Nyhet – engagemang i Almedalen

Nu kan jag presentera en nyhet. Jag kommer att leda en debatt i Almedalen under Almedalsveckan om ”Gud i politiken – bra eller dåligt”. Det blir en debatt mellan Christer Sturmark och Humanisterna på ena sidan, och Svenska Evangeliska Alliansen och Claphaminstitutet på andra sidan, företrädda av Stefan Gustavsson och Tuve Skånberg. Min roll blir att vara moderator i debatten.

Evenemanget kommer att hållas torsdag 8 juli klockan 16.30-18.15 på Gotlands högskola i sal B25. Det är öppet för allmänheten, fritt inträde, så vem som helst kan komma dit. Debatten blir alldeles innan Mona Sahlin håller sitt stora Almedalstal, alldeles bredvid högskolan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Nils

  Snart kan man ju börja fundera över om kristna arrangörer ser mer med glädje över att kunna attrahera Christer Sturmark & brottas med hans teser, än att fullgöra uppdraget att förkunna evangelium.

  Det börjar bli lite väl mycket ”stödkryckor” av humanister för att påvisa en evangelisk grund…

 • Ulf Stenlund

  Oj så intressant!
  Vecka 27 råkar jag vara på Gotland för att kolla in ett barnbarn på innebandyläger. Jag ska definitivt försöka närvara.

 • Mattias Axelsson

  Det låter spännande Stefan. Vet du om den kommer sändas på TV?
  Vilken bra möjlighet att få lyfta fram viktiga frågor på en sådan viktig plats. Önskar Guds välsignelse och ledning i det här.

  Nils, förstår inte alls hur du menar eller pratar om. Detta är väl snarare en kanon-möjlighet att få sprida kristna värderingar och tankar. Och egentligen är det väl så att humanisterna behöver en evangelisk ”stödkrycka” för att påvisa humanistisk grund. Glöm inte att evangeliet står över…

 • Juha

  Det var nyligen en flera timmar lång tv-sänd debatt med just humanisterna och Christer Sturmark på ena sidan och bland annat Stefan Gustafsson på andra. Saken är den att ingen drar någon större nytta av dessa debatter utan man sjunker bara ännu djupare i sina skyttegravar eller sätter hälarna ännu djupar i backen för att stå än fastare i sin egen övertygelse. Slöseri med energi, bättre då att gå ut och predika evangelium för folket än att debattera kristendomens vara eller icke vara och och Gus existens med dem som inte ändå inte ämnar byta uppfattning.

 • Juha

  Kanske ska tillägga att Christer Sturmarks hållning är att han inte kan tro på Gud eller Jesus såvida han inte med egna ögon får se honom komma gåendes. Han vill ha otvivelaktiga bevis, gärna vetenskapliga, och i fallet Jesus egen ögonvittnesskildrning. Han menar att så länge inget är vetenskapligt bevisat så kan han inte tro. Alltså, att debattera med honom och likasinnade är att tala för döva ögon och slöseri med tid.

 • Ulf Stenlund

  Nja, att omvända Sturmark är säkert inte så lätt men det känns värdefullt att höra hans och ”de våras” argument så att vi kan hjälpa dem som är på väg att bli vilseförda.

 • Juha

  Absolut Ulf, men den debatten har de redan tagit utförligt coh att börja om på ny kula och älta samma saker tycker jag är att kasta pärlor till grisarna av t ex Stefan Gustavsson. Han kunde slösa de dyrbara pärlorna på andra nu då än på herr Sturmark igen.