En hyfsad onsdag

Har haft en hyfsat spännande onsdag. Efter sjukhusbesök efter en endygns blodtrycksmätning var jag hos Sveriges kristna råd och möte i dess klimat- och miljögrupp. Sedan hörde TV4/kvällsöppet av sig och uttryckte intresse av att få med mig i kvällens TV-diskussion om Sverigedemokraternas uppträde i kyrkan, men jag var visst för SD-kritisk för att passa in i programmet. Därefter har jag mött personer från Elimkyrkan och Korskyrkan för att diskutera mission vid Stureplan. Ett arbete har ju bedrivits där under fem år, och vi har haft bön och samtal om hur vi ytterligare kan utveckla arbetet och mobilisera för det. Vid Stureplan når man ju en annan målgrupp än vad vi gör med Konnekt-arbetet. Att snacka om hur vi kan vara missional church vid Stureplan – det är väl cutting-edge snack i kvadrat?

Tack och godnatt för den här gången.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.singingdogblogg.se Håkan Nilsson

  Beträffande Sverigedemokraternas uttåg ur storkyrkan http://www.singingdigblogg.se

 • Ulf Stenlund

  Trots att jag avskyr Sverigedemokraternas åsikter känns det visset att t.o.m. en biskop mobbar dem. Många avskyr också kommunisternas åsikter men skulle verkligen en svensk biskop predika specifikt mot dem. Obs det är viktigt att predika mot rasism men det är enligt min mening inte OK att i en predikan till riksdagsledamöterna peka ut en viss grupp av dessa.

 • http://tony48.blogspot.com/ Tony Malmqvist

  Dubbelmoral av Tv4. Å ena sidan tycker dom att du är för kritisk och i nästa andetag censuerar dom Sd´s reklam.
  Det stinker….

 • Anna-Karin

  Ja Herre du milde. Först mobbar Ohly lille Jimmie, sedan mobbar biskopen i Sthlm hela SD…..genom att tala om allas lika värde!! 😛

  SD är ett djupt rasistiskt högerkonservativt parti och en skam för Sverige.

  Sedan ska det tydligen missioneras på Stureplan…..

  Ja, nu ruskar nog vår Herre på huvudet och frågar sig stilla om hans skapelse fått fnatt?! :-/

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Gå ut och gör det du skall göra!!!!!! Rädda dom som går förlorade.
  Gör som Sverige demokraterna ta plats skaffa dig utrymme och bli
  en ordets görare. v v v v Thommy Bergenwall..

 • Kerstin

  Anna-Karin
  Jag tror vår Herre skaka på huvudet åt vår egen dubbelmoral och hyckleri, hur kan man mena att det är rasistiskt med viljan att förlänga människans rätt till liv, och varför är det så svårt att se sin egen ålders-rasism och diskriminering mot de ofödda barnen ?
  SD vill stoppa massinvandringen tills vi kan ta hand om dem som vi redan tagit emot,också att sänka abortgränsen, är det rasistiskt ?
  När det gäller rasism mot de ofödda barnen kommer alla de andra partierna långt före SD.
  Hur kan man som biskop tala om rasism, människors lika värde och inte nämna de ofödda barnen som varje dag dödas i vårat land för att de är oönskade???

 • Läsare

  Tack Kerstin, man blundar gärna för en del saker bara man får hålla på det man alltid gjort.

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  Kerstin (6),
  Du resonerar både rätt och fel. Självklart har du rätt när du angriper andra partiers diskriminering av ofödda barn. Men denna felsyn hos andra partier kan aldrig legitimera Sverigedemokraternas främlingsfientlighet och förakt för invandrare. Omoraliska handlingar och förhållningssätt är inga växelmynt så att det ena kan bytas ut mot det andra.

 • Kalle

  Många påstår att SD är rasister, jag hittar inget rasistiska på deras hemsida och i deras partiprogram. Ni som påstår detta läs på deras hemsida och återkom med sak argument om ni hittar några. Det verkar som många anklagar SD för att vara rasistiska för att det är politiskt korrekt att säga så, ta reda på fakta istället. Att en del människor i Sverige har en ärlig oro över invandringspolitiken gör dem inte per automatik till rasister det är förolämpande att påstå detta./Kalle

 • Anna-Karin

  Per, det var ett väl formulerat inlägg.

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Kerstin det var ett kanon inlägg,var välsignad och ha en trevlig helg. v v v v Thommy Bergenwall…

 • Läsare

  Per det kallas dubbelmoral hur du än vrider och vänder på det, och det kan faktiskt finnas lite vars stans.
  Kan för övrigt inte med total säkerhet säga var SD står i invandrarfrågan, men i vad som jag nu hört så blir dina punkter lite tokiga.
  Dom har ju förakt för hur invandringspolitiken sköts(inte invandrarna) och det kan vi väl alla hålla med om att det är ett jättemisslyckande.
  Sen har jag aldrig hört att dom är helt emot flyktingar men att man vill stoppa inflödet tills man löst problemen vi har idag med en segreation som är miserabel, sättet att klumpa ihop dom i getton mm.

 • Pingback: Ett youtube klipp som berör- med K.P.Yohannan | Erevna - Blogg & Tankesmedja()

 • Kerstin

  Per Hallström
  Jag har rätt i det jag säger, tänk på det 37000 människoliv som vi dödar varje år och där är alla politiska partierna är med på, ett av dessa partier vill faktiskt göra något, kan något vara viktigare än deras liv ???
  du skriver:
  ”Men denna felsyn hos andra partier kan aldrig legitimera Sverigedemokraternas främlingsfientlighet och förakt för invandrare”

  nu är det ju så att du själv har en förvrängd bild av SD var har du fått den ifrån, media ?
  Felsyn hos andra partier, vad menar du ?? är det felsyn att de andra partierna inte har någon vilja att förlänga människans rätt till liv ????
  Alltså det här är ett förakt mot människolivet som leder till att människor dödas hur kan du se SD som något hot mot människan när du själv blankt verkar strunta i att människor dödas varje dag, bekommer det dig inte ???
  Vilka människor blir sämst behandlad i Sverige, tänk nu riktigt efter…………..
  Kan man ha det så illa att ett land inte ens ger en rätt till liv?
  Jo så är det, det finns människor som inte har rätt till sitt liv här i Sverige, märkligt vad tyst det är om dessa, sover man verkligen gott om natten ?
  Det värsta är ju att de som verkligen borde förstå inte gör det, kristna människor, fy , jag förstår inte hur de kan med gott samvete gå förbi Jesu minsta ????
  Det kommer en dom över Sverige, en dag kommer Jesus att fråga dig vad du gjorde för honom när han låg i sin moders liv, dödade du honom ? eller tittade du på och ingenting sade, lät du det bara ske, gick du bara förbi ? det var ju av dina pengar som det skedde, visst har du en mun en tunga händer som kan förmedla och försvara Jesu minsta, du har fått dem av Gud, men använd då dem, sluta att tolerera den orättvisa mot Jesu minsta, för de minstas skull men också för din egen skull.

  Om nu Gud kan se dig som stor i sin hand, varför kan inte du göra detsamma med den som är liten i din hand ?

 • Kalle

  Det är viktigt att sakligt syna SD,s politik, finns det rasism i deras politiska handlingsprogram, jag har inte funnit någon? Ändå så ropas det högt att de är rasistiska och främlingsfientliga? Många kristna upprörs med rätta när det vinklas och ljugs om Israel i media, vi måste vara lika vaksamma när det gäller SD, bemöt dem sakligt och inte politiskt korrekt och populistiskt./Kalle

 • Kalle H

  Håller med den förre Kalle om att det är viktigt att syna SD och deras politik. Och då kanske inte bara vad som står i deras mer urvattnade och politiskt korrekta hemsida och handlingsprogram (vilket i och för sig kan tyckas extremt och ger en vinklad och förfalskad bild av invandringen till Sverige) utan vad deras företrädare säger och tycker i olika sammanhang. Det är ingen slump att många SD-företrädare har koppling till vit makt-rörelsen. Det är ingen slump att många SD-företrädare i sina uttalanden i debatter och valstugor ligger åtminstone i gränszonen för hets mot folkgrupp. Ju mer SD synas, desto mer kommer masken av anständighet att förvittra och de avslöjas som just främlingsfientliga rasister. Det faktum att de valde att lämna Storkyrkan när biskopen talade om alla människors lika värde är bara ett exempel.

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  Kerstin (14),
  Jag respekterar din syn på det ofödda livet och jag tror vi tycker ganska lika i den frågan. Men du tycks klara att från kristna utgångspunkter ha en positiv syn på Sverigedemokraterna. Och det är för mig obegripligt. I min brevlåda kom före valet en broschyr från det partiet med det cyniska budskapet att vi måste välja mellan minskning av invandringen och sänkning av pensionerna. Jag tror kommentarer är överflödiga.

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Ulf Stenlund (2)
  Jag tror att vi inte ens behöver gå tillbaka till kalla krigets dagar för att finna biskopar som har predikat mot kommunismen.

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  En sänkt gräns till tolv veckor innan det krävs tillstånd från Socialstyrelsen för abort är inte mycket att komma med, i synnerhet som de flesta aborter görs före 12:e veckan.och Socialstyrelsen ger tillstånd ända upp till 22:a veckan. Det torde inte heller bli färre aborter av att ställa invandrare mot pensionärer, och detta dessutom i en valfilm där burkaklädda muslimkvinnor kör barnvagnar som om de vore stridsvagnar. Budskapet i filmen är väl snarare att det föds för många barn inom invandrarbefolkningen än att det görs för många aborter.

  Och vilka ska kriterierna vara för Socialstyrelsens tillståndgivning efter 12:e veckan, om SD får bestämma? Vilka kvinnor kommer att få tillstånd till abort? Kommer ras och religion att vägas in? Jag gissar att SD tar priset när det gäller just rasism mot ofödda.

  Kd:s svek i abortfrågan får vi nog komma till rätta med på annat sätt. En tvärpolitisk påtryckargrupp för främjande av kristna värderingar, som – till skillnad mot Claphaminstitutet – arbetar även mot vänsterblocket och inte bara mot allianspartierna.

  SD:s kyrkopolitiska verksamhet går däremot ut på att splittra den kristna opinionen. Det fräcka försöket att få med sig den traditionstrogna kristenheten i mobbningen av Eva Brunne är ett tydligt exempel. Men jag tror att de traditionstrogna genomskådade narrspelet.

 • Kalle

  Läs gärna vad Krister Renard skriver om Invandringen. Krister är en kristen lärare som presenterar mycket fakta. http://gluefox.blogspot.com/