Spännande fredagkväll med Konnekt

Fredagkvällen ägnade jag åt Ungdomskyrkan Konnekt. Som vanligt drog vi iväg till Tantolunden och bjöd ungdomarna på pannkakor som vanligt, vi bad för flera ungdomar och pratade med dem om tron på Jesus. Hade bland annat bra samtal med två grabbar från ett stort hårdrocksgäng, som mycket aktivt funderade över tron och Bibeln och har delvis läst lite i Bibeln på egen hand, men helt utan kontakter med kyrkor. De var intresserade av att börja en Alpha-kurs till hösten för att få veta mer om kristen tro. En kille drog upp en stilett och höll mitt framför ansiktet på mig en stund, så det gäller att inte vara för skraj, men det gick bra. Men hade jag det minsta lilla provocerat honom vet jag inte hur det hade gått, han var rejält påverkad.

Jesus kallar oss att gå ut med budskapet, vi är sända ut i världen. Inte som besser-wissers eller översittare utan som vittnen, som ödmjukt och i kärlek till alla människor berättar om vår tro och upplevelse av Jesus. Söndag 11.00 är det som vanligt gudstjänst i Elimkyrkan (sommartid) och det blir Martin Wärnelid som predikar, och börjar vår nya predikoserie över Filipperbrevet.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulf Stenlund

  Stor eloge!
  Den som lever som han lär förtjänar respekt. Den som lever som Bibeln lär vinner evigt liv. Den som lär ut vad Bibeln lär och sedan själv lever så – det blir stjärnor i himlen av sånt!

 • http://polaritet.blogspot.com John Nilsson

  Bra jobbat! När jag var yngling råkade jag ut för detsamma. Jag tror vissa blir provocerade av evangelium. Den gången var det en annan rejält påverkad som krävde av knivkillen att han skulle sluta, evangeliet fick inte störas tyckte han, haha

 • Broder Roger

  Stefan, om du läser Dagens Industri Weekend från fredag den 18 juni kan du få uppslag till en ny bloggpost med sting. Där kan du läsa en omfattande artikel om olika frikyrkor skriven av Stefan Lundell. Om inte Konnekt och andra satsningar bland ungdomar ger resultat kommer frikyrkan att vara utdöd 2083. Det är ord och inga visor.

 • http://polaritet.blogspot.com John Nilsson

  Broder Roger, jag tror inte att Gud är i behov av våra satsningar. Men av öppna hjärtan. Det ena behöver iofs inte utesluta det andra!

 • Broder Roger

  John Nilsson, om du läser mina få rader mer noggrant ser du att jag refererar till en nyligen publicerad artikel i Dagens Industri Weekend. Journalisten Stefan Lundell är det som dragit slutsatsen att frikyrkan kan vara utdöd 2083; om det inte händer något mirakulöst rätt snart. Kanske uttryckte jag mig oklart tidigare. Personligen har jag en litet mer positiv verklighetsuppfattning än den som går att redovisa utifrån de statistiska data som Stefan Lundell utgår från.