Backa upp Elisabeth Sandlund

Noterar att tidningen Dagens chefredaktör Elisabeth Sandlund har hamnat i blåsväder för att ha stoppat en annons från EKHO. Och bloggvärlden och media rasar som väntat. För dem som har Bibeln och kristna traditionen som riktmärke är beslutet inte särskilt kontroversiellt, den kristna kyrkan har i 2000 år hävdat tydliga normer på samlevnadens och sexualitetens område. Reaktionerna på Elisabeths beslut är naturligtvis helt förutsägbara. Jag tar för givet att ledningarna för tidningen Dagens ägarsamfund aktivt backar upp henne offentligt, de som har utsett henne till chefredaktör. Hittills verkar det vara dödstyst från det hållet men jag kanske har missat något.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

    Ansvarige utgivaren för en folkrörelseägd tidning kan inte ta ut svängarna hur mycket som helst. Det blir omöjligt att publicera annonser och redaktionella texter som direkt provocerar tidningsägarna. Med tanke på ägarstrukturen bakom Dagen hade Elisabeth Sandlund egentligen inget val i den här publiceringsfrågan.

    Men hur ska det då tolkas om – med Stefan Swärds formulering – inte ”ledningarna för tidningen Dagens ägarsamfund aktivt backar upp henne offentligt, de som har utsett henne till chefredaktör?”

    Ja, då är det ynkligt.

  • Gregorius Rex

    Sandlund ska inte backas upp. Hon har trampat klaveret och ska stå tills vars för det.

  • urban

    Tyckte nog att hon skötte det här alldeles utmärkt. Både i ledarbloggen och i P1s morgonintervju.

  • Johan

    Ja, må Gud välsigna och beskydda Elisabeth Sandlund, så att hon står fast och inte viker sig för dessa aggressiva demoniska krafter, som har fått alldeles för stort utrymme i vårt land. Låt oss be om kraft och beskydd för henne!

  • http://johnvandinther.org john van dinther

    Jag står bakom henne! http://www.johnvandinther.org/?p=111

  • Anna-Karin

    Jag står definitivt inte bakom henne. Enligt mitt förmenande har hon gjort fel. Inom frikyrkan finns HBTQ-ungdomar som inte syns och för deras skull gjorde hon fel. Hon offrar dessa unga genom detta beslut.

  • Mattias

    Jag står helt bakom Elisabeth Sandlunds beslut.

  • Karin

    Jag håller helt med Anna-Karin och ställer mig frågan hur man tacklar vetskapen om att homosexuella inom frikyrkan känner sig så förskjutna att de tar sina liv? Det borde någon våga diskutera.

  • BW

    Tack Elisabeth Sandlund!

  • Calle

    Hon har arbetat tillräckligt länge för att gå vidare till nya uppgifter.
    Kanske uppgifter som inte har att göra med skrivande och redaktion att göra.
    Kanske kan hon istället få distribuera tidningen – mina tidningsbud/brevbärare är ofta sena.

  • Juha

    Äntligen någon som vågar stå för bibelns tidlösa värderingar och inte ge efter och vara PK. Bra Elisabeth!

  • Anna-Karin

    Det kan vara intressant att läsa vad Emanuel Karlsten skriver på sin blogg.

  • Per Kårhammer

    Heder åt Elisabeth Sandlund som inte gav vika för de antikristliga krafterna i samhället! Dammluckorna står på vid gavel för den flod av smuts som väller in över Sverige. David Wilkersons böcker ”Synen” och ”Stöt i basunen” är nu mycket aktuella. Jag rekommenderar dessa varmt. Wilkerson har verkligen saker och ting på plats i dessa frågor!

  • Ulf Stenlund

    Om inte Elisabeth Sandlund tackat nej misstänker jag att flera med mig hade sagt upp tidningen!

  • Per Hallström

    Gregorius Rex, Anna-Karin, Karin,
    Problemet med er argumentering är att ni blandar in era personliga preferenser i HBTQ-frågor i yrkesrollen som tidningen Dagens chefredaktör och ansvarige utgivare. Debatten handlar inte om personen Elisabeth Sandlund och vad hon tycker utan om hur tidningen Dagen med hänsyn till ägare/prenumeranter ska förhålla sig till den aktuella annonseringsfrågan. Elisabeth Sandlunds uppgift blir att fatta det formella beslutet.

  • http://fredrikhimlen.se Fredrikhimlen

    Jag tycker att också att det borde vara naturligt för samfundsledningarna att ställa sig bakom Dagens beslut, oavsett vad de tycker om själva sakfrågan. Det spelar egentligen ingen roll om det är rätt eller fel att stoppa annonsen. Det är starkt att stå upp för det kontroversiella beslutet.

    Vad jag tycker att vi kan fundera över är de publicistiska besluten som har lett fram till att det blivit en stor orkan i vattenglaset. Var Kyrkans Tidning beslut att publicera rätt? Jag tror inte det. Den publiciteten av själva stoppet är ett, som jag ser det, lyckat försök att skada tidningen Dagen. Varför?

  • O

    Först lobbade Hbt rörelsen sig in hos regeringen sedan var det dags för kyrkor och nu är det väl dags att ta över Dagen också och vad händer Kyrkorna kommer att tömmas och alla säger upp tidningen Men våran tro går inte att ta ifrån oss det blir husförsamlingar i framtiden Vi var väl inte riktigt beredda på detta grepp från satan
    Jag hoppas att dom kyrkor som har planer på stora investeringar tänker om för det är stor risk att vi inte har någon användning för dom

  • JB

    Framför allt borde man inom Dagen ta en öppen publicistisk diskussion vad man kan skriva och vad som inte släpps igenom, om inte annat för att läsaren ska veta vad som inte släpps igenom. Emanuels blogg visar ju tydligt att kritik mot det ”rätta” tänket inom Pingst/EFK inte får kritiseras, även om det förra gången var åt andra hållet. Heder år Emanuel Karlsten som inte kunde verka under de premisserna och flyttade, sorgligt att det blev Expressen

  • Pingback: Solklar logik « Mikael Karlendal()

  • http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/ Mikael Karlendal

    Elisabeth Sandlund har bara gjort sitt jobb! Hon är anställd av en kristen tidning för att verka för kristen tro. Då är det självklart att man inte upplåter annonsplats till dem som verkar i motsatt riktning.

    http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/?p=675

  • Nils

    Det jag reflekterar över är budskapet om ändens tid:
    ”Såsom det var på Lots dagar…”
    Som kristna har vi ofta förknippat det med en samhälstruktur med normlöshet, men det som nu klart lyser fram är en annan aspekt:

    – Lot blev hårt ansatt & trängd av stadens invånare –

    Det symptomet har vi inte upplevt så påtagligt tidigare, men Sandlunds beslut & ledarbloggen som hon skrev chockar med att så många tränger de kristna med en heteronormativ biblisk uppfattning…

    Det har kommit i ny dager att kristna som hävdar heteronormativa värden, blir hårt trängda i sin livsposition. Denna tendens kommer säkert att öka, påeldad av kristna som avfallit från den sunda läran.

    Ett annat bibliskt budskap är också att ”Först ska avfallet ske… ”
    Avfall kan endast ske bland de redan troende.

    Påfallande är också ”de avfälligas ryggradslösas hållning”, när man ständigt måste påpeka distans till pastor Åke Green.

    Varför, varför, varför är det så få kollegiala pastorer i pingst som påvisar att man står sida vid sida med pastor Åke Green.

    Han har faktiskt en klar tolkning att ”homosexuell ulevnad är som en kancersvulst i samhällskroppen”.

    De ryggradslösa pastors-kollegierna påvisar en avfällighet, när man distanserar sig pga ett sådant uttalande !!!
    Pingsrörelsen får då vad man förtjänar snabbare: man blir hårt trängd…

  • Anna-Karin

    No 15, Per Hallström
    Jag har absolut inget mot Elisabeth Sandlund som person, jag känner inte kvinnan. Däremot anser jag att hon misskött sitt jobb. Jag anser det vara en kristen handling att ta vård om sin broder och det har hon inte gjort.

  • Cecilia

    Gud välsigne dig, Elisabeth Sandlund!

  • wildwest

    Vilken broder?

  • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

    Anna-Karin,
    Du har missuppfattat vad frågan gäller. Elisabeth Sandlund har i högsta grad skött sitt jobb – vilket med din syn på HBTQ-frågor blir ett problem.

  • Anna-Karin

    wildwest….nå,sin medmänniska då…. vi ska ta hand om varandra. Allt vad I viljen…. 😉

    Per. Nej, jag har inte missuppfattat. Jag har en annan åsikt. Du tycker att hon skött sitt jobb. Jag tycker att hon misskött sitt jobb. Det handlar om olika åsikter, inte missuppfattningar. Olika sätt att se på saker och ting.

  • Olof

    Hon behöver inte ”backas upp”. Hon har ett chefsuppdrag och har fullt ansvar för sina egna beslut. Som chef behöver man inte backas upp, man ska däremot backa upp sina anställda. Det är innebörden i att vara chef. Vad vi däremot inte ska glömma är alla de ungdomar i våra kyrkor som kämpar med eller är förvirrade över sin sexualitet och böjelser. De måste behandlas mycket varsamt, med tålamod och mycket kärlek. Risken är att Sandlunds annonsförbud förstärker dessa ungdomars känsla av att vara annorlunda, onormala och ej älskvärda. För så ser de mycket ofta på sig själva, bakom ytan, vid ärliga samtal. Nej, jag tror inte att EKHOS läger är lösningen för dessa ungdomar, men vi måste möta dem med andra medel än rädsla och förbud, utan genom samtal, lyssnande, bön, tålamod, förståelse och Guds Ords frigörande kraft. Det är en sorg att så många kristna uppvisar en sådan nit när det gäller fördömandet av homosexualitet och så lite kärlek och förståelse för människor som kämpar med sina drifter och böjelser. Vi behöver omvända oss från detta. Inget annat än Guds kärlek kommer att öppna upp dessa unga människors liv för kyrkans undervisning om Guds skapelsetanke med människan och den kristna sexualetiken.

  • Pingback: Israel – vems land? « Mikael Karlendal()

  • Ulf Stenlund

    Det låter så bestickande att vi måste tänka på alla ungdomar som är osäkra på sin sexualitet. Det som glöms bort verkar vara den förförelse som drabbar dessa ungdomar. Myten att homosexualitet inte kan vara förvärvad verkar grundmurad. Domen blir som bekant hård för dem som förför en enda av Guds minsta.

  • Nils

    Intressant vem som ställer sig i gapet till Elisabeth Sandlunds försvar:

    Birger Schlaug – den man minst anat vrider HBTQ – skränandet mot de krävande HBTQ-anhängarna själva:

    http://schlaug.blogspot.com/2010/06/dagen-och-annonsen.html

  • Olof

    Ulf: Så skulle du inte säga om det gällde din son eller dotter. Glöm aldrig det.

  • http://barockbloggen.blogg.se Alma

    Jag undrar vad i denna fråga som väcker upp sådana elakheter och grymma uttalanden av oss som vill följa Jesus som bad för dem som spikade upp honom på korset. Är inte vi alla nådevalpar som lyfts upp från världens kalla golv av den himmelska föräldern? Vi har alla fått del av den Heliga Ande och tillsammans kan vi närma oss hela sanningen om det Gud vill uppenbara för oss.

    Betjänas vi då av kärlekslös tvärsäkerhet? Är det ett sätt att tjäna Herren Jesus?

    Jag är rädd att denna perversa fokusering vid underlivsfrågor drar vanära över kyrkan på mer än ett sätt.
    1. De som tycker att man ska vara snäll mot varandra och särskilt om man är kristen tycker vi gör fel.
    2. De som tycker att en man som är knapsu ska stötas ut och mobbas tills döden inträder tycker vi gör rätt.
    3. Kyrkan splittras inom sig i vi och dom.
    4. I stället för bön och samtal ägnar vi tid åt fruktlösa och elaka diskussioner.
    5. Jesus framstår som en sexfixerad elak dåre.

    Vi måste närma oss Kristus igen, då kommer vi närmare varandra och småsaker(vilket jag tror detta är) smälter bort och huvudsaker träder fram.

    Inbillar någon sig att detta har en sådan vikt att vi ska lägga så mycket tid på det som nu? Rannsaka er! Vi har en värld omkring oss som behöver få höra om Jesus. Arbetslöshet och finanskris kan ge oss tillfället att visa på den som sa: Bekymra er inte för morgondagen, var dag har nog av sin egen plåga. Jesus dog för oss och han sa aldrig ett enda ord om homosexualitet. Men han talade ofta om pengar och ägodelar…

    Och tänk om Gud har skapat de homo-och bisexuella precis som han skapat dem som föds utan tydlig könskaraktär eller med 47 könskromosomer? Vilken dom drar vi inte över kyrkan genom detta fördömande prat då?

    Man kan rättfärdiga allt från slaveri till syskonäktenskap och gruppvåldtäkter tills offret dör med bibelord. Vi måste läsa med urskiljning och kärlek i ljuset av Kristi kors och undervisning och under den Helige Andes ledning. Det dubbla kärleksbudet, skrev Maria Küchen, ska vara vår machete i Bibelns djungel. Har vi verkligen alltid använt den macheten? Jag vet att jag inte alltid gjort det.

  • Olof

    Alma: Sexualetik kan knappast betraktas som oviktigt, som en småsak. Att se saken så – och att försöka vikta olika synder mot varandra – är att ramla ner i ett annat dike. Men det är av nöden att Guds kärlek till syndare står i förgrunden för hur kyrkan handlar och talar.

  • Anna-Karin

    Alma, jag tyckte om det du skrev.

    Jag har kollat på Dagen, på ledarbloggen där ämnet diskuteras. Jag har blivit kallad villolärare och min kristenhet är ifrågasatt. Tonen är bitvis hätsk och fördömande, både mot homosexualiteten och de som inte uppskattar ES beslut. Fantastiska inlägg….och mindre fantastiska….

    Jag tror att Dagen har förlorat mycket av den begynnande respekt den erövrat i det sekulära samhället. Man är tillbaks i frikyrkodammen, diskuterar med likasinnande och frälser redan frälsta…. trist. :-(

  • http://barockbloggen.blogg.se Alma

    På frukten ska trädet kännas, sa min frälsare. Frukten av det här hatfyllda gnabbandet är inte god:
    1. De som tycker att man ska vara snäll mot varandra och särskilt om man är kristen tycker vi gör fel.
    2. De som tycker att en man som är knapsu ska stötas ut och mobbas tills döden inträder tycker vi gör rätt.
    3. Kyrkan splittras inom sig i vi och dom.
    4. I stället för bön och samtal ägnar vi tid åt fruktlösa och elaka diskussioner.
    5. Jesus framstår som en sexfixerad elak dåre.

    Sexualetik behöver inte betyda att den som föds med fel preferenser eller med annorlunda kromosomantal eller utan tydlig könskaraktär är uträknad redan innan man har fått ens fundera kring samlevnad och relationer. Etiken borde vara samma i alla livets skiften och för alla människor och inte olika för just sex och människor som uppfattas som eljest. I det här fallet att en viss liten grupp människor har en extrasynd att lägga till tio Guds bud. Men vi andra får nöja oss med dessa tio.

    För tänk om Gud skapat de homosexuella just som de är? Bäva!

    Vad rör det dig hur någon annan gör? Det är något mellan den enskilde och Gud. Vi ska inte döma, vi ska samtala för att tillsammans komma närmare sanningen och fullheten. Nu ser jag bara fördömanden hela tiden i denna fråga.(Rom.14)

    Tills frågan kan samtalas om på ett ödmjukt och berikande sätt:låt den vila för Jesu skull!

  • http://barockbloggen.blogg.se Alma

    Tack Anna-Karin!

  • Ulf Stenlund

    Alma
    Eftersom det är Gud själv som förbjuder homosexuella relationer är det rimligt att anta att vi inte behöver bäva för att Gud har skapat homosexualiteten. Att han älskar varje människa till den grad att han utgav sin enfödde son för att vi skulle bli frälsta är en ovedersäglig sanning. Det är inte sant att det är ett hatbrott att predika att alla behöver nåd för att bli frälsta.

  • Christer Roshamn

    Jag backar upp Elisabeth Sandlund. Hon är helt utmärkt som chefredaktör för Dagen!

  • TB

    ALMA
    Ulf Stenlund tog lite orden ur min mun…
    Gud har ALDRIG skapat en människa homosexuell! Vi är skapade till Guds avbild. Lika lite har Han skapat narkomaner, ändå föds det barn med narkotikabehov.
    Dessa barn får lida av sin mors missbruk – vilket vi här kan kalla för ”synd”. Att många människor tvingas brottas med sexuellt avvikande läggningar är också ett resultat av synd.
    Jag tvivlar på att någon pånyttfödd kristen människa nedlåter sig till att ”hata” och ”förfölja” någon HBTQ-person. Lika lite som att ägna sig åt rasism. Det är bara humanistiskt propaganda-svammel för att reta upp människor mot oss s.k. ”homofober” (vad nu det är för något)…

    Hela tanken med EKHO är absurd.
    Jag har mina fel och brister – vissa uppenbara medan andra förhoppningsvis min egen lilla hemlighet. Skulle då jag söka upp andra med samma problem för att få tröst och stöd för att kunna fortsätta i samma stil med gott samvete?
    Det vore detsamma som att förkasta Guds frälsningsverk genom Jesu död på korset och medvetet tacka nej till Hans erbjudande om nåd.
    Jag är smärtsamt medveten om mina synder och gör som David: Jag ropar till Gud om nåd och överskyler inte min skuld.

    I ärlighetens namn är det ändå så här Alma: Det är HELT ointressant vad du tycker!
    Och lika ointressant är det vad JAG tycker.
    Det enda som är av intresse är vad HAN tycker.
    Dess bättre är vi inte utlämnade till gissningar om Guds tyckande. Att ta de Guds ord som handlar om kärlek som stöd för sexuella förbindelser av olika slag är att våldföra sig på Bibeln. Bibelns enda budskap vad gäller sex är att det hör hemma mellan EN man och EN kvinna. Ett äktenskap är instiftat av Gud och det får ingen människa skilja åt. Skulle ändå detta ske finns det tydliga riktlinjer för hur de frånskilda ska förhålla sig till sex i fortsättningen o.s.v. o.s.v.
    Detta är lika långt från EKHO´s och deras sympatisörers budskap som solen är från jorden – minst.
    Att världen ändrar sig är inte så konstigt – det förutsäger ju också Bibeln i detalj, inte minst på dessa frågor. Men Bibeln säger samtidigt att vår Gud ALDRIG ändrar sig.

    När då s.k. kristna plötsligt vet mer om Jesu budskap än Jesus själv, och dessutom har mage att blanda in Den Helige Ande i sina egna tyckanden är det tragiskt.
    Säg gärna att ”jag tycker, anser, vill” o.s.v. men ändra eller våldför er inte på Guds ord som är oföränderligt. Inte för min skull – för jag känner min Herre. Men för alla dessas skull som ännu inte lärt känna Honom.
    Himmel och jord skall förgås – men aldrig Hans ord!

    Så till saken:
    Gud kommer att välsigna dig Elisabeth Sandlund för ditt mod att stå för sanningen.
    Den som påstår något annat är en lögnare!
    Jesus kallar sig själv för ”vägen, SANNINGEN och livet”. Det finns en annan som kallas ”Lögnens fader”. Inte alla tål att höra sanningen – tyvärr, eftersom bara sanningen kan göra oss fria.
    Sanningen hann i fatt mej en kväll för många år sedan. Jag hade aldrig mördat någon men de övriga 9 budorden hade jag satt i system att överträda. Sanningen gjorde ont – men det var min lyckligaste dag när allt blev förlåtet och jag fick byta herre i mitt liv.
    Alla ni som tycker att jag är ”fördömande, mindre vetande, fundamentalist” eller vad ni nu vill kalla mej vill jag bara i all kärlek (faktiskt) – ge ett råd: Vänta med att kasta er över tangentbordet för att ösa etter eller visa hur intellektuella ni är. Ta först och knäpp era händer och fråga Gud – himmelens och jordens skapare – vad Han har att säga i frågan! Han talade till profeterna och gudsmännen (inkl. kvinnorna) i Bibeln. Han talar fortfarande med dem som med ett rent hjärta söker Honom – tro inget annat.

  • Elisabeth Hammarlund-Lorenzsonn

    Elisabeth Sandlund har handlat helt i linje med en ”kristen” dagstidning.

    Om EKHO annonsen publicerats fortjanar tidningen Dagen inte att kallas en tidning med ”kristen” profil.

    (Har tidigare reagerat pa Dagens osmakliga bildval av homosexuella par.
    Hoppas att Dagens lasare aven kommer att besparas fran dessa olustiga/ lustfulla bilder i framtiden).

  • C

    Hur kan man tro att sexuell orientering generellt är något man väljer? Vilken tonåring på landsorten väljer frivilligt utanförskap? Den andra ”teorin” att homosexualitet beror på någon form av övergrepp eller annat missförhållande i uppväxten är ännu mer hårresande och ett hån både mot de som är homosexuella och inte minst deras närstående.

  • http://barockbloggen.blogg.se Alma

    Elisabeth, TBUlfJag försöker få människor att inte döma, det är faktiskt en sak mellan Gud och den enskilde och genast blir jag utdömd som en idiot och icke sant troende utan minsta lust att förstå Guds rådslut. Det säger en hel del. Det finns människor som tycker att homosexuella ska leva i celibet och också väljer att göra det om de är homosexuella, de kan också samtala om dessa frågor utan att slå till med storsläggan.

    Hur kan ni på allvar tro på det ni skriver om ni läser en gång till? Jesus talar ALDRIG om homosexualitet. Han talar om skilsmässor och om kastrerade, mentalt eller kroppsligt, men sedan nämner han inte sexualetik mer. Han talar däremot om att inte döma, girighet, att leva bekymmerslöst och en massa andra saker som närmast är skötesynder i kyrkan av idag.

    ”Vad har du för rätt att döma den som är i en annans tjänst? Om han står eller faller angår bara hans egen herre. Men han faller inte, ty Herren är stark nog att hålla honom upprätt.” Rom.14:4

    Jag letar efter ett riktigt kristet samtal om girghet till exempel och får säga till mig själv ”dream on”. Jag menar då samtal för jag funderar just nu mycket på vad det innebär att leva så där som i Bergspredikan i praktiken.

    Vi är en familj utan sparkapital med fem barn varav den äldste är utflugen och sliter dag och natt som taxi-chaufför därför att förestaget han jobbade på sade upp nästan alla sina svetsare och de unga var chanslösa. Resten av barnen(den yngste fem) har en arbetslös mamma(jag) och en pappa som veckopendlar 34 mil för att arbete inte finns där vi har råd att bo. Jag har det ändå väldigt bra, men önskar hitta till bekymmerslösheten och befrias från avguden mammon, som jag väntar mig så mycket gott ifrån fast jag vill tillhöra Jesus och vänta mig allt gott ifrån honom.

    Varför vill ingen samtala om sådant ens när det valår? Där undrar jag faktiskt vad det är för fel på kristenheten som inte tar Jesu mycket allvarliga ord om det materiella på allvar och grottar ner sig i andras underliv hela tiden. Det är ju uppenbart att ni som fördömer mig som otroende inte brottas med homosexualitet. Det gör inte jag heller (som tur är för då hade jag väl tvingats gå med spetälskepingla runt halsen i kyrkan) jag har fullt upp med 10 Guds bud; ira/vrede, invidia/avund, luxuria,/vällust, avaritia/girighet, gula/frosseri, superbia/högmod och acedia/liknöjdhet, lättja.

    Läs romarbrevet 14 igen och igen, i stället och kom sedan igen om Bergspredikan som faktiskt angår oss alla, inte bara en liten mobbad minoritet.

  • Anna-Karin

    Oj Alma, jag blir så imponerad av ditt sätt att skriva! Du gör mig glad! Dessutom råkar jag hålla med dig i mångt och mycket, det gör inte saken sämre… 😉

  • Juha

    # 35

    Citerar Alma
    ”Inbillar någon sig att detta har en sådan vikt att vi ska lägga så mycket tid på det som nu? Rannsaka er!”

    Lustigt att du skulle skriva det samtidigt som du tagit dig tid att skriva det längsta och mest omfattande inläggen i saken. Dags att rannsaka sig själv kanske?

    Håller med om att homo-frågan har fått större uppmärksamhet än den förtjänar men likväl tar samhället upp detta ideligen och vi måste stå upp för bibliska värderingar på alla områden.

  • http://barockbloggen.blogg.se Alma

    Juha: Jag skrev mest om girghet och Bergspredikan faktikst! Men jag förstår om du inte vill läsa allt. Det är ju så man läser Bibeln om man inbillar sig att detta är vad vi kristna är kallade till: dissa dem som redan är mobbade ute i världen bara för att de äntligen slutat skämmas för att de är annorlunda.

    Tack Anna-Karin, igen!

  • http://barockbloggen.blogg.se Alma

    Girighet ska det naturligtvis stå, mitt tangentbord konstrar med i-et ibland.

  • Ulf Stenlund

    #31 Olof
    Jag missade din synpunkt. Du har helt fel. Naturligtvis skulle jag ändå älska min unge men min förmåga att förlåta den som förfört min tonårsdotter skulle råka ut för en prövning, som kanske skulle bli alltför svår.

  • Ulf Stenlund

    Det är naturligtvis helt OK att lyfta fram den svåra synden girighet. Skvaller är också en synd som Guds folk tycks falla lätt för. Jag välkomnar en debatt om detta. Det som gör sexuella synder extra besvärliga är förförelsen som ofta är inblandad innan syndafallet. I debatten på den här tråden påstås att homosexualitet är genetiskt betingat. Hur kommer det sig då att familjefäder kan överge hustru och barn för ett äventyr med en annan karl? De som hävdar att homosexualitet är OK måste väl ändå vara medveten om den flod av promiskuitet som finns i den homosexuella världen. Sex är en gåva att förvaltas inom äktenskapet. Äktenskapet är för en kvinna och en man.

  • P

    Ulf Stenlund skrev: ”De som hävdar att homosexualitet är OK måste väl ändå vara medveten om den flod av promiskuitet som finns i den heterosexuella världen.”

    Ja, för promiskuitet finns naturligtvis inte i den sk ”heterosexuella världen”… (obs ironi).
    Det finns MÄNNISKOR som ägnar sig åt promiskuitet, oavsett sexuell läggning. Det är inget som utmärker homosexuella personer! Tror man det har man fördomar. Fördomar som härrör från de som försöker misskreditera en hel grupp i samhället genom att tillskriva dem alla möjliga negativa saker. Att tillskriva en hel grupp i samhället vissa egenskaer eller beteenden oavsett om det gäller homosexuella, invandrare, kristna eller norrlänningar är fördomar!

  • Juha

    Många hänvisar till andra synder som vi har överséende med när det talas om homosexualiteten. Saken är dock den att synda gör vi och ångrar oss förhoppningsvis. men att leva i homosexuellt förhållande innebär att man inte har någon ånger och inte vill omvända sig. Omvändelse är en nödvändighet varför vi inte kan godkänna homosexualiteten lika lite som att leva i vanemässig synd av annat slag utan omvändelse eller ånger. Dessutom stannar alla annan synd än sexuell synd utanför kroppen, och kroppen är den helige Andes tempel (1 Kor 6:12-20).