Laddar för söndagspredikan i Elim

Nu har jag börjat ladda för söndagens predikan i Elimkyrkan, där jag ska fortsätta den predikoserie jag påbörjat om väckelse. Ber till Gud om att det ska leda till väckelse i praktiken också, och inte bara till prat om väckelse. Ska också försöka följa upp inlägget med Hörnmark-kommentaren, och skriva ett teologiskt inlägg om vad församlingstukt är för något, och dess betydelse i att bygga en församling av lärjungar. Hoppas att debatten inte går överstyr, håll en saklig ton. Min blogg får gärna vara ett forum för öppna diskussioner om svåra frågor i svensk kristenhet, men jag gillar inte låga personangrepp och allmänt uttrycka bitterhet mot olika kristna fraktioner. Det blir inget konstruktivt samtal då.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • S-E Sköld

  Efterson Pelle inte har någon kommunikation med gräsrötter inom sitt eget samfund; hans blogg är snarare ett slags minaret för egna utrop, än ett forum för dialog, blir den öppnings om Du här – på Din blogg – ger, som en öppning av fönsterluckorna i ett rum där det sedan mycket länge varit kvalmigt och instängt.

  Pelle har ju kunnat styrt och ställt, utan att något utrymme funnits där folkrörelsefolket inom Pingst har kunnat komma till tals. T.ex. har han – något för mig helt obegripligt – kunnat stänga den s.k. Evangelistveckan i Jönköping. Faktum är, att det är pingstförsamlingen i Jönköping som under många år inbjudit till den veckan: alltså inte Pelle eller någon annan enskild människa.

  Och församlingsfolket tiger, officiellt, för var skulle de kunna uttrycka sin åsikt i den och i andra frågor? där beslut tas långt ovanför deras huvuden.

  Din öppenhet är föredömlig. Paulus trädde ju också öppet fram med sina ståndpunkter och gick inte ”illfundigt” till väga. Samfunden Pingst går inte öppet fram, det började inte i öppenhet – tvärt om – och har heller inte fortsatt på något annat sätt: för mig är Pelles blogg – envägskommunikation – kännemärket för det. Det handlar helt enkelt om toppstyrning.

 • http://tony48.blogspot.com Tony Malmqvist

  Gud välsigne dig i det arbetet Stefan! För det mesta är det minst lika intressant att läsa vad du skriver på din blogg som på den tiden när tidningen Logos fanns

 • Anders Robertsson

  din mamma skickar en hälsning hemifrån oss om en gott nytt år
  Anders och monica robertsson

 • Nils

  Nu har jag lyssnat på Swärds predikan om väckelse, den andra i ordningen, även lyssnat på den första. Jag vet inte om man säger väckelsepredikan eller predikan om väckelse och om det är samma sak. Kanske kan det både vara så och inte så. Hur som helst så är det intressanta predikningar som jag alltid fastnar för iaf när Swärd är predikant. Svårt förklara riktigt varför men måste vara en mix av orsaker. En viktig sak är känslan av en person som i grunden är positiv, livsbejakande och en (obotlig) optimist. Sådant som lyser i predikan. Fantastiskt höra om väckelsen i Wales.

 • S-E Sköld

  KÄNNEMÄRKET PÅ SVENSK KRISTENHET
  kraftlöshet.

 • S-E Sköld

  Striden om svenskarnas själar

  står inte ”mot kött och blod”

  utan mot ”ondskans andehärar

  i himlarymderna” enligt Paulus och

  kräver därför de andliga stridsvapen

  som han också pekar på: som är ”mäktiga

  inför Gud, så att de bryter ner höga bålverk

  av människotankar, som står hindrande i

  vägen

  för vårt folks räddning!