Nu laddar vi om med Alphakurser i Elimkyrkan

Alpha är en grundkurs i kristen tro. I Elimkyrkan tycker vi att det är ett mycket bra sätt att presentera evangeliet om Jesus för moderna människor. Inte minst för dem som inte har någon bakgrund i en kristen kyrka. Vi planerar att starta Alpha nu i februari i Skärholmen, på Södermalm, i Elimkyrkan på Östermalm, och kanske också för kinesisktalande. Tacksam om mina bloggläsare hjälper mig med att tipsa om kontakter man har i Stockholm, som vi skulle kunna inbjuda till en Alphakurs. Maila gärna mig namn, mailadresser, postadresser eller telefonnummer på personer som du vill att vi ska inbjuda. stefan.sward@elimkyrkan.org


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://adamdavidsson.blogspot.com/ adamD

  Alpakurserna har ju kritiserat för att sakna elementen för biblisk kristendom och helt plocka bort omvändelsen. Har du några tankar kring den problematiken? Du brukar ju annars vara ganska tydlig på sådana punkter.

  Bifogar länk: http://rilnews.org/article/alphakurserna-vad-ar-problemet

 • Sward

  Adam,
  Det avgörande är hur man använder Alphakursen. Den är till för att förklara kristen tro. Och därmed lägga en grund för en omvändelse. Men det är viktigt att kursen kopplas till en tydlig omvändelsemiljö. Jag kan inte se annat än att innehållet är den klassiska kärnan i kristen tro, och är allmänt accepterat bland evangelikala och evangeliska kristna.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • alert

  Alphakursen är inte från Gud.

  Se t.ex. här: http://bibelfokus.se/alpha

  Men det finns även massor av andra länkar till artiklar för dej, som vill veta sanningen om denna kurs – – tyvärr är dock dessa artilkar på engelska, men å andra sidan kan de flesta det språket nuförtiden. Så det finns inga ursäkter för dig som vill vara i Guds vilja!

  Hosea 4:6 Det är förbi med mitt folk,
  därför att det ej får någon kunskap.
  Men eftersom du har förkastat kunskap,
  därför skall också jag förkasta dig,
  så att du upphör att vara min präst.
  Och såsom du har förgätit din Guds lag,
  så skall också jag förgäta dina barn.
  2 Mos. 20:6.

  http://alertsweden.blogg.se/

 • alert

  Här länk till upplysning om ALPHA – kursen: http://www.spiritual-research-network.com/alphacourse.html