Twitter, John Wimber, Andens kraft m.m.

Jag studerar just nu den gamla klassikern John Wimber: Helandets kraft, det låg bakom mitt blogginlägg häromdagen. Ska skriva ihop något mer genomtänkt och utförligt under dagen kring temat karismatisk kristendom. Jag längtar efter mer av kraften.

Observera att jag också har börjat twittra och korta, snabba småinlägg lägg jag nu ut på twitter istället för bloggen, jag rekommenderar mina bloggläsare att också börja följa mig på twitter, det gör man genom att gå in på www.twitter.com/stefansward och där kan man registrera sig som follower.

Blev också berörd av den Transformation-helg vi hade i Elimkyrkan i slutet av september, med bland annat Bob Ekblad från Seattle som gäst. En kristen socialliberal vänsteraktivist som mött den Helige Ande på ett påtagligt sätt under senare år, och nu konstant håller på och ber för sjuka, driver ut andar och profeterar. Håller nu på att studera hans bok, ”A new Christian Manifesto”, där han förenar en radikal karismatisk kristendom med en mycket radikal social kristendom. Ekblads kristna sociala engagemang ledde honom till slut till en återvändsgränd där han insåg att han i sin egen kraft inte kunde hjälpa de marginaliserade, fattiga och utsatta. Det behövdes något mer. Och detta mer var Andens kraft och Andens gåvor.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://Ovresalen.wordpress.com David Å

  Amen broder!
  /David

 • FE

  Wimber förde över tusen personer till tro genom det profetiska (word of knowledge, som det kallas). I hans böcker finna många fantastiska berättelser om hur det kunde gå till. Det är inget jag skulle klanka ner på, även om jag inte råkade gilla ’kulturen’. De flesta jag möter som kritiserar karismatik kastar ut Anden med badvattnet…

  Sverige behöver profeter och evangelister.

 • http://helapingsten.wordpress.com helapingsten

  Amen! Vi behöver en Azusaväckelse som förenar karismatik med arbete för fred och rättvisa, så som det såg ut i urkyrkan. Be att fler än vi fyra går igång på detta.