Nu avslöjar jag en stor nyhet

Det var en fanastisk prestation av Emma Green att ta silver i höjdhoppet i Europamästerskapen. Att två gånger överträffa sitt personliga rekord, 1.99 och 2.01 i en och samma tävling, och i ett avgörande mästerskap är en prestation. Grattis Emma.

Jag kan nu avslöja en annan stor idrottshändelse. Jag har anmält mig till Stockholm halvmarathon den 11 september, alltså 21,1 km löpning genom centrala Stockholm. Mina kristna vänner får gärna be till Gud för mig, mina ateistiska vänner kan väl sända en välgångsönskans tanke till eller om mig, mina agnostiska vänner får gärna tänka på mig. Om jag inte får någon konkurrens från Elimkyrkan, eller från andra pastorer och präster i Stockholm, så kommer jag att utnämna mig själv till Elimmästare och pastors- och prästmästare på halvmaran, under förutsättning att jag tar mig runt förstås. Idrottshistoria är färskvara.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulf Stenlund

  Jaha, och hur mycket har du tränat? En levande pastor gör större nytta än en död även om man ser på döden som Paulus. Överskatta dig inte utan ta det lungt.

 • Tobias Fritzon

  Jag är också anmäld! Vilken tid satsar du på, Stefan?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Ulf,
  Tack för de uppmuntrande orden. Döda pastorer kan dock inte ställa till med något tok, så det är ju inte helt fel.
  Tobias,
  Jag siktar på 1.14 muliplicerat med en faktor för ålder och hälsotillstånd.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • http://vemtanderstjarnorna.blogspot.com Per Ewert

  Du är en frimodig man du Stefan! ”Stor nyhet”… Men visst, jag hade en klasskamrat i gymnasiet som gick från sämst i klassen till bäst på skolan i långdistans på ett läsår, sedan gympapläraren gått på honom för att han var för tjock och slö. Som uttryck för uppskattning röstade jag på kamraten i Jerringpriset. Så försök slå världen med häpnad, så har du nog en ”riktig” nyhet också ska du se! :-)

 • Christer Roshamn

  Lycka till Stefan! Jag sprang en halvmara i Motala i lördags (Baltzarloppet) på 1 timma och 28 min! Jaf måste få skryta lite!

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Christer Roshamn,
  Jag är stum av beundran, skulle jag hålla ditt tempo skulle det bli blixtsnabb himmelsfärd, måste ta det mycket lugnare.
  hälsn
  stefan Swärd

 • Mattias Axelsson

  Spännande!! Lycka till! Om du klarar 2 timmar ska du få en glass av mig när och om vi ses…

 • Tobias Fritzon

  Oj Christer, det är ju jättesnabbt! Själv siktar jag på under 1.40, möjligtvis 1.35.

 • http://stenberg.wordpress.com JS

  Jag vet att halva Opus Dei-kommuniteten på Östermalm brukar springa Stockholm Marathon, så de kan säkert vara anmälda även till detta. Må bäste präst/pastor vinna!

 • Tobias Fritzon

  Välkomna också ut i förorten om krafter finns kvar helgen efter: kistaloppet.se

  Om det inte är ett skämt från arrangören så kommer ingen mindre än Usain Bolt dit!!

  http://husbymarathon.blogspot.com/

  Skulle vara kul att ha på sin meritlista att ha sprungit med världens snabbaste man :)!!
  Undrar vad han kan göra på 10 km, han är ju ganska smärt för att vara 100 m-löpare…

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Tobias, JS m.fl. ,
  Med min ålder och hälsotillstånd så är jag glad om jag kan klara 2.20-2.25.
  Kul konkurrens med Opus Dei, tävlar de i det namnet eller bara som individer?
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Torbjörn S Larsson

  INTE SÅ SMART

  Om du nyligen börjat jogga är det inte alls smart att springa på hårt underlag.
  Dålig spänst, ingen tunn kropp = skador.

  Får jag ge ett råd: skäms inte för att bryta om du får ont.

  Min far joggade nästan tills han dog för att han var noga med att springa på mjuka stigar…

 • Anja Siika-aho de Vasquez

  Visst ja, du har blivit ganska gammal nu Stefan, det tänkte jag inte på. Det var ju 15 år sedan sist. Hur gammal är du egentligen? Närmare? Jasså, född 54. Var du så ung? 7 år äldre än mig, då bör du klara av att anmäla didg till Stockholm MArathon 2012. Jag utmanar dig Stefan. Jag har 50 kg övervikt ca som jag måste gå ner. Antar du utmaningen? Det är allvarligt menat. Vi springer Stockholm Marathon, då lovar jag att komma och lyssna på din predikan också och ta med mig ofrälsta dit och säga att GUD är undrens GUD och använder Stefan.

 • Anja Siika-aho de Vasquez

  Förresten, kanske inte ska ha för höga ambitioner. Vi skippar detta med att jag ska ta med ofrälsta till kyrkan för att lyssna på dig. Dessutom, du kan väl lägga ut din predikan på internet så jag kan lyssna hemifrån i stället, det låter som en allt för hög målsättning att åka till kyrkan och lyssna på din predikan.
  Men, jag blev glad av att läsa att du ska springa halvmaran, för det ligger lite i tiden för mig eftersom jag precis har gjort intresseanmälan för marathon 2012. Har pratat med en personlig tränare också, och han säger att det är fullt möjligt för mig att springa marathon om två år, men jag måste gå ner ca 50 kg.
  Antar du min utamning Stefan? Att spinga marathon? Kanske är det där Gud ska göra under, inte på halvmaran. Vad sägs, pastor Stefan Swärd sprang jubliemumsmarathon på rekord tid, endast 1 timme och 10 minuter…