Kommentar om debatt med Jimmie Åkesson

Jag använder ju min blogg för att testa idéer, kasta fram saker för att se vad responsen blir. Jag testade tanken att utmana Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson till debatt. Jag tycker inte alls att de etablerade politikerna har klarat av debatten. De har kört en konsekvent mobbnings- och utfrysningsstrategi och nu sitter Sverigedemokraterna med 20 platser i Sveriges riksdag. Från att ha varit mobbade av TV blir Jimmie Åkesson och andra i partiledningen intervjuade i TV varje dag för närvarande, och de spelar i praktiken en vågmästarroll i riksdagen.

Som kristen ledare känns det som att man måste ge någon form av respons på situationen. Jag har ju skrivit tidigare här på bloggen att den kristna kyrkan är global och Guds rike är något mycket större än nationsgränser. När kyrkan blir strikt sammankopplad med nationalstaten blir den förkrymt. Ett rikt land som Sverige behöver av etiska skäl vara generösa när det gäller flyktingpolitiken. Sedan tycker jag att regeringen, kommunerna och företagen ska vara aktiva i att få igång flyktingarna i arbete i Sverige, att lära sig språket och bli självförsörjande så snart som möjligt. Det går att göra mycket mer när det gäller integrationen. Jag tycker också att när förutsättningarna förändras i det land där flyktingen kommer ifrån, ska vi vara aktiva och generösa att hjälpa personer att flytta tillbaka om man så önskar. Sverige behöver dessutom arbetskraftsinvandring av krasst ekonomiska skäl. Vi har en liten befolkning, föder ganska få barn, och ska vi expandera ekonomiskt behöver vi en viss inflyttning av personer som vill arbeta i Sverige.

Den kristna kyrkan har ett uppdrag och en utmaning att vara en spjutspets i att ta emot flyktingar, driva på integrationen och skapa mångkulturella miljöer.

Jag har läst igenom de 38 inläggen på min blogg om detta, det har också kommit en del kommentarer på twitter. Det jag kan konstatera är att en bred majoritet är för att jag tar denna debatt. Tyngsta rösten är utan tvivel Torsten Åhman, som efter Vårgårdautfrågningarna har blivit den ledande kristna politiske utfrågaren i Sverige. Tycker Torsten att det är en bra idé, då måste det nästan vara en bra idé. Sedan håller jag med om att en sådan debatt ska inte göras till för stor sak, det viktigaste är de goda exemplen, vad vi i kyrkorna gör i praktiken. Ska diskutera med Elimkyrkans församlingsråd och pastorsteam hur man kan gå vidare med detta.

Kent i inlägg 37 ifrågasätter drevet mot Sverigedemokraterna och pekar på att Gud har definierat gränserna. Men frågan är bara hur Sveriges gränser är definierade och vad som är en svensk. Sveriges gränser har ändrats vid åtskilliga tillfällen under de senaste 1000 åren. Vi var stormakt under 1600-talet och tidigt 1700-tal, och både Norge, Finland och Baltikum har hört till Sverige en gång i tiden, liksom norra Tyskland och Polen. Är det detta Sverige som Gud vill ha eller är det dagens gränser? Skåne har tidigare hört till Danmark? Var det fel när det gjorde det, och är det rätt nu? Sverige formades som en centraliserad nationstat vid Gustav Vasas tid, det var ett betydligt mer fragmentiserat land innan – vad är Guds gränser? Ska vi återupprätta svearnas rike? Det har talats olika språk i Sverige. Samerna är det mest kända exemplet. Finskan har av tradition varit ett ganska utbrett språk i Sverige.  Vad är svenskhet, svenska gränser – det finns inga tydliga kriterier för detta. Sverige har historiskt haft en invandring, jag tänker på tyskar på 1500- och 1600-talet, valloner på 1700-talet. Vad gör vi med folk som inte har ett eget land, det har varit judarnas situation under flera tusen år, det är romernas situation. Varför ska inte Sverige vara generösa och ta emot människor? De som driver tesen om Guds gränser har stora historiska och logiska problem, Europas gränser har ändrats konstant under de senaste två tusen år.

Robert i inlägg 21 tror att Jimmie Åkesson sopar banan med mig i en sådan debatt. Jag tror att du något överskattar Åkesson. Jag skulle dock förbereda mig noga inför en sådan debatt och inte minst sätta mig in i den aktuella forskningen, både historiskt, och sociologisk och kriminologisk forskning som visar hur situationen faktiskt ser ut i Sverige idag. Jag menar också att det finns rasistiska attityder i Sverige som är ganska utbredda, trots att vi tror att vi är så toleranta. Vi särbehandlar människor utifrån accent, hudfärg, etnicitet.

Jag återkommer i denna fråga.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://http//avemarisstella.blogspot.com Anders Gunnarsson

  En kommentar till kommentaren på kommentarerna…

  Lämna gärna tillbaka Skåne till Danmark. Vi vill det, Stockholmarna vill det och Malmö behöver Köpenhamn som huvudstad, annars blir de aldeles för stora i korken… :-)

  Och SD skulle krympa kraftigt. Plötsligt finns inte ett svenskt parti att rösta på…

 • Roger of Hisingen

  Off topic kanske, men SD:s analys av ”islamiseringen av Europa” (och Sverige) är nästan en blåkopia av den bild av denna tänkta eller verkliga företeelse som man kan möta i vissa frikyrkokretsar. Kopplat till en kristen smygnationalism där vi lägger stark tonvikt vid Guds kallelse för Sverige som nation etc kan denna närhet i tankegodset bli mer än besvärande. Eller?

 • Maria Andersson

  För att sätta sig in i Sverigedemorkaternas ömma kärlek till folkkyrkan och statsskyrkan rekommenderas Anders Strindbergs artikel i senaste Keryx (3/2010). Där punkterar han elegant Sverigedemokratiska nationalistiska princip och förklarar den som oförenlig med kristen tro, helt enkelt antikristen. Något att läsa för alla de kristna som röstade på SD, och för alla andra också, för den delen.

 • wildwest

  Jag inser själv att jag inte vet vad SD står för. Måste skaffa mej partiprogrammet. Det borde alla göra, anser jag, som vill debattera SD här eller nån annanstans. Därutöver tycker jag precis som Stefan att man inte kan mobba och behandla dom som nåt katten släpat in. Så gör just nu många politiker, journalister och vanligt folk. Det är inte kristet och det kommer bara gynna SD som får en martyrgloria. Läste nånstans att nån sa att det var en mardröm att sitta bredvid en sverigedemokrat i Riksdagen. Vad är det för trams! Luktar dom illa? Kastar dom matrester omkring sej? Eller vad?

  Nästa fråga är hur man ska göra när man kanske inser att mycket av SD’s partiprogram även är mina åsikter. Jag lär nog göra den upptäckten. Ska jag då automatiskt anta dolda agendor och bygga upp en hel konspirationsteori bakom ett parti som ändå varit med i Sverige rätt länge? Eller ska jag tro rakt av vad SD skriver? Gör jag inte det, då kan man fråga sej varför jag ska tro på andra partiers partiprogram. Gör dom alltid som dom säger? Hur kan man låta bli att kritisera Vänsterpartiet som vill införa åtminstone ekonomisk diktatur i landet?

  Sen kommer man till den stora frågan om den kultur vi byggt upp i Sverige i hundratals år, som vi känner oss trygga med, känner igen, ska den avskaffas? Vill vi det? Skrev inte redan Paulus nånting om att vi ska hålla på våra traditioner? Är inte judarna just experter på det, några som vi annars höjer till skyarna i frikyrkokretsar? Men svenskar ska inte få känna nån trygghet o stolthet i svenska traditioner.

 • Per

  Håller med Roger. Det finns en en märklig strömning med nationalistiska undertoner i flera kyrkor, där man har fått för sig att Gud på ett särskilt sätt skulle älska Sverige eller Israel eller vad det nu kan vara. Men Guds rike torde ju inte ha med en nation eller geografiska gränser att göra

 • andreas

  Hej Stefan. Först måste jag säga att det känns tråkigt att du försöker relativisera bort svenskheten. Är det fult att säga att det finns något som är svensk, att även vi svenskar har en historia, en kultur och att även vi är ett folk? Att historien inte har varit statisk innebär inte att vi inte finns. Är det inte rasistiskt att förneka ett folk rätten till sin identitet? Jag skulle aldrig för mitt liv försöka definiera vem som är svensk för någon som retoriskt ställer den frågan i syfte att förneka mig min identitet. Nä om någon vill förneka mig min existens så är det han som får förklara sig.

  Du skriver att Guds rike är mycket större än nationsgränser. Självklart är det så. Men Gud har också skapat oss olika, han har skapat en mångfald av folk och kulturer. Jag tror aldrig att Guds rike kan etableras genom politiska åtgärder, man måste skilja på detta. Att tro att vi människor kan föregripa Gud och skapa ett mångkulturellt paradis på jorden är utopiskt.

  Vidare skriver du att ett rikt land som Sverige måste vara generöst när det gäller flyktingpolitiken. Även där håller jag med dig. Men vi måste även här ha klart för oss vad det är vi pratar om. Att påstå att massinvandringen till Sverige handlar om att hjälpa flyktingar är att ljuga. Invandring är en sak, flyktingpolitik en annan. Riksdagen har som mål att 1% av bnp skall gå till bistånd. Själv förespråkar jag nationellt tiondegivande. Vi måste fråga oss vad syftet är med vår flyktinghjälp. Är det att faktiskt hjälpa människor, eller är det att utnyttja människor för att förverkliga en mångkulturell utopi i vårt eget land?

  Vi har facit idag. Vi vet att vi inte kan skapa fred och samförstånd genom att tvinga ihop människor på en och samma plats och förneka oss våra olikheter. Att mångkulturen har fört med sig gängkriminalitet, våldtäkter, otrygghet, rotlöshet, droger och mycket annat det är fakta. Sedan kan vi tycka att det är bra eller dåligt. Men att förneka det är att ljuga. Vi vet att utopism aldrig leder till något gott, det ser vi nu och det ser vi i historien.

  Mångkulturen är inte invandrarnas fel. De är offer för den. Det är oftast de som tvingas in i getton, fattigdom och förnedring. Det du måste fråga dig är om det är värt det här. Du kanske försöker intala dig själv att problemen kan lösas genom en bättre integrationspolitik. Det tror inte jag. Men även om så vore, hur lång tid skall det få ta? Hur mycket mänskligt lidande är det värt?

 • Tea Gustavsson

  @Anders: tja, gärna för vår del 😉 Det blir bara samma problem som till exempel på Nordirland, nämligen att man vill skydda den egna befolkningen från att tvingas tillhöra ett nytt land. Tänk på alla ”riktiga” svenskar som bor i Skåne som måste försäkras om ett tryggt, stabilt svenskt styre 😀

  (obs, obs alla människor som inte förstår att jag skojar ovan kan nu läsa sig till samma information i denna mening.)

 • Bo Westin

  Nu när det blivit mer politiskt korrekt får man hoppas att vuxenvärlden, lärare och rektorer vågar att ta itu med mobbing och trakasserier. Mina barn fick uppleva trakasserier från invandrarbarn och när vi påtalade det för rektorn menade han att vi hade rasistiska tankegångar. En enkät i skolan hade nämligen visat att alla elever trivdes så förträffligt bra och att allt var så bra. I klassrummet fanns ingen studiero pga. att ett par elever med invandrarbakgrund saboterade och läraren var lealös. När jag vikarierade i grundskolan mötte jag en respektlöshet och trakasserier som ingen kan föreställa sig från just elever med invandrarbakgrund. Nog blev jag arg på det politiskt korrekta systemet som verkar ha förlorat all kontroll över utvecklingen och nog blev mina kristna ideal och goda föresatser prövade. När man inom vuxenvärlden och skolvärlden har abdikerat från sitt vuxenansvar finns bara kaoset kvar. Inom miljonprogrammets förortsområden har utvecklingen gått åt fel håll. Men där bor väl inte så många politiker och opinionsbildare. Nej, jag är inte rasist men anser att vi behöver få till en bättre integrationspolitik och mer resurser och fria händer för att på ett förnuftigt sätt kunna ta itu med de värsta problemen. Bosätt er gärna i dessa segregerade bostadsområden och var ljus och salt där det verkligen behövs.

 • Ulf Stenlund

  Eftersom Gud själv beskriver sig som ”jag är” är det inte svårt att hitta svar på vad han tycker om saker och ting. Gud har alltså inte förändrat sig i förhållande till hur han beskrivs i Bibelns berättelser. Att han bryr sig om individer oavsett ras och bostadsort verkar debattörerna på den här tråden vara eniga med mig om. Att Israels fram- respektive mot-gångar var kopplade till folket som grupp är tydligt genom dess historia. Att Gud ogillade livet i Sodom liksom i Nineve är också välkänt men glöm inte att Gud hörde bönerna från Nineve när de gjorde bättring. Vad är felet i att be till Gud för Sverige? Detta speglar inget annat än att vi månar om det land där vi bor och innebär absolut ingen nationalistisk inställning. Visst, vi ska inte glömma att be för alla lidande i världen men att be för grannar, bostadsort och land är också en kristen uppgift.

 • anders

  Tja jag vet inte om Borlänge hör till Skåne där fick SD 10% och i Dalarna 7 %.Borlänge har varit röd sedan manna minne, men det var uppenbart atten del sossar röstade på dem.I en sdadsdel fick de 16 %.Det finns ett stort missnöje med den politiska eliten,den journalistiska eliten och instutioner.Det är en av anledningarna till SD framgångar.Men den debatten kommer väl de ovanmämda eliterna att kväva i sin linda.

 • Nils

  Stefan !

  Jag uppfattar inte Torsten Åman som nån tungviktare… – en onödig etikett för att han återknutit en tidigare missionspastors tradition med partiledarintervjuer.
  Det blir lite väl patetiskt, när vardagliga pastorer hyllas som tungviktare som smicker.

  Sedan tror jag faktiskt det är förhastat att intervjua Åkesson.
  Låt tiden gå & se vad för spår SD lämnar som avtryck.
  Du får nog ha lite mer människovärdig omtanke än den lesbiske biskopen, om inte Åkesson & Co. åter igen vänder på klacken i kyrkan.

  Det är lite väl mycket omogna åsikter & demonstrationer SD måste stå till svars för.
  Altifrån Ohly (din tilltänkta fiskarkompis) vägran att låta sig sminkas i samma rum & där Ohly numera konsekvent vägrar se & hälsa på Åkesson då de möts i riksdagshuset.

  Sedan var det faktiskt demonstrationsuppviglingar som denna skara måste utstå, när de av vänstern & afa-grupper överröstas och fråntas legal demonstrationsrätt.
  http://kentekeroth.se/2010/10/05/biskopen-hyllade-valdsvansterdemonstration-sd-lamnade-kyrkan-i-protest/

  En undran man måste ställa sig:
  Är det verkligen mer oppurtunt att resa sig upp från en samling där du specifikt utpekas som rasist, än att som kristen bejaka att bli undervisad i kristen tro & lära av en förespråkare till det som bibeln betraktar som styggelse ?

  http://www.qx.se/samhalle/14000/eva-brunne-homosexuella-har-en-plats-i-kyrkan

  Göran Hägglund som KD-representant som fäller omdöme mot SD & själv inte behandlar sina partikamrater värdigt…

 • http://Jagharingen Lage Swärd

  Hej Stefan !
  Lycka till med intervjuven med J. Åkerlund! Vill man veta sanningen, så måste man ju
  prata med dem.Jag minns erfarenheterna från min tid som FN-observatör i Libanon, som avsattes som ett
  landområde för kristna av Fransmännen. Stort födelseöverskott och invandring av muslime till Libanon,resulterade i blodiga inbördeskrig, I den muslimska,.delen badade kvinnor
  med kläder på, i den kristna delen, hade de vanliga badkläder .De levde i olika sinnes-
  världar,svåra att förena. Jag håller med Dig om, att främlingsfientlighet blir det, om man
  diskriminerar någon för hudfärg, ras o.dyl. Hur skattemedlen till invandring skall användas, är politik,
  och skall debatteras i vanlig demokratisk ordning. Hälsningar Lage

 • Daniel

  Hur är det med den gamla devisen ”Gån ut och gör alla folk till mina lärljungar….”. Den borde rimligen uppfattas som mer frånstötande än samtliga nu gällande åsiktssjukdomar (fobier) tillsammans. Tur att bibelkunskapen är så obetydlig bland dagens agendasättare. De förbannar ju SD:s brist på kulturrelativism……..hm……ever heard of ”ingen kommer till Herren än genom mig”. Ord och inga visor. Inte precis relativism. Hade varit kul att se dagens storkyrkobiskop predika detta för AFA, OG och Ohly…..tja….och varför inte Åkesson, Al Qaida Sverige och Black Cobra också. Alla far väl av lite syndakännedom med påföljande evangelium. Att som biskopen köra på i samma gamla ”slå på de som ligger” hjulspår känns kontraproduktivt, och inte speciellt kristligt. Japp, SD ligger. Vet inte om ngt folk i världen vinner över svenskarna när det gäller grupptryck och mobbing. Man mår fysiskt illa när man ser det, och då röstade jag inte ens SD. (Tveksam kulturpolitik,…..eller ja….nationalsocialistisk kulturpolitik, inte min tekopp.)

 • Daniel

  Sorry….. ” ingen kommer till fadern….”….. bibelkunskap var ordet ….host,… host….harkel…

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Vi aborterar bort ca 35.000 svenskar varje år,det blir många arbetare och skattebetalare som den svenska staten går miste om. v v v v T.B

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Bäste pastor Swärd. Det behövs ingen debatt med Jimmie Åkesson! Han har ju nu visat vad han går för som partiledare, när han gick i spetsen för uttåget ur kyrkan i stället för att lugna sina upprörda partikamrater. SD:s reaktioner på biskopens predikan kan du läsa på deras bloggar. Så kan en dialog också föras. Om syftet med debatten var att avslöja SD ….

  Lägg märke till följande: Biskopen angrep inte SD som parti, utan de åsikter som SD under flera år säger sig ha tagit avstånd ifrån. Nu hade man chansen att visa att avståndstagandet var seriöst menat genom att sitta kvar. Biskopen hyllade inte några ”anti-SD” inslag i demonstrationerna dagen före.

  Var det en demonstration mot faktumet att SD kommit in i riksdagen, eller mot de politik som SD förväntas föra? Tja, man har rätt att demonstrera mot vad som helst. Även mot alliansregeringens sjukförsäkringspolitik.

  Vi som protesterar mot alliansregeringens sjukförsäkringspolitik, vill ju inte med de protesterna upphäva valresultatet. Vi vill förmå riksdagen, och i synnerhet dess borgerliga majoritet, att ompröva försämringarna för de utförsäkrade som mist sin ekonomiska trygghet. På samma sätt måste det väl vara tillåtet att protestera mot den politik, som SD förväntas föra, att uppmana andra partier att inte låta sig påverkas av SD, såvida inte SD självt omprövar sin politik. Inga riksdagsledamöter har bundna mandat från sina väljare. Det vet du som doktorand i statskunskap. SD måste, som andra partier, acceptera fredliga protester mot sin politik och inte bunta ihop fredliga demonstranter med våldsverkare som deltagit i olagliga aktioner tidigare. SD resonerar i sin protestaktion mot biskopen ungefär som en del av sina egna motståndare: guilt by association. De åsikterna får man inte ha för att de räkar stödjas av extremister.

  Om du vill diskutera de problem, som invandringen fört med sig, så diskutera med ungdomar från förorterna, som är missnöjda med att de blivit en minoritet (lokalt) i sitt eget land. Eller diskutera med äldre människor från landsbygden, vilka anser att deras land har förändrats till det sämre.

  Men hur många av dessa representerar Jimmie Åkesson? De, som har röstat på SD för att ingen från den politiska (eller kyrkliga, etc) eliten lyssnar på dem, dem kan du tala med. Och största chansen att tala med dem har du, som frikyrkopastor, i utåtriktat församlingsarbete.

  När du talade med Jonas Gardell gjorde du väl det i hans egenskap av teologiskt intresserad religiös sökare, som hade problem med den traditionella syndaläran. (Jag hörde själv Gardell säga i en radiointervju att enligt kyrkans lära kan homosexuella inte bli förlåtna,) Om Jimmie Åkesson kommer till dig och ärligt vill veta om hans synder kan förlåtas, ska du naturligtvis ta emot honom.

  Men, enligt min mening, inte om han kommer för att använda kyrkan som en politisk plattform. Han har reda en kyrklig politisk plattform: Svenska kyrkans kyrkomöte. Det räcker! En debatt med en partiföreträdare om partiprogrammets förenlighet med evangeliet, är meningsfull bara om bara om partiet har viljan att ompröva programmet i ljuset av evangelium.

  Ska du ta en debatt för debattens egen skull, kan du lika gärna bjuda in Lars Ohly och diskutera marxismens förenlighet med evangelium. Det finns ingen anledning att göra Åkesson till en extra VIP person.

 • Kalle

  Sverige har alltid varit ett invandrarland. Historiskt sett har det kommit hit folk Valoner, Judar mfl som fyllt ett behov, bidraget med kunskap och utvecklat samhället. De har också anpassat sig bidraget till demokratins utveckling. De sista åren har Sverige tagit emot grupper som inte fyllt ett gap som vi behövt av arbetsmarknadsskäl, dessa grupper lever på bidrag i miljonprogramsområden. Detta föder orolighet och kriminalitet och många negativa bi effekter det är detta som kritiken av flyktingpolitiken handlar om och där SD tagit en plats i samhället. Man behöver inte hata invandrare för att tycka att invandringen gått över styr. Sverige har inte de ekonomiska förutsättningar att integrera dessa människor, det mest humana är att frysa flyktingpolitiken i 20 år och satsa på de grupper som redan finns här. Att uttrycka en sådan åsikt är inte rasism utan humanism./Kalle

 • anders

  Det den verkliga debatten vägrar journalister, politiker att ta upp ,nämligen den misstro mot dem själva som breder ut sig i folkdjupet fram förallt bland unga människor.Misstron är en av förklaringarna till SD stora framgångar i skolvalen.I stället för att ta upp den diskussionen gör man SD till hat objekt ovh får hjälp av biskopar som själva inte har någon trovärdighet i folks ögon. Det hela blir kontrapunktivt .Sympatierna för SD ökar och klyftan mellan folket och eliten vidgas.Samma tendenser gäller inom hela EU.Det är en av anledningarna till nya partiers framgångar i hela Europa –

 • http://erevna.nu Michael G. Helders

  De som är nyfikna på vad Lage Swärd (#12) talar om, kan se det här youtube klippet:
  http://www.youtube.com/watch?v=X8Ys8hFwAt4

 • Kerstin

  Nu har jag inte läst igenom alla kommentarerna, men vill dela med mig varför jag röstat på SD, det som i första hand drog mina blickar åt det hållet var att de ville sänka abortgränsen, vilket annart parti har det på sin agenda, inte ens KD, de vill alltså förlänga rätten till liv för människan. Jag har aldrig tidigare känt mig tillhöra något av blocken, sociademokraternas socialpolitik har jag föredragit framför borgarnas, men då borgarnas familjepolitik, med generöst vårdnadsbidrag istället för de rödgrönas. KD har jag tidigare lagt min röst på, men det var länge sedan de brydde sig om de ofödda barnen,
  Att äktenskap är något mellan man och kvinna.
  Emot inte EU, de viktigaste frågorna som jag ser framgår i SD, och israelvänligare parti finns inte.

  SD är det enda parti som vågar kritisera den nuvarande slappa invandrings politiken som totalt har kollapsat och är iallra högsta grad främlingsfientlig, man bör kunna ta hand om dem som kommer hit, men då ska inte de redan fattiga göra det, sånt föder motsättningar och fientlighet, när den som inte har råd med tanläkarbesök, står utan lägenhet kanske utförsäkrad och har betalat skatt hela livet ser en som just kommit hit och får både lägenhet och tänder lagade gratis, de är klart sånt väcker fientlighet, kan man då vara klok nog att förstå att istället vända ilskan mot politikerna istället för mot invandraren så är det bra, men hur de än gör blir de stämplade som rasister.

  En siffra på 5 % har jag sett är invandrare som har flytt och behöver beskydd, jag har också hört att det ska vara ganska lätt att lura till sig ett uppehållstillstånd, kan det vara sant , isåfall borde man se över det, vet man inte vilka de människor man tar emot så kan man inte heller veta om de är kriminella våltäktsmän pedofiler eller grymma krigsförbrytare, just nu har de hittat en sådan i min egen lilla stad?

  Läs denna länk, är detta sant så känner jag mig inte trygg på våra gator längre.

  http://politisktinkorrekt.info/2010/10/04/repris-arabisk-utbildning-hur-man-fuskar-till-sig-put/

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Sign Kerstins (20) inlägg bara bekräftar min uppmaning till Stefan och andra kristna ledare att inte spilla tid på journalisternas nya kelgris Jimmie Åkesson, som den är så synd om, så synd om. Nej, det är dom som har röstat på SD eller har varit medlemmar utan att egentligen veta vad partiet egentligen står för, det som man har lyckats dölja, som debatten ska tas med. Låt det då inte vara en envägskommunikation, där det politiska eller kyrkliga etablissemanget talar och stämplar alla invändningar som ”rasism”.

  Faktum är att det finns etniska konflikter i det svenska samhället idag, men faktum är också att SD eldar på dessa konflikter med sin hårda retorik mot muslimer och invandrare.

  Och ingenting säger att nyinvandringen kommer att minska för att de invandrare som redan är här blir rädda för oss ”ursprungssvenskar” och tror att de måste beväpna sig för att överleva. Tvärtom kommer sådana förvärrade motsättningar att leda till att nyinvandringen ändrar karaktär. Vi kommer att få hit fler av en sort som vi inte vill få hit, sådana som söker sig till krigshärdar runtom i världen. Hur många av talibanerna i Afganisthan är egentligen afganer? Mig veterligt är de flesta saudier, några är egyptier och några är t.o.m. européer.

  Men visst är det de andra partiernas fel att SD har tagit sig in i riksdagen.

 • Kerstin

  Man har ropat ut nu aldrig som förr om alla människors lika värde och rättigheter,
  Eva Brunnes predikan säger hon:
  ”Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp”, sa Eva Brunne i sin predikan vid Riksmötets öppnande på tisdagen”

  Men bland de flesta som ropar istället för stenarna har glömt att de själva gör skillnad på människor, säger man sig stå för ALLA människors lika värde så bör det ju gälla ALLA. annars är det ju bara hyckleri !!!
  För troende människor borde det inte vara möjligt att göra skillnad på människor, men VARFÖR utesluter man då de ofödda barnen, vad säger man till försvar för sin egen människosyn då man felaktigt dömer SD, vad säger man om deras vilja att förlänga rätten till liv för människan ? hur ser deras egen vilja ut inför Jesu minsta ???

  Allting är ett enda stort hyckleri !!!!

  Tror ni att Eva Brunne ser de ofödda barnen med Guds ögon, tror ni att hon tänkte på de ofödda barnen i sin predikan om ALLA människors lika värde ???
  Eva Brunne är som de flesta ”kristna” abortliberaler, man ser grandet i andras ögon men inte bjälken i sina egna.

 • Per-Erik Johansson

  12, Lage Swärd, bra om du utvecklar dina erfarenheter lite mer. Menar du att en fri invandring kan leda till islamisering och avkristning av Sverige i långt större utsträckning än vi redan nu ser i exempelvis skolan?

 • Pingback: Sitter KD i fel båt och har partiet en framtid?()

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Kerstin
  En av anledningen till att SD fick så många röster som de faktiskt fick, tror jag är att vanliga svenskar har tröttnat på att bli kränkta, hånade och förlöjigade av sina egna företrädare och anklagade för rasism för att de påtalar problem med invandringen. Biskoparna ej undantagna,men Eva Brunne predikade för den lagstiftande församlingen (riksdagen). Och hon talade om vad Guds lag kräver när det gäller nästan.

  Och det ska svida i öronen på somliga, när det ämnet predikas. Annars är det ingen bra predikan. Kan vi nu inte med detta exempel för ögonen kräva att biskoparna predikar mot aborterna nästa gång? Nej, jag har inga illusioner om att någon Svk-biskop verkligen skulle göra det, men…

  Hur många vanliga präster och hur många frikyrkopastorer är inte lika fega? Jag vill inte anklaga Stefan för feghet, han är nog en av de mest modiga, men nog var det utslag av slentrianmässigt tänkande, Stefan, när du skriver: ”Sverige behöver dessutom arbetskraftsinvandring av krasst ekonomiska skäl. Vi har en liten befolkning, föder ganska få barn … ”

  Och dessutom sätter vi nya rekord i antalet aborter, med t ex dubbelt så många aborter Holland i gruppen kvinnor under 20 år. Stackars kvinnor, aborterar sitt första barn… Inte sällan till följd av påtryckningar från både anhöriga och socialtjänst /barnmorskor. Och ”tvingade” av en krass ekonomisk verklighet, som bl.a. kd i regerinsställning har drivit fram.

  Jag minns tidningsskriverierna under 1970- och 1980-talen när Migrationsverket hyrde förläggningar i mindre orter. Folk kände sig överkörda och protesterade. Var de rasister för det? Men byborna blev uthängda i media av självgoda journalister, som själva bodde i helvita områden, och sedan fördömda av sina egna kommunalpolitiker.

  Genom denna ”journalistik” fick nazister, som var medlemmar i BSB – Bevara Sverige svenskt, tips om de lokala opinionerna, åkte dit och målade hakkors och slagord på väggar. Journalisterna åkte dit igen, fotograferade och anklagade byborna för att ha målat hakkorsen – trots att de visste vilka som hade målat. Med följd givetvis att ingen vågade prata om invandringen.

  Jag minns också en artikelserie i Aftonbladet (som fortfarande har en nästan helvit journalistkår) om ”tvättstugerasismen”. Denna yttrade sig i att svenskfödda ”hemmafruar” (märk hånet!) krävde att invandrarkvinnorna skulle skriva upp sig på tvättlistan i stället för att tvätta på andras tvättider. Osv, osv.

  Men det går inte att bortse från att de som målade hakkorsen och slagorden var med och grundade partiet SD och utgjorde den aktiva kärnan i början. SD påstår sig nu ha gjort upp med nazismen på samma sätt som Vänsterpartiet har gjort upp med kommunismen. Och utåt märks inte mycket av den forna nazi-retoriken. Jag tror verkigen inte att någon majoritet av SD-väljarna uppfattar sig själva som vare sig nazister eller rasister.

  Men vilka är det nu som hyllas och intervjuas av våra präktiga ”anti-rasistiska” journalister? Inte är det dem, som under årtal har hånats och trakasserats, och orättvist anklagats för nazism och rasism, för att de har kritiska synpunkter på invandringspolitiken, eller bara har sagt till någon utlandsfödd grannfru vilka regler som gäller i tvättstugan.

  Och vem / vilka bör pastor Swärd tala med: De nya utvikningspojkarna i kändispressen och TV-sofforna eller med de ”vanliga” som hittills aldrig har fått komma till tals? Och största chansen att träffa dem är, enligt min mening, utåtriktat församlingsarbete i områden med blandad befolkning.

 • Per-Erik Johansson

  25, Lars F. Om jag förstått rätt så kallas det du anför numera som landbygdskonservatism.

 • Kerstin

  En man som vore ett intressant intervjuobjekt som media helt varit tyst om
  Sedan den 19 september 2010 har Sverige fått en radikal islamist i landets högsta beslutande församling. Han heter Abdirisak Waberi och sitter på ett moderatmandat från Göteborg. Utöver sitt färska riksdagsuppdrag är han även ordförande i Islamiska förbundet i Sverige samt Sveriges islamiska skolor. På det tillkommer uppdraget som rektor för den muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg. Det är alltså fråga om en man med viktiga uppdrag och ett stort inflytande.

  Såg ett you tubeklipp där han blev tillfrågad om sin roll i partiet, sista frågan handlade om aborter, men det vägrade han framföra sin inställning, troende muslimer är ju abortmotståndare ? han sa inget heller om kvinnans rätt att bli slagen av mannen ?

 • Kerstin
 • mirre
 • Anna-Karin

  Ja du Stefan, nu har du visst fått SD-propaganda på din blogg. Vill du det?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Anna-Karin,
  För man fram en så tydlig kritik mot SD som jag gör, får man räkna med mothugg. Jag hoppas dock på andra skribenter som ger motstånd.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • anders

  Annakarin :vad har abort frågan med SD-propaganda att göra?!!Är det så illa iden politiska korrekta ankdammen ?

 • Anna-Karin

  Anders, läs Kerstin no 20.

  Fast egentligen var det den allmänna SD-propagandan jag vände mig mot, inte specifikt abortfrågan-

 • Gunnar Johansson

  @Anna-Karin:
  Ditt påstående om ’SD-propaganda’ verkar taget ur luften. Kerstins inlägg ter sig både sakliga och relevanta i den här frågan. Vari består den påstådda ’propagandan’?

 • Sefast Tronde

  – Läs artikeln nr 29, mirre, länkar till ovan. Skriven av Krister Renard.

  Den bästa artikeln hittills till försvar för demokrati, yttrandefrihet och sanning. De som stämmer in i den allmänna kören av politiska mobbare bör definitivt läsa den – alltså flertalet som kommenterar här.. Men de som INTE VILL se att kejsaren är utan kläder skall absolut inte läsa artikeln.

 • Kerstin

  anders och Anna-Karin
  Om man nu kritiserar SD som man tror har felaktiga människosyn, kan man då utesluta synen på Jesu minsta, ? abortfrågor hör till människosynsfrågor och ska inte in i någon speciell avskild avdelning när man talar om människovärde och rasism.

  Ja SD propaganda är också att förlänga människans rätt till liv, varför kritiserar man inte de övriga partiernas ovilja till det ?

 • Anna-Karin

  Kerstin, jag har inget problem med nuvarande abortlagstiftning.

 • Kerstin

  Anna -Karin då har du problem inte inför denna världen, men du ska också som vi andra dömas en dag.

 • kjell

  Stefan

  Jag har läst artikeln som mirre länkar till på (29) och Sefast Tronde 35 visar också på den den är mycket lång men saklig.Det vore intressant och höra vad du tycker.

 • Lage Swärd

  Jag tar mig för panna!. Förlåt Stefan, att jag besvärar Din Plogg med detta inlägg. Jag
  är dock Din Pappas bror,och måste uttrycka vad jag känner. Tack Alliansen, för att ni sade nej till Skolöverstyrelens förslag!¨
  Skall vi lära våra unga,att välja religion,är som att man går in i ett köpcenter och väljer en vara som vilken som helst, Kristendomen är vårat kulturarv !( i Rommarriket kunde man välja mellan ett otal många Gudar).Materialismen och hedendomen, breder ut sig
  i vårt kära fosterland.Stefan, Du har en stor uppgift i, att försvara de Kristna värderingarna.”Ni som äro fattiga och bedrövade, kommen till mig”.

 • Michael Fahlen

  Hur kan någon kristen rösta på SD efter att ha läst dessa åsikter????

  http://kentekeroth.se/2010/10/08/dagen-anmald-till-jk/#comments