30. Känner du någon som behöver en grundlig genomgång av kristen tro, inbjud den personen och maila namn och telnr till mig, stefan.sward@elimkyrkan.org

Till sist en varning och tillrättavisning. De som skriver på min blogg måste hålla sig till ämnet och till det blogginlägg som jag har tagit upp. Andra diskussioner måste föras i andra forum än på denna blogg. Blir det ingen skärpning kommer jag att börja plocka bort en del kommentarer under måndagen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Anonym

    Bra Stefan , jag brukar använda avslappnande musik och kan sitta timmar på det viset i bön det där med saligheten känner jag igen :) David Wilkeson brukar skriva om sin ”garderob” där han låser in sig och ägnar tid med gud som han anser är väldigt viktigt och grundläggande och kan bara hålla med om det.

  • http://twitter.com/SeUpp Göran Walter

    Bloggtukt kan behövas