Intervjuad i Världen idag om kristna ungdomsförbunden och statsbidrag

Blev intervjuad i tidningen Världen Idag om de kristna ungdomsförbunden och statsbidragen, med anledning av radioprogrammet Kalibers granskning och kritik av kristna ungdomsförbund. Här är länken till intervjun.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulf Stenlund

  Det finns många aspekter på vådan av att ta mot bidrag. Du nämner några i intervjun. Den uppenbara nackdelen är att bidragen öppnar för försök till politisk styrning av våra olika verksamheter. Visst är det förnämligt att kanalisera allmänna medel till god användning. Det finns ju så mycket som är snett i samhället där goda insatser behövs. Kristen verksamhet är effektiv vad gäller hjälp till samhällets svaga och stöd till unga att utveckla goda vanor. Risken är dock att bidragen korumperar. Om Johannes döparen levt på bidrag från det allmänna kanske han frestats att vara lite finare i kanten. Man kallar ju inte den man är beroende av för ”huggormars avföda”. Anpasslighet kan innebära att sältan försvinner.

  En mindre uppenbar aspekt på bidrag är att det är nyttigt för Guds församling att offra både kraft och pengar. Min uppfattning är att Guds verk kommer att få det allt trängre vad tiden lider. Ett oberoende av samhället men framför allt ett beroende av Gud kommer alltmer att visa sig vara församlingens styrka.

 • http://johnvandinther.org john van dinther

  skrev lite om dessa frågor stefan på min sista 2 bloggar, vi hörs!

 • Mattias

  Jag kan bara hålla med dig, staten skall inte gå in och fingra på tron, men det är samfundens egna fel att det är så. Gör man sig beroende av staten så gör man. Att ge tioende är utmärkt och har fungerat genom alla tider.