Predikan om väckelse

Fortsatte igår i Elimkyrkan min predikoserie över ämnet väckelse. Audioversionen kan hämtas på Elimkyrkans hemsida, www.elimkyrkan.org genom att gå in på höger sida ”nedladdningar” och klicka på predikan 2011-01-09.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • S-E Sköld

  Om Du Stefan ursäktar en banal bild: om man skall tänta upp en eld, exempelvis när man är ute och friluftar, fiskar eller jagar, typ, behöver man en tändsticka – eller liknande utgångspunkt – sedan samlar man lättantändligt material, tjärstickor t.ex, till den eld som redan finns i form av en tändsticka och alltså utgör utgångspunkten för fortsättningen.

  Efter det – sedan elden fått fart – kan man också lägga sådan ved på brasan som inte gärna brinner; men som efterhand låter sig bli ett med elden: tar eld helt enkelt! Och sen kan elden sprida sig hur långt som helst,
  nästan. Till en skogsbrand t.ex…

  Men den börjar alltid med eld.

  På samma sätt gjorde ju JESUS, Han samlade lärjungarna omkring sig, som sedan i sin tur spred elden över hela världen och fortfarande sprider den.

  Jag hade en vän, nu hemma hos JESUS, Egon Sandström, föreståndare och reseförkunnare bl.a. inom pingströrelsen, han hävdade vid ett tillfälle, att graden av eld – Andens eld – i talarstolen avgör hur mycket eld det finns ute i bänkarna, bland åhörarna.

  JESUS: ”Jag har kommit för att tända en eld på jorden, hur gärna ville jag inte, att den redan brann”

  JESUS är inte mot, utan för, väckelsens eld!

 • S-E Sköld

  I min hembygd härjade 2006 – mellan den 11 augusti och 8 september – den största skogsbrand som ägt rum i vårt land under modern tid, antänd av en liten gnista från en skogmaskin.

  Det var indirekt prästen i ortens kyrka, Edefors kyrka i Harads, som släckte den: han sammankallde till bön och medan den bönen pågick kom regnet, och vilket regn sen! Dessutom utomordentligt väl koncentrerat över brandområdet. Definitivt Guds svar på bön!

  En gnista eld..

  En stor skogsbrand härjade området mellan den 11 augusti och den 8 september år 2006. Under de 29 dagarna som branden rasade förstördes ett område lika stort som 3000 fotbollsplaner. I och med detta så är branden i Bodträskfors den största skogsbranden i Sverige i modern tid.