På väg till Göteborg

Nu sitter jag på tåget på väg ut i landsbygden och Sveriges mer perifera delar, närmare bestämt till Göteborg för att hålla föredrag hos Göteborg Energi under förmiddagen om energipolitiken med fokus på valet om några veckor. Sedan åker jag tillbaka till Stockholm för utfrågningen med Göran Hägglund ikväll. Sitter och filar på frågorna till Hägglund. En fråga jag tänker ställa är varför vårt samhälle som har utvecklats materiellt och välfärdsmässigt, ändå har andelen missbrukare ökat med 20 procent under senaste tio åren. Andelen unga som mår dåligt psykiskt har också ökat ganska dramatiskt under senaste 10 åren. Vad beror detta på? Kan poliitiken göra något åt det? Det är intressant att höra vad Hägglund säger om detta. Sedan kommer jag att ställa frågor till Hägglund om religionsfrihet, bidrag till kristna organisationer, vad som har hänt med abortfrågan under fyra år med en kristdemokratisk socialminister. Jag kommer att kräva att Kristdemokraterna ska få biståndsministerposten i fall alliansen vinner valet. Jag kommer att fråga om hur kristdemokraterna, som är det parti som har i särklass flest aktiva kristna väljare, hanterar de socialradikala respektive socialkonservativa inslagen i kristendomen. Är det förenligt med radikal kristendom med en småborgerlig profil med fokus på välbeställd medelklass, det kan bli intressant att känna Hägglund lite på pulsen här. Och så blir det en del annat förstås.

På privata planet, tack för förböner. Min pappa blir utskriven från Södersjukhuset idag, han har repat sig skapligt efter hjärtinfarkten.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulf Stenlund

  Ett mycket märkligt agerande i missbruksvårdssammanhanget var att kommunerna drog ner på anlitandet av LP-stiftelsen. Detta var erkänt fungerande terapi. Kolla med ministern vad han tycker om detta kortsiktiga agerande från kommunerna. Det är också tydligt att den kristna framtoningen var en nagel i ögat i kommunernas relation med LP-stiftelsen.

 • Nils

  Undras om Hammarby-iter (stockholmare) använder samma uttryck som Göteborgare fast byter namn:
  ”Det bästa med Göteborg är tåget hem” – som de med lillebrorkomplex:
  ”Det bästa med Stockholm är tåget hem” ?

 • Ronny

  Ha det bra boder och Gud välsigne dig och din familj och far och församling Elim församlingen…Må det för det mesta stå väl till med er .Och livet och tjänsten i Herren Gud välsigne er och dig !!! Frid Ronny

 • http://http//avemarisstella.blogspot.com Anders Gunnarsson

  Stefan

  En stad vid havet är en stad vid havet. En vid en insjö är en sjöstad; som Hammarby sjöstad…

  Sjön förenar Jerusalem och Rom.

  Insjöar grumlar sakta igen.

  Njut den klara kusten!

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Jo kläm på honom på ordenligt,han har en del att svara på den lille filuren. Det är en tragik att svensk kristenhet inte klarar av att bedriva missbruksvård för barnfamiljer.Det finns ca 350.000 barn som behöver växa upp i den skiten, så det är rent skamligt och ett fattigdomsbevis till välfärds kristendomen. Lp ska inte tona ner Jesus för att staten tycker det,för Jesus är det enda dom har och behöver för att hjälpa dom vänner som sitter fast i drogträsket. v v v v v t.b.

 • Per-Erik Johansson

  5. Thommy, du har 100 % rätt och jag skulle gärna ta del av hur du skulle vilja att dessa barn räddades, exempelvis ur ett församlingsperspektiv, det är ju inte allltid vi som kristna ska lita till att det politiska systemet är den enda rätta vägen. Dock detta är fel forum fö ren avhandling i ämnet, men du rätt absolut rätt, rädda barnen ur detta. Av egen erfarenhet tecknat.