Sen fredagskväll i Mexiko

Sista två dagarna i Mexiko ägnar jag och hustrun åt semester och sightseeing. Idag var vi tillsammans med Die Welts Washingtonkorrespondent, fem unga framåt kinesiska journalister, en brasiliansk konsult, och en forskare från Texas, på studiebesök och tittade bland annat på en av de berömda Maya-utgrävningarna, hela städer grävs fram i Mexikanska djungeln. Maya var en blomstrande kultur under perioden 300 e.kr. till 900 e.kr. men som sedan tynade bort delvis. Det finns dock i dagens Mexiko och i grannländerna Belize och Guatemala, cirka 7 miljoner som räknar sig som äkta Mayaindianer utan någon uppblandning. Maya var en högstående kultur under denna period, och utgrävningarna visar att man ägnade sig åt matematik och astronomi, och hade utvecklat ett skriftspråk.

Slutspurten pågår i FN-förhandlingarna. Sitter på hotellet och väntar in slutet. FN-systemet är en långsam sköldpadda.

Läste idag Torbjörn Stolpes bok om pingstpredikanten Gunnar Sameland som dog för ett par år sedan. Mycket intressant, rekommenderas till läsning.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399