Välkomna till Vargön

Denna helg överger jag Elimkyrkan i Stockholm och kommer att på söndag 17 oktober predika klockan 11.00 i EFK-församlingen Vargön. Har aldrig varit där tidigare men känner deras pastor, Rikard Eugenzon, sedan en hel del år tillbaka.

Senaste tiden har jag nästan bara predikat om att ständigt bli uppfylld av Anden och bli beklädd med övernaturligt kraft, för att kunna fungera i Andens gåvor så att man kan hjälpa folk som har det svårt på olika sätt. Det kommer nog att handla om det även i Vargön.

De profetiska signalerna vi känner av just nu i de kretsar jag rör mig i, i Stockholm, handlar om att vi står inför en ny våg av väckelse och andeutgjutelse, det kanske börjar redan nu under oktober. Var redo. Jesus kommer, riket ska manifesteras.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Olof

  Vill inte vara tråkig, men hur många sådana här ”väckelser” har du ”känt av” tidigare? Och kanske ännu viktigare, varför säger inte NT någonstans att vi ska söka efter sådana ”speciella tider”? Varför betonas inte denna ständiga strävan efter väckelse av Paulus? Kanske du kunde grunna på det?

 • Ulf Stenlund

  Kul att du ska predika i Salem Vargön! Några av mina barn gick i söndagsskola där eftersom den var så nära där vi bodde. Själva tillhörd vi Pingst Vänersborg men trivdes utmärkt med ÖM:arna. Att det blev väckelse i Salem strax efter att vi flyttade gladde oss men hade förhoppningsvis inget samband med vår flytt. Att du predikar om Anden och hans verk är utomordentligt. Påmin gärna också församlingen om att Jesus snart kommer tillbaka. Många verkar ha tappat bort detta viktiga och hoppfulla budskap.

 • Per-Erik Johansson

  Sammantaget så är det väl inte bara där du är som det är alldeles tydligt att Herren nu samlar sitt folk, utrustar och luttrar sina församlingar på ett särskilt sätt, tidpunkten kan kanske vara en annan, men profetiskt så är det definitivt sådana signaler. Amen.

 • http://www.salemkyrkan.nu Alfred Nygren

  Varmt välkommen till Vargön Stefan. Vi ser fram emot ditt besök.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Olof,
  Man kan använda ett annat ord än väckelse, det finns ju en del synonyma begrepp i skrifterna. Tycker att man kan peka på en hel del skeenden i GT som kan karaktäriseras som väckelse. NT skildrar ju en mycket initial del av kyrkans historia, så där har man inte hunnit med så mycket ups and downs, men även i NT kan man hitta saker som genombrott, förnyelse etc.
  Men visst, det ideala är att ständigt leva i förnyelse, nära Kristus, och konstant uppfyllas av Anden, och konstant uppfylla missionsbefallningen – det enda kruxet är att det inte tycks fungera i praktiken, därför behövs väckelser för att få oss på rätt köl igen.

  hälsn
  Stefan Swärd

 • Marcus

  Bäste Stefan

  Jag är övertygad om att den så hett efterlängtade väckelsen skulle bli både stor och väldig om kyrkans folk verkligen levde i Andens frukter så som de beskrivs i Bibeln.

  För med ”Andens frukter” antar jag att du avser kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning så som det beskrivs i Gal 5:22 f?

  Vidare är det bra att alltid vara varsam med språket. Uttryck som att ”bli uppfylld av Anden”, ”beklädd med övernaturligt kraft”, ”fungera i Andens gåvor”, ”De profetiska signalerna”, och en kommande ”våg av väckelse och andeutgjutelse” när ”riket ska manifesteras” är faktiskt rena grekiskan för den som inte lever i den karismatiska
  subkulturen.

 • Bo Westin

  Tidstecknen säger att Jesus kommer snart.

  Eld och vatten

  Deras dröm
  om hus och täppa
  ska bli sann

  Påskmåltidens
  ”Nästa år i Jerusalem!”
  mässar var man

  I skakiga vagnar
  i tvåtusen år,
  färdas de fram

  Genom eld
  och genom vatten
  till ett förlovat land

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Leve Petrus hade sitt barn domshem i Vargön,det finns en minnessten vid stugan som ligger vid foten av berget. Det passar väl alldeles utmärkt att predika om den Helige Ande just då och där. Tyvärr kan jag inte komma utan är på ett dop i Smyrna i G-borg. En tjej som vi har hjälpt, blev frälst och hon har haft ett långt narkotika missbruk bakom sig men blev som sagt frälst för ca ett år sen och går nu på Bibelskolan G-borg det är hon som är dopkandidaten. v v v v Thommy Bergenwall…….

 • Monica

  ”@7 Helt off topic men jag har länge undrat vad dina v v v v står för Tommy?

 • mikael

  ”bli uppfylld av Anden”

  Varför inte benämna det med rätta namnet? Det vill säga ”heliga anden” och hur vill du att vi ska uppfyllas med ”helig ande”?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Marcus inlägg 6,
  Det är självklart att Andens frukt är avgörande.
  Håller med om att vi ska vara varsamma med språket. Nu skriver jag många olika sorts blogginlägg, vissa är ganska allmänna, medan vissa inlägg är mer riktat till aktiva kristna, och de som har vissa grundkunskaper i Bibeln. Det inlägg du refererar till var ett sådant. Karismatisk subkultur, inklusive alla karismatiska katoliker räknar man med bortåt en miljard som karismatiska kristna, – så om man ska kalla det för subkultur är det en ganska omfattande sådan, och Andens gåvor och att uppfyllas av Anden – borde vara välbekanta begrepp för alla kristna, annars har man nog missat något väsentligt.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Bo Westin

  Jag hoppas att ni har överseende med en excentrisk poet. Då mitt poem i #11 var helt nyskrivet så inträffade det som ibland brukar ske, nämligen att man börjar grunna vidare när man inser att man inte är helt nöjd. Och eftersom de två första versarna blev föremål för tvivel och funderingar, och jag sedan hittade en ny variant som tilltalar mig bättre, publicerar jag här den uppdaterade versionen. Jag hoppas att den kan bibringa läsaren något av den starka känsla som jag själv har för Israels folk och det vittnesbörd som de är för oss och världen. Shalom!

  Eld och vatten

  Ett folk på flykt
  som söker sitt land
  och sin Gud

  Mässar trosvisst
  påskmåltidens
  ”Nästa år i Jerusalem!”

  I skakiga vagnar
  i tvåtusen år
  färdas de fram

  Genom eld
  och genom vatten
  till ett förlovat land

 • Ulf Stenlund

  #9
  Eftersom Thommy inte svarat på din fråga ”forskade” jag själv.
  Jag citerar hans blogg: ”Avslutar alltid med ,Var Välsignad Var en Vinnare. Alltså ..V v v v T.B.”

  Det var väl en trevlig hälsning!

  Mvh
  Ulf

 • alert

  Lausanne 16 oktober: Billy Graham has fooled millions over the years. LAUSANNE MOVEMENT http://alertsweden.blogg.se/?tmp=17131141

 • Rune

  Att kristna känner sig obekväma med uttryck som ”bli uppfylld av Anden” ,” bli beklädd med övernaturlig kraft”, ”fungera i Andens gåvor”, ”våg av väckelse och andeutgjutelse” är ett tydligt tecken på att vårt land är i desperat behov av ett andligt uppvaknande.
  Tack Stefan! Dina senaste blogginslag har uppmuntrat min tro på väckelse och förnyelse i det här landet.