Benny Hinn

172 kommentarer om mina två inlägg om Benny Hinn. Pust. Har inte så mycket mer att säga i ämnet just nu. Men kanske återkommer i frågan längre fram. Vad vi än tycker så kan vi väl alla vara överens om att be för Benny.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Broder Roger

  Stefan, nu överdriver du allt litet. Klockan 07.30 den 10 juni hade dina två bloggposter om Benny Hinn endast 163 (74+89) och inte 172 kommentarer. Det är dock illa nog. Jag förstår att du pustar. Till och med siffrorna blir överdrivna i debatter om Benny Hinn.

  John van Dinthers kommentar om hur New Life måste ta itu med villolärare visar att han har något att lära Ulf Ekman och ledningen för Livets Ord. Tills någon dristar sig till att samtala med dessa andliga ledare i Uppsala om inbjudan av Benny Hinn får vi gensvara på din uppmaning om förbön för Benny Hinn. Rimligen bör vi inkludera ledningen för Livets Ord, som valt att ge en kallelse till Benny Hinn trots dess mycket kontroversiella karaktär,

 • Ulf Stenlund

  Bästa bloggare

  Igår skrev jag ett mejl till LO apropå Hinn debatten. Här är svaret från Svante Rumar:
  ……………………………………………………………….
  Käre Ulf!
  Jag tittade in på den blogg du hänvisade till där det ”rasar en debatt” om
  Benny Hinns kommande till Livets Ord.

  Det jag såg gjorde mig bara trött och ointresserad. Människor fyller nätet
  med sina åsikter, på samma sätt som ”skvallertanter” pratar runt kaffet.

  Människor som ö.h.t. Inte har något intresse av kristen tro – vem bryr sig
  om vad dom anser om att Benny Hinn är inbjuden. Dom vet många gånger inte
  ens vem han är, eller vart han är inbjuden.

  Varför skall man kommentera skvaller?
  Däremot svarar jag på konkreta frågor.

  Med vänliga hälsningar
  Svante Rumar
  ………………………………….

  Visst, jag förstår Svante Rumars reaktion samtidigt som jag också tycker att debatten har varit berättigad. Oavsett den stora variationen av åsikter förstår jag att bland bloggarna på denna sajt och våra läsare finns bedjare med många olika kristna förtecken. Stefan Swärds uppmaning är väldigt relevant. Låt oss inte bara innesluta Benny Hinn i förbön, hans åhörare och hela Europakonferensen behöver också Guds välsignelse och nåd.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Broder Roger,
  Det du avslöjar med din kommentar är att mina matematikkunskaper har sjunkit ned till årskurs 2- nivå. Tillåt mig att pusta. Förkrymps hjärnan med åldern?
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Nils

  NEJ !

  Det är typisk floskelkommentar att ”komma överrens att be för”

  Det finns betydligt mer angelägna böneämnen att be för.

  Benny Hinn ska tillrättavisas enl. skriften.

  Jag blir heligt upprörd över att återigen höra ”be för”…

  För att han ska kunna befinna sig på en estrad eller vad ????

  Är det någon man ska be för särskilt, så är det människor som inte missbrukar evangelium – Där har vi fullt tillräckligt skördefällt.

 • Anna

  Nej, jag kommer inte att be för Benny Hinn.

 • Juha

  Ulf,

  intressant att Svante Rumar på LO menar att ingen av oss som kommenterat här på bloggen, inklusive Stefan, över huvud taget är intresserad av kristen tro. Det är väl snarare intresset, engagemanget och oron för kristenheten i Sverige som är drivande. Att kategoriskt hänvisa till att andra inte vet vad de talar om eller inte har något intresse är riktigt dåligt av Rumar – skärpning!

  Men herr Rumar kanske menar att även Ulf Ekman är en ”skvallertant” eftersom även han fyller nätet med sina åsikter via sin blogg? Jag tycker ju inte det, men kanske Rumar gör det?

  Dåligt av LO att inte våga lämna en kommentar eller bemöta en berättigad kritik och undrande på vilken grund man står i dessa frågor. Det innebär bara att undran kring vart LO är på väg består.

 • Juha

  #4 & 5
  Jesus säger att vi t o m ska be för våra fiender. Men det är ju naturligtvis var och ens eget beslut om om och vem man vill be för….

 • Olof

  ”Be för Benny”. Kom igen nu, Stefan, varför denna undfallenhet inför villolära, girighet och grandiositet? Gud hjälpe!

 • http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/ Mikael Karlendal

  Utan att vilja lägga mig i debatten om Benny Hinn, undrar jag dock om det verkligen är OK att citera privata mejl på det sätt som Ulf Stenlund gör här ovan. Var det med tillstånd av Svante Rumar som hans mejl citerades? Jag bara undrar, för om det rent allmänt skulle vara så att ens mejl citeras fritt på nätet, så kan man ju knappast skriva privat mejl längre.

 • http://mattiasneve.wordpress.com mattias

  Reagerade precis som du Mikael. Ulf, har du Svante Rumars tillstånd att publicera mailet? Om man lägger ut andras mail offentligt är det brukligt att också tala om att det är ok att göra så enligt mailets författare.

 • http://p-o-skogsberg.blogspot.com P-O.S

  Himmelske Fader, jag ber att din goda vilja ska ske i Benny Hinns liv.
  Välsigna honom med dina tankar och led honom på rätta vägar för ditt heliga namns och hela kristenhetens skull. Hjälp honom att alltid göra din vilja och lyssna på din röst Herre. I Jesu Kristi namn Amen.

 • Nils

  Mattias & Mikael.

  Jag tycker nog inte det är så allvarligt av följande orsaker:
  * predikostolerna är jämlika på internet
  * I och med att LO föredrar att sätta i system med att nonchalera andra kristnas uppfattning och över huvud taget inte svara på relevanta frågor som ställs av många när uppenbara tveksamheter uppstår då bibelord speglas gentemot handlingar.
  * Ulf Ekmans internetstab som frekvent refuserar inlagor på Ekmans kommentatorsblogg.
  Man premierar otvetydigt hejarklackskommentarer & tillåter inte sund kritik.
  * Man uppvisar kännetecken som karaktäriserar sekter när dess ledare ifrågasätts av andra kristna.

  Slutsats:
  Om Svante Rumar & supportrarna kring Ekman påvisade högre grad av transparens för andra kristnas tveksamheter hur LO:s officiella hållning är i ekumeniska frågor, vore det berättigat i hög grad med den typ av frågeställning som mattias & mikael framför.
  Men i och med att sekterismens karaktärsdrag genetemot sin starke ledare är påtaglig, så är det berättigat att andra kristna drar fram i ljuset vad orent är.

  LO eftersträvar ekumenik numera.
  Gärna på deras egna villkor, där Ekman generöst erbjuds plattform (typ Nyhem etc.) – då tillhör det ekumenisk anständighet att påvisa transparens och öppenhet mot de som man strävar efter ekumenisk kontakt med.

  Intrycket består dock – LO har en dold agenda som gör att stora delar av övrig kristenhet har svårt att avläsa deras intentioner – det är uppenbart, då brist på transparens råder.

 • Nils

  #11
  Kan du inte räkna upp alla politiker som står på vallistor inför hösten också.
  De är ju satta på ”förtroendelistor”
  Sedan kan du räkna upp alla i företagsledande ställning – de åtnjuter ju förtroende från ägarna.
  Sedan kan du räkna upp alla lärare i svenska skolor – de åtnjuter ju skolstyrelsens förtroende att undervisa svenskar.
  Sedan kan du räkna upp alla föräldrar – de har ju ett samhällsförtroende att fostra & vägleda barn & ungdom

  Och har du tid över så finns det säkert några fler som vill tjäna andra människor på ett förtjänstfullt sätt och behöver hjälp.

  Benny Hinn behöver säkert hjälp med att någon leder honom ned från estraden & tar plats bland åhörarna… bara han inte tar någon annans bokade plats.

 • Ulf Stenlund

  Mattias #10
  Dessvärre tänkte jag mig inte för. Jag har nu skrivit och bett om förlåtelse för mitt tilltag.

 • http://mattiasneve.wordpress.com mattias

  Ok Ulf, all heder till dig!

 • Manne

  Ja, Stefan bör nog ta bort det publicerade mailet, det var ju inte avsett för alla oss här på bloggen, utan enbart till Ulf. Mycket viktigt att vara försiktig med vad man publicerar av andra.

 • Nils2

  Har läst igenom alla kommentarer om Benny Hinn. Jag måste bara få säga att jag är väldigt glad över att Hinn kommer till Sverige. Han har fått betyda så mycket för så många över hela världen. Så många har blivit helade och välsignade genom hans tjänst i 35 år. Visst finns det saker han sagt och gjort som man kan fundera över, men det finns det nog med oss alla.

  Jag tror att Hinns möte i Uppsala kan bli ett starkt andligt genombrott med många helade och starkt berörda av Gud. Jag tror att Sverige behöver mer under, tecken och andliga genombrott. Inte mindre. Kanske är det därför Gud sänder Hinn till Sverige. Kanske är det därför det blir sånt liv kring att han kommer.

  Vad vet jag.

 • http://p-o-skogsberg.blogspot.com P-O.S

  Okej Nils, jag ber för alla som någon på något sätt ser upp till och alla som har ansvar för andra människor. Helige Fader jag ber att din goda vilja ska ske, välsigna alla makthavare och fyll dem med din kärlek så att de kan vara föredömen och göra det som är rätt och riktigt i dina ögon Herre. Hjälp också oss som är maktlösa i världen att inte förlita oss på dessa människor utan ha all vår förtröstan på dig Herre. I Jesu Kristi namn Amen.

 • http://p-o-skogsberg.blogspot.com P-O.S

  Jag vill påpeka att allt inte är Bennys fel. De som åker till hans möten för att köpa helande för pengar, vilken undervisning har de fått i sin hemförsamling?
  Det är ju de som håller hans tjänst igång.

 • http://www.avemarisstella.blogspot.com Anders Gunnarsson

  Jag skriver här istället, för jag vill också flyga jetflyg.

  Jag tänkte mig en ny sekt. 10% av allas inkomsterna ska gå till mig. Skriften skall vara grunden och vi ska ha smörjda ledare som predikar Ordet och fina treackordsånger som suggestivt vaggar in menigheten i rätt stämmning. Därefter har vi den viktiga delen av Gudstjänsten som du återfinner i Apg 2. Eller nej 1 Kor 14! Eller vart står det om de här helandekonferens egentligen? Strunt samma, vi kör helande som vår Herre och apostlarna verkade göra och kör alltså urkyrkliga upplevelseindustrier; Bröd och skådespel drar folk, fast Joh 6:66 gör ju att folk lämnade Honom, så vi skippar momentet att Ordet skall bli kött och kör bara skådespelet… Det ger liksom mer folk och pengar.

  Vill någon vara med? Anmäl er till närmsta;.. ja vadå?

 • Nils

  #17
  Om jag får ge dig ett råd som sammanfatar intentionen:

  Kasta inte ut dina pärlor till höger och vänster…
  – orättrådiga förvaltare har ibland den egenskapen.

  * Följderna blir att de som plockar upp pärlorna, förstår inte att sätta rätt värde på pärlan.
  * Det andra är att det är inget outtömligt förråd som mästaren betrott sina förvaltare med (han gav olika mått efter förmåga)
  * Det tredje är att du ska själv redovisa hur du förvaltat det du blivit betrodd: Hur förräntar det sig ?
  * Satte du själv ett högt värde på pärlorna, eller strödde du det som kogödsel ?

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  Mikael Karldendal (9) och mattias (10)

  Jag ifrågasätter det ni säger om Ulf Stenlunds mail till Livets Ord. Under Stefan Swärds rubrik ”Inlägg i Hinn-debatten” skriver Ulf Stenlund i kommentar 73 att han skickade mailet till följjande adress:
  “info@livetsord.se”

  En representant för organisationen Lives Ord, Svante Rumar, svarar privatpersonen Ulf Stenlund, precis som en representant för vilket företag som helst svarar när man mailar till info@+någonting.

  Självklat måste Svante Rumar förstå att det svar han ger är ett svar från den organisation som har fått det inkommande brevet. Svante Rumar (vet inte vem han är) kan rimligtvis inte svara som privatperson när någon skriver till den organisation han företräder.

  Om Svante Rumar på eget initiativ på företagets dator hade skrivit ett privat brev till Ulf Stenlund hade det varit annorlunda.

  Rätt ska vara rätt!

 • Elisabeth Hammarlund-Lorenzsonn

  Det forvanar mig att vissa kommentatorer med bestamdhet vagrar att vilja be for Benny H.

  Vad finns det for stod i Skriften for attityden att ej vilja be for nagon?
  Tvartom uppmanar Skriften oss att be for exempelvis dem som sanningslost saga allt ont om de troende.

  De som anser att Benny H. har avvikit fran Vagen bor be att han kommer ratt igen medans
  de som anser att Benny H. ar pa ratt spar bor be att han forblir kvar pa Vagen.

  Nar Jesus forutsade Petrus fornekelse av Jesus,.sa Jesus sjalv till Petrus:
  ”Jag har bett att din tro icke skall komma om intet”

  Det finns en fara for alla och envar att det som borjar i Anden kan sluta i kottet.
  Att undlata att be for nagon synes mig vara en kottslig reaktion helt oforenlig med Jesu egen undervisning och exempel.pa bonens makt att forandra saval situationer som personer.

 • Olof Lundgren

  Åk gärna och hör Benny Hinn förkunna Guds Ord.
  Vet man ej huruvida Herren är med honom, så finns ett bibelord, jag tror på: ”Där Herrens Ande är, DÄR är frihet.”
  Alltså; känns atmosfären fri, så är nog ganska säkert den helige Ande närvarande.

 • Face Time

  Kan inte se något fel i att citera Svante Rumars e-mail.
  Innehållet är ju föga överraskande.
  Oberoende av vad Ulf Ekman säger eller gör så är det rätt och är det inte rätt så är det i alla fall rätt.
  När katolikhatet var som störst under 90-talet inom LO fanns inga gränser för Rumar att predika detta och idag när vinden vänt 180 grader är det motsatsen som gäller.
  Inget konstigt med det i jasägarnas paradis.
  Ämnena skiftar men troheten till ”storfursten” består.
  Det är beklagligt att se den undfallenhet många visar iför valet av Hinn som huvudtalare på Europakonferensen.
  Förutom att med råge kvala in bland vår tids största charlataner befinner sig Hinn mitt uppe i en skilsmässoprocess vars orsaker han enligt egna uppgifter inte hade en aning om.
  Inte fråga om någon timeout utan ”the show must go on” därför att det är fråga om big business.
  Om någon vill ägna någon tid i bön åt denna soppa anser jag det vore bättre att lyfta upp alla ensamma småbarnsmammor som tvingas arbeta i den ”frivilligstab” som gör Europakonferensen till en fet kassako för familjeministriet.
  En sak är klar, om sanningen skall fram är det inte Rumar man skall fråga.

 • Juha

  # 24

  Matt 7:22-23

 • http://mattiasneve.wordpress.com mattias

  Per, det är mycket möjligt att du har rätt i detta – har inte följt alla trådar och visste inte vilken adress det gällde. Tycker ändå att det är god sed att kolla med personen först, dock, oavsett adress. För mig – som inte har följt debatten här – är det citerade mailet det första jag möter och det kändes aningen konstigt. Men, men, inte något att jag vill ta en större strid om – möjligt att jag reagerade för snabbt, ber i så fall om ursäkt till Ulf om så är fallet.

 • Nils

  #23
  Därför att det också står skrivet. att människor som avviker från den rätta läran & förmanas enskilt & sedan inför vittnen – vilket om inte annat detta forum är ett bevis på, ska sedan uteslutas.

  Tyvärr är det en princip som man absolut inte vill höra talas om i svensk kristenhet i dag. http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=215100
  Det gäller tydligen att till varje pris hitta teknikaliteter som lockar massorna…

  De kristna ska ägna sig årt det som är väsentligt för tron, med uppbyggelse förmaning & tröst – inte ägna energi & ”fjäskande” böner åt det som uppenbart bär frukter av avfall.

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  mattias (27)
  Tack för ditt vänliga svar.

  Vill bara tillägga att Ulf Stenlund inte bara ”klarar sig” utan att han betedde sig föredömligt. Han informerade först på den här bloggen om att han hade vänt sig till organisationen Livets Ord som har bjudit in Benny Hinn. Sedan fick vi veta vad Livets Ord hade svarat. Mer korrekt kan det inte bli.

 • http://p-o-skogsberg.blogspot.com P-O.S

  Älska mig mest då jag förtjänar det minst, för då behöver jag det bäst.

 • Kalle

  Antagligen skriver väl Benn H fd fru en bok om ett tag och ger sin syn på saken. Det kan bli intressant läsning/Kalle

 • Elisabeth Hammarlund-Lorenzsonn

  #28

  Nils skrev:
  #23
  ”Därför att det också står skrivet. att människor som avviker från den rätta läran & förmanas enskilt & sedan inför vittnen – vilket om inte annat detta forum är ett bevis på, ska sedan uteslutas.” SLUT CITAT
  ……………….

  – Jag tvivlar pa att nagon av kommentatorerna har formanat Benny H. enskilt, men du Nils kanske har gjort det?
  – Formaning infor vittnen kraver val anda att den ”anklagade” ar narvarande?
  Tror inte att Benny H. laser detta forum.
  ………………………………

  #28
  Nils skrev aven:

  ”De kristna ska ägna sig årt det som är väsentligt för tron, med uppbyggelse förmaning & tröst – inte ägna energi & “fjäskande” böner åt det som uppenbart bär frukter av avfall”
  SLUT CITAT
  …………………..

  – Var Jesu egen ”ministry” befriat fran uppenbara frukter av avfall?.
  – En av de utvalda, Judas forradde ju Jesus och begick sjalvmord.
  – Petrus ville ta till svardet och hugga av orat pa en medmanniska
  – Samme Petrus fornekade Jesus inte bara en gang utan tre ganger.

  – Jesus agnade energi och bon at avfallets frukt i Petrus liv och sa till Petrus:
  ”Jag har bett att din tro inte ma komma om intet”

  – Den bonen kallar i alla fall inte jag for ”fjaskande’ utan en bon som resulterade i Petrus omvandelse och att han kunde ga vidare och styrka sina broder bade pa det personliga planet och i mer publika sammanhang, pa ”estraden”.

  – Vad finns det for stod i Skriften for attityden att ej vilja be for nagon?
  Tvartom uppmanar Skriften oss att be for exempelvis fiender och dem som sanningslost saga allt ont om de troende.

  – De som anser att Benny H. har avvikit fran Vagen bor be att han kommer ratt igen medans
  de som anser att Benny H. ar pa ratt spar bor be att han forblir kvar pa Vagen.

  Nar Jesus forutsade Petrus fornekelse av Jesus,sa Jesus sjalv till Petrus:
  “Jag har bett att din tro icke skall komma om intet”

  Det finns en fara for alla och envar att det som borjar i Anden kan sluta i kottet.
  Att undlata att be for nagon synes mig vara en kottslig reaktion helt oforenlig med Jesu egen undervisning och exempel.pa bonens makt att forandra saval situationer som personer.

  ………………

 • Läsare

  Angående censuren på UE:s blogg så kan jag bara instämma den är obehaglig.
  Skrev en kommentar till Ulf där han bekymrade sig över det negativa och ifrågasättande av vissa saker.
  Först skrev jag jätte positivt om hans inlägg men la till att om man till exempel kallar Benny Hinn till LO så får man nog räkna med att det blir just detta.
  Detta försökte jag få in tre gånger men blev censurerad, skrev sedan på prov ett ryggdunkande kommentar på ett annat inlägg, då kom det med.
  Jag använde samma avsändare. Som sagt riktigt obehagligt och sektliknande.

  Tycker sen att SR:s svar är otroligt dåligt och säger en hel del om organisationen LO just nu. Dom flesta som skriver här är väl personligt troende med en stark oro över det som sker lite överallt nu.
  Bra att sådana svar och inställningar till troende medmänniskor kommer ut i ljuset.

 • Face Time

  Läsare!
  Din kommentar är ett bra exempel på hur organisationen LO fungerar i praktiken idag 2010.
  Familjeministriet som styrs med järnhand, kännetecknas av censur och avsaknad av såväl fritt tänkande som reflektion.
  Makt och rädsla går hand i hand.
  Det sägs att LO förändrats så mycket.
  I vilka konkreta avseenden frågar jag?
  Det är ett skrämmande perspektiv, att den sektlika rörelsen nu genom diverse charmoffensiver och putsning av fasaden försöker ta täten i svensk kristenhet.
  Det svar, som Svante Rumar som officiell representant för LO ger en bloggare enligt ovan, andas samma unkna arrogans och kallhamrade likgiltighet som på 80-talet.
  Han är i gott sällskap med ett antal adjutanter och jasägare runt Ulf Ekman, som lägger ut dimridåer och försöker överträffa varandra i oförskämda och känslokalla uttalanden i sin iver att försvara sin ledare.
  Att sedan förargas över att människor reagerar och sinsemellan diskuterar de frågor de aldrig får svar på av LO-leningen är ytterligare ett tecken på de grundläggande värden som forfarande dominerar rörelsen.

 • Olof Lundgren

  Juha,

  Jag vill att du förklarar vad du menar, med att enbart svara med ett bibelcitat.

  De som Jesus syftar på där (Matt 7:22-23); Du kanske tycker att jag kommer att hamna bland dem som får gå bort från Jesus på Hans dag. Ja, säker kan jag inte vara.

 • Juha

  # 35

  Olof, förlåt om jag var för kort då jag endast lämande en bibelhänvisning. Jag menar naturligtvis inte att du hamnar bland dem som går bort från Jesus!

  Vad jag syftade till var att Hinn säkert kan få atmosfären att kännas bra, det vittnar ju många om, och det är en viktig del i det framgångsrika konceptet som får så många människor att följa honom och hans uppmaningar om att skänka pengar. Dessutom predikar han i Jesu namn, under och tecken må ske, men detta är ingen garanti enligt det bibelställe jag hänvisade till, för att han tillhör fåren (syftar speciellt till vers 22).

 • Olof Lundgren

  I mitt sinne tänkte jag, att det är kanske inte är mig som Juha syftar på.

  mvh

 • wildwest

  Vore kul om ämnet Benny Hinn kom upp igen efter hans gästspel i Uppsala. Säkert är någon av alla kommentatorer närvarande. Om jag vore på lite bättre humör skulle jag kunna tänka mej att åka dit med så öppet sinne som möjligt och se vad som händer. Har som sagt mindre positiva erfarenheter av Benny Hinn när han ändå var i sin linda, dvs på 70talet. Allt jag läst o hört sen dess har sannerligen inte putsat den bilden.