Predikan om bön i Elimkyrkan

Nu laddar jag för söndagens predikan i Elimkyrkan. Den kommer att handla om bön. Vill utmana till en djupare och ännu intensivare gemenskap med Gud själv. Jag vill utmana och uppmuntra till bön i anden. Jag vill uppmuntra och utmana till uthållig bön. Jag vill förmedla tro att Gud hör när vi ber och vill svara på bön när vi ber enligt Guds vilja. Som kristna i Stockholm har vi så lätt att bli andligt sömniga, och bli uppslukade av denna världens lockelser, underhållning och materialism. Gud längtar efter oss, Jesus vill höra vår bön, den treenige Guden vill utveckla en personlig relation – med just jag. Tanken svindlar.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://pulse.yahoo.com/_4CQF54K3CDY5XWEUXN2IWVQWUU Robert

  Det inte bara världen som man kan gå upp i utan även allt som finns för oss kristna, med syftet att vi ska komma närmare Gud. Lite roligt för ibland kan, i alla fall jag, känna missmod för att jag inte hunnit läsa den där kristna boken, som finns ”Tio steg till en bättre kristen”,” fem steg för att komma i kontakt med den Helige Anden”, och ”20 steg för att bli rik som mig” där författaren är en rik mega church pastor. Nu har jag inte dessa böcker själv eftersom jag anser att de inte är från Herren, men jag vet att de finns och de skapar snarare mer prestationsångest än frid. Ja, bara jag hade kunnat läsa lite mer av mina kristna böcker, då skulle jag orka och ha kunskap att göra det där, och det där. Men det är ju en lögn som inte kommer från Jesus, genom hans blod är vi redan fria. Vi det enda vi egentligen behöver veta är att Han är med oss vad som än händer och vi ska gå i Hans Helige Andes kraft och ledning. Detta får vi genom bön och lyssnande, med bibeln vid min sida. Att läsa bibeln är viktig för den är en del av bönen. Ibland kan det snarare vara bra att inte har läst för mycket annan litteratur, för då kanske vi inte har någon tro kvar på att det som är omöjligt för världen men som är möjligt för Gud kan hända. Ja, för vi har all världens media inom kristenheten med Internet och en massa med musik och böcker, och tighta lovsångskörer. Men mitt i allt detta glömmer vi kontakten med Gud. Det är viktigt att stänga in sig själv i bönekammaren och lyssna till vad Gud har att säga. Ibland råder det stor förvirring eftersom vi har så mycket men lever efter det så lite. ”Om vi hade tro som senapskorn så skulle det kunna förflytta berg”. ”Joh 14:26 Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er. 27 Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. ” Vi behöver mer Frid i denna förvirrade tid! Lycka till Stefan och väck Sverige igen!

 • http://evangelisktro.wordpress.com/ Gunnar

  Jag bloggade häromdagen om en nyöversatt skrift av Martin Luther: ”Hur man ska be – Luthers brev till barberarmästaren Peter Beskendorf”. Luther ger förslag på hur man kan låta Bibelns/katekesens texter bli till bön. Jag tror vi har mycket att lära av de perspektiven även idag och i olika kristna sammanhang. Det torde ju vara något av det viktigaste att centrala bibelord blir aktuella och levande i våra tankar och hjärtan. Då har ju den helige Ande ”material” att arbeta med i oss. Den fyrdelade tillämpningen av buden tror jag kan vara särskilt aktuell idag.
  Gunnar Andersson

 • Keijo Leppioja

  Gud hör bön och vi får be allt vad vi vill och fråga hans hjälp in sjukdommar och i svårighet och in tårar men ochså in tron och glädje, för Herrens ledning och mera kraft och kärlek dagligen med vishet och att Gud vill använda oss mera och mera ,tack var välsignat ,keijo södertälje