Kommentarer om Benny Hinn och Gaza

Två heta diskussionsfrågor senaste veckan har handlat om Benny Hinn som kommer till Livets ord, och Israels agerande i Gaza. Här är Dagens senaste Gaza-nyhet.

Tycker att det också vore intressant att diskutera vilka som kallas till de andra kristna konferenserna. Vilka kriterier ska man utgå ifrån? Vad kvalificerar en person till att bli kristen konferenstalare i Sverige? Har det en koppling till vad man har uträttat och vilken nivå av ledarskap man fungerar i, inom kristna sektorn? Har det att göra med talekonst, och en känsla av att en person är unikt smord att tala till en stor grupp människor? Eller handlar det om att man har ett unikt vittnesbörd och trovärdighet som kristen? Eller har det att göra med att man är kändis? Min känsla är att Ulf Ekman har ambitionen att ha en hög nivå på sina inbjudna gäster vid Livets Ords konferenser, det är oftast internationellt respekterade kristna ledare med mycket gott anseende i breda kretsar, och det är personer som har uträttat en hel del. Men hur som helst, Benny Hinn är kontroversiell, man bör dock komma ihåg att han är en mycket respekterad person i breda pingst-karismatiska kretsar i den internationella kristenheten. Det är lätt att vi småpredikanter sitter hemma och tycker en massa saker om predikanter som kan samla upp till en miljon personer på sina möten.

Men om jag nu ska vara en tyckande småpredikant, är jag mycket kritisk till när familjeliv, äktenskap och offentlig tjänst inte hänger ihop. Och jag är inte särskilt tilltalad av att helandet görs till show och kopplas för mycket till spektakulära plattforms-ministries. Men jag tycker också det finns skäl att kritisera de konferenstalare som inte ber för de sjuka. Man kan ju knappast anklaga Hinn för att vara kritisk till det karismatiska. När det gäller kritiken mot Hinn angående ekonomi och teologi, är jag inte insatt, så jag kan inte bedöma detta. Kristendom är dock mångmiljardverksamhet i USA, ska man kritisera kristna amerikanska ledare för att ta ut för hög lön, bör nog den kritiken riktas mot betydligt fler än  Benny Hinn.

Och vad ska man tycka om Israels agerande i Gaza? När man sitter och tycker hemma i sin fåtölj, så förundras man ibland över att Israel inte mer väger in PR-strategiska överväganden i sin militära ledning. Jag kan inte begripa vad man har vunnit militärt med sitt agerande i detta fall.

Samtidigt förundras man över ensididigheten och perspektivlösheten i debatten om Israel. Jag tycker att det är både hyckleri och dubbelmoral hos västvärldens ledare kring denna fråga. Samtliga västvärldens länder anser sig ha rätt att mycket strikt värna om sitt försvar och att ha enorma resurser för att skydda sina länder och invånare mot militära angrepp och hot mot ländernas medborgare. Det är dessutom ganska enkelt, som i Sveriges fall, eftersom vi inte är utsatta för några militära hot, och har inte varit det under många år. Israel är utsatt för hot och attacker ständigt, som är ljusår från vad de trygga och välmående västländerna lever med. Jag är övertygad om att om Sverige, eller Norge, eller England eller vilket land som helst i väst, utsattes för liknande hot, så skulle det krävas militära insatser, mobilisering, försvar, för att skydda de egna medborgarna. Tydligen har inte Israel den rätten.

Landet är utsatt för dubbla hot, dels Iran som upprustar på distans, dels Hamas, Hizbollah m.fl. som hotar Israel vid egna gränserna, och bland annat utsätter Israelerna för dagliga raketangrepp. Självklart kan man ha synpunkter på hur Israel försvarar sig, men det blir ju helt fel diskussion om man inte tar med i beräkningen hur totala hotbilden mot Israel ser ut.

Turkiet har gått hårt ut mot Israel. Hur har Turkiet själva behandlat kurderna, som egentligen är i liknande situation som palestinierna. Har Turkiet visat någon vilja att diskutera en självständig stat för kurderna? De hot Turkiet har varit utsatta för i kurd-konflikten är ju marginellt i jämförelse med de hot Israel har varit utsatta för. Jag tycker det är ett bra exempel på hyckleriet bland västländerna (inkl. Turkiet) i bedömningen av mellanösternskonflikten.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • wildwest

  Min fru är prostituerad, men vad ska jag göra åt det, hon har sin fria vilja. Skulle ändå vilja komma och predika hos er i kyrkorna, jag har ett bra budskap om renhet och moralisk storhet som brukar locka många människor och ni kan säkert få in lite extra pengar i kollekten till sommaren. Jag är inte dyr, brukar få sådär 60-70% av insamlade medel, det är rätt lite.

 • Broder Roger

  Wildwest!

  Nu har du väl spårat ur litet. Du har ju oftast litet mer balans i dina kommentarer på diverse kristna bloggar. Visserligen uppmanade Herren profeten Hosea att ta sig en prostituerad kvinna till hustru, men jag tror inte du ska tillämpa bibelordet så bokstavligt i ditt eget fall.

  Om den relativa fördelningen av insamlade medel blir 60-75 procent för Benny Hinn och 25-40 procent går till Livets Ord verkar inte Ulf Ekman & Co vara så smarta affärsmän. Snarare borde det vara 75 procent eller mer till konferensarrangören Livets Ord och en relativt blygsam andel till Benny Hinn. Helst vill nog varken du eller jag se Benny Hinn fler gånger på svenskt territorium; åtminstone inte i den version som han verkar vara på försommaren 2010. Vad ska han tillföra Sveriges kristenhet?

 • BW

  Läsare 33 skrev: ”Sedan skall man vara medveten om att de som säger att de blivit helade, kanske inte alls blivit det, och de vet det själva också. För det djävulska i hela denna cirkus är deras lära om “munnens bekännelse”; “du får det du säger”, menar man. Därför vågar folk inte säga att de fortfarande är sjuka. De “bekänner sitt helande” med munnen trots att det inte finns där. De lever i en lögn inför sig själva och andra. Därför kan vi aldrig lita på vad folk säger om helande i dessa sammanhang!

  Tragiskt nog ligger det något mycket viktigt i det du skriver. Man har byggt upp ett statiskt lärosystem, man har extraherat andliga sanningar från olika håll i bibeln och skapat ett lärosystem som till sin natur är självbekräftande, prestationsinriktat och därmed skuldbeläggande för den som inte lever upp till det. Man har börjat i anden men slutat i köttet, utgått från andens vind som den uppenbaras i bibeln och skapat ett träldomssystem. Detta sektmässiga karaktäriseras också av bristande ödmjukhet och raljerande över andra ”mindre andliga” syskon.

  Det kan urarta till en enda soppa karakteriserad av massuggestion, svärmiska känslor och urskillningslöst och aningslöst bejakande av religiösa andemakter som kopierar den helige andes glädje och frihet. Är detta hårda ord? Kan det gå så långt? Jag har tyvärr upplevt och sett det med egna ögon. Allt är inte Gud som glimmar.

  Visst talas det i bibeln om tro och att tala och handla i tro (”Gå och visa er för prästerna, sa Jesus till tio spetälska som bad Jesus att förbarma sig över dem, och när de var på väg upptäckte de att de blivit helade, Lukas 17:11-19). Men det blir så kapitalt galet när man skapar ett statiskt lärosystem av olika från olika bibelsammanhang tagna bibelversar.

  Kan det vara människans ursprungliga högmodiga längtan efter att bli lika Gud, att förstå och ha den totala överblicken och kontrollen (se syndafallet), som gör att vi låter oss duperas av lärostystem som menar sig ha den fulla sanningen och insikten. I detta ligger också en benägenhet att tro på allt som vissa ”superandliga” personer säger. Är inte tro att vila i Jesu fullbordade verk, nåd och kärlek och kan inte tron klara sig utan ett allt förklarande och innefattande lärosystem och endast bygga på Kristus själv? Kan tro bli en köttslig prestation och kan de som börjar i anden sluta i köttet? Detta är viktiga frågor att ställa sig. Vi behöver andebedömningans gåva inte bara för att bedöma andra utan för att vi ska kunna pröva oss själva, huruvida vi är i Kristus.

 • O

  Är detta teater eller?Benny Hinn drunk!

  http://www.youtube.com/watch?v=FOPQ9Cxz5So

 • Olof Lundgren

  Ett tips till mina syskon i tron angående Benny Hinns integritet: gå och hör honom när han predikar på Livets Ord.
  Själv är jag skeptisk till Hinns integritet. Sant är: han har varit en genuin gudsman. Men det sorgliga med stora gudsmänniskor, är att de blir högmodiga. Jag antar att nåt sånt hänt Benny.

 • http://www.avemarisstella.blogspot.com Anders Gunnarsson

  Är det inte patetiskt med den personkult som Benny antagit. Varför ska vi ha hit sådana småpåvar/charlataner… Allt är sannerligen inte Gud som glimmar (Reichmann). Lägg ner helandehetsen/trosförstörelsen och låt Gud vara Gud. Kan en kyrklighet inte samlas omkring annat än dessa supersmörjda ledare från USA, så strunta i att samlas öht. Nån måste man serva, mammon eller Gud. Det är svårt att blidka båda, se på Sveky. :-(

 • Läsare

  O

  Ja vad säger man, man tror inte det är sant det man ser och det kanske det inte är. Men om så skulle vara fallet så undrar man vad detta har med den Gud som vi tror på, undra om den Helige Ande trivs där.
  Det obehagliga som sker med BH på scen bärs upp av hetsande stämning bland åhörarna som verkar bli än mer upphetsade ju mer BH rumlar runt i något som verkar föreställa Andlig fylla.
  Behöver vi sådana talare i Sverige idag? Nej

  Niklasson och ni andra som försvarar BH kan ni se detta och fortfarande säga att detta är en Gudsman.

  http://www.youtube.com/watch?v=FOPQ9Cxz5So

 • http://p-o-skogsberg.blogspot.com P-O.S

  Hur har LO råd att ta dit honom? De får nog betala mer än de får in på kollekten på BH:s möten eller vad tror ni som är mer insatta?

  Själv förstår jag inte varför han ska ha mer än en femhundring plus omkostnader per möte.
  De som längtar efter att gå på hans möten måste verkligen må dåligt till vardags och använda mötena som någon sorts knark.

  Den rätta tron säger att om du tror på Jesus så har DU SJÄLV i ditt inre en källa av levande vatten som inte bara fyller dig till bredden utan också flödar över så att DU kan göra samma gärningar som Jesus. Det behövs ingen Benny Hinn till det.

 • http://erevna.nu/ Michael G. Helders

  Själv matar jag mig gärna i 10 min med predikanter som John Piper- som lyfter upp Jesus: http://www.youtube.com/watch?v=QsT6JLTx68o – än timmar med Hinn.

  Men vilken väg är LO på?- Önskar de att behålla 80-90 talets karismatik- samtidigt som de önskar köra på den nya ekumenikens linje?- Hur går det ihop?- Ska de hänga med Hinn och be till Kathryn Kuhlmans grav- relikar?- Eller hur fungerar det?

 • http://www.avemarisstella.blogspot.com Anders Gunnarsson

  Ja, hur får man på LO ihop det?

  Är Hinn kristen? Eller är hinn i masskopi med håle (eller bara små hålor :-) )? Vem vet, men småpåvar och påven är lika kompatibla som mörkret i ljusets närhet. Undrar vem som står för vad?

 • Niklasson

  #49Jag har själv mött människor som känt sig tvingade att ge till Hinn för att bli välsignade.

  Jag förstår faktiskt din reaktion som du har mött hos folk vad det gäller givande, men Benny Hinns grundinställning är inte att ”ge så ska du bli helad”, utan däremot ”ge så blir du välsignad” Jesus själv säger ”ge så ska du få”; dvs man blir välsignad när man ger. Likaså om vi sår ska vi skörda. Själv tror jag det är bibliska principer.

  Vill på peka att vi inte har följt Benny Hinn de senaste låt säga 3-4 åren, så om någon dramatisk förändring skett där, så kan vi nog inte uttala oss utan att första ha satt oss in mer i det. Men dessförinnan kvarstår våra åsikter.

  #33 skrev: Därför kan vi aldrig lita på vad folk säger om helande i dessa sammanhang

  Om man ser att blinda får sin syn i möte efter möte, döva sin hörsel gång efter gång, om läkare vittnar att personer som aldrig kunnat gå att de går……kan man inte lita på det då??

  # 57 m. fl. Vad det gäller din videosnutt som visashttp://www.youtube.com/watch?v=FOPQ9Cxz5So

  Vi tror verkligen att det det är helt sant, det som Benny Hinn är med om där, inte alls teater! Om man följt hans program på TV, så har Guds Ande verkat på liknande sätt i flera program med andra personer. Vi har också själva upplevt Guds Ande på liknande sätt, om än inte lika kraftigt..

  #48 Det du skrev ang predikanten som var tvungen att ha livvakter på stan för att folk ville slå ner honom, säger väl en hel del om den predikanten.

  Den predikanten var känd för sin kärleksfulla förkunnelse, så det var inget konstigt i hans tjänst.

  #58 Det obehagliga som sker med BH på scen bärs upp av hetsande stämning bland åhörarna som verkar bli än mer upphetsade ju mer BH rumlar runt i något som verkar föreställa Andlig fylla.

  Vi tycker inte alls att det är hetsande stämning utan en verklig kärleksstund till Gud där man verkligen möter Herren om man vill. Det är en underbar lovsång som är mycket stark.

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  Stefan Swärd skrev det här inlägget för två dagar sedan. Det handlar om Benny Hinn och aktionen Ship to Gaza. 61 kommentarer – hittills. Och flertalet handlar om Benny Hinn. Men aktionen Ship to Gaza och händelserna kring Israel är inte heller oviktiga, även om det inte i vikt och betydelse kan jämföras med vilken predikant Livets Ord bjuder in till Europakonferensen.

 • http://p-o-skogsberg.blogspot.com P-O.S

  Jag tror också på principen om sådd och skörd. Men vilken nivå skall man själv lägga sig på ekonomiskt? Låt säga att jag plötsligt skulle börja tjäna 10 miljoner om året, vilket vore hundra gånger mer än nu, ska jag då plötsligt anse att jag inte klarar mig utan 90% av de pengarna trots att jag klarade mig bra innan?

  Det jag tycker är det mest tveksamma med dessa fantastiska givande-predikningar är att om de som predikar verkligen tror på den princip de predikar, så borde de väl använda sig av den principen och få in mera pengar genom att skänka mera pengar, i stället för att tigga av församlingen.

 • Broder Roger

  P-O.S!

  Spännande tankegång du redogör för i #63. Genom bl.a. UMU/YWAM har jag lärt mig att man ska vara generös för att motverka den egna girigheten. Jag tror den principen ligger nära ditt tänkande. Jag försöker utmana mig själv genom att utöka mitt givande, även om jag naturligtvis behåller en hel del pengar för egna mer eller mindre legitima behov; viss lyxkonsumtion unnar jag mig som mina vänner och bekanta vet.

  Om man inte kan lära sig att ge av de tillgångar man har när inkomsterna är under 10 Mkr kommer man knappast att klara av att ge bort minst 1 Mkr när man håvar in 10 Mkr. Om Benny Hinn har inkomster på 10 Mkr per år eller mer borde han ju vara en stor givare till Guds verk. Hur det är med den saken vill jag inte spekulera i. Var och får svara för sitt eget givande.

 • http://aletheia.se/guest/ Kamau Mweru

  Matt. 6:3 Nej, när du giver en allmosa, låt då din vänstra hand icke få veta vad den högra gör,

  Matt. 7:7 Bedjen, och eder skall varda givet; söken, och I skolen finna; klappen, och för eder skall varda upplåtet.

  Och Jesus sade: ”Investera och I skolen få lön av Mammon!” ??? (eller misstar jag mig?)

  Finns det ingen längre som ser skillnaden på att investera och giva?

  Bloggförfattaren skrev senare: ”Noterar många inlägg om Gaza och Benny Hinn, har inte tänkt att fördjupa mig i den debatten utan det var bara en kort kommentar.”

  Om det är viktigt så betyder det ….?

  Om det är oviktigt så betyder det ….?

  Herren förbarme sig!

 • O

  Kamau

  Matt 6:3 vore fantastiskt om det gick att ge på det sättet men idag om jag vill ge i en kollektbox så är jag i min församling rätt så ensam och då går det att räkna ut vad jag gav de flesta använder banköverföringar när jag då sänder in så är det någon i församlingen som ser vem dessa pengar kommer ifrån någon sa att det inte syns men jag sände in till en annan hjälporganisation och då fick jag ett tack för pengarna så visst syns det Jag efterlyser ett säkert men ändå annonymt sätt att ge

 • http://aletheia.se/guest/ Kamau Mweru

  O #66

  Om din församling tvingar dej att ge på ett sätt så att du inte kan följa Guds anvisningar kanske det vore sak att överväga att sluta ge via den vägen.

  Jak. 1:27 En gudstjänst, som är ren och obesmittad inför Gud och Fadern, är det att vårda sig om fader- och moderlösa barn och änkor i deras bedrövelse, och att hålla sig obefläckad av världen.

  Det finns säkert flera sätt att ge än att fylla kollektboxar. Och om man ger tillräckligt på tillräckligt många ställen så kan det faktiskt bli så att man inte vet vad man givit, alltså att ena handen inte längre vet vad den andra gjort.

  Fast inte bör vi glömma: 2 Kor. 9:7 Var och en give efter som han har känt sig manad i sitt hjärta, icke med olust eller av tvång, ty »Gud älskar en glad givare».

  Den som inte ger av tacksamhet kan hellre låta bli att ge tills han känner sig manad i sitt hjärta.

  Att bli manipulerad av grupptryck och kollekt-tal är nog inte samma sak som att vara av hjärtat manad.

 • Anna-Karin

  @62, Per Hallström: Det gäller att veta var man ska lägga energin 😉 klart att en misstänkt promiskuös och ockrande predikant är viktigare än några människoliv…..(Jag är stygg och elak med flit, jag vet!)….

 • Ulf Stenlund

  Hej Anna-Karin

  Om jag känner Per rätt var han ironisk. Självklart är Mellanösternhändelserna viktigare än Uppsalahändelserna. själv lyssnar jag hellre till lokalpredikanten än rätt eller felaktigt upphausade ”andliga celibriteter”.
  Mvh
  Ulf

 • Läsare

  Niklasson

  Nä jag tror inte att det går att lita på allt, speciellt inte det vi ser på tv:n eller datorn som sker på andra sidan jorden. Där känner man ej till fakta om personers hälsotillstånd varken innan eller efter. En doktor kann nog Hinn trolla fram tillsamans med sjuka som blir helade. Känns lite halvknepigt att skriva detta eftersom man inte skall ifrågasetta människors eller Guds helande, men i sådana som Hinns fall känns det nästan nödvändigt.
  Men det är klart om det är någon du känner och vet varit helt blind hela livet eller en som du känner och vet varit förlamad och dessa blivit totalt helade ja då skall du nog lita på det. Sen har vi ju den andra asbekten som Lennart på bibelfocus tar upp, detta att övernaturliga saker (under) kan ske även i satans namn, bland falska profeter.

  Låter märkligt när en människa lever och lär kärlek utan att ha något konstigt för sig (typ tigga pengar, hota människor mm) inte kan gå på gatan utan rädsla för att bli nedslagen. Han måste ha verkat i ett starkt muslimskt eller islamistiskt land.

 • http://johnvandinther.org john van dinther

  Mycket diskussion, få som undrar om människors karaktär och hur ledarskap och tjänst ska grundas på karaktär. Vi fokuserar för mycket på så kallade gåvor och tjänster och glömmer grunderna!

 • Broder Roger

  Helt klart är det skillnad på att ge och att investera. Men om exempelvis ett bibelöversättningsprojekt på 15-20 år ska få tillräcklig finansiering behöver rätt många givare vara mer överlåtna till att regelbundet ge till projektet än vad som kommer in genom ett mer spontant givande. I det avseendet blir möjligen givandet litet av investering. Att investera i den himmelska banken tror jag kom upp redan i söndagsskolan eller åtminstone väldigt tidigt i mitt liv. Jag ser inget problem med att ha ordning på sitt givande. Alla behöver ju inte veta vad jag ger till och hur mycket pengar det handlar om. Oseriöst att snacka bort det regelbundna givandet till den lokala församlingen genom att ifrågasätta insamlingssättet. Plasthinkar, kollekthåvar, näverboxar, kollektomat, Bankgirot, Plusgirot, Autogiro eller vad man kan komma på för övrigt spelar väl inte så stor roll. Man ger ju inte pengar för att imponera på någon människa. Gud vet väl en människas innersta intentioner oavsett om man ger till Guds verk på det ena eller andra sättet.

  Benny Hinns metoder att samla in pengar kan man säkert diskutera. Även om jag hört denne man livs levande i Stockholm för väldigt många år sedan är jag inte helt uppdaterad på hur han i nuläget genomför insamlingarna av givarnas pengar. Givarna ger, men Benny Hinn investerar. Kanske kan man se det så.

  Gaza har jag undvikit att kommentera tidigare. Dror Feiler, som blev mycket uppmärksammad för ett provokativt utspel gentemot Israels politik genom installationen ”Snövit och sanningens vansinne” i Historiska museet vid början av 2004, samlar på nytt sina styrkor för en stödgala till förmån för Gaza i Münchenbryggeriet Stockholm. Vad gör vi andra tyckare som har en annan syn på tingens ordning?

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  Anna-Karin,
  Kanske bäst att jag bekräftar: Min kommentar (62) var rakt igenom ironisk, vilket jag ändå hoppas att du uppfattade. Jag kan alltså inte förstå hur ett antal kristna debattörer kan ”gå igång” på Benny Hinn när det andra ämnet Stefan Swärd samtidigt aktualiserar är en händelse i Mellanöstern som får hela världen att hålla andan.

 • Anna-Karin

  Käre Per, Jag tolkade ditt inlägg som alltigenom ironiskt, tro inte annat! Därför satte jag den lilla blinkande smilyn där.

  Jag har uppriktigt sagt svårt att förstå de som prioriterar ännu en amerikansk megapredikant med unket mjöl i påsen (min åsikt) framför ….ja det mesta annat. Benny Hinn är bara ännu en parantes i historien medan mellanösternkonflikten tyvärr ÄR både historien och framtiden…. :-(

  Nu jobbar jag vidare! :-)

 • http://p-o-skogsberg.blogspot.com P-O.S

  John van Dinther, jag håller med dig.
  Gåvorna skall vara fördelade bland medlemmarna i församlingen och ledaren skall vara oantastlig.
  Men innebär det att du tycker att BH:s skilsmässa innebär att vi bör avfärda honom som ledare?

 • Mikael

  Hej O!
  Gaza har enligt BBC News 1.3 miljoner människor och Västbanken 2.5 miljoner samt 0.5 miljoner judar.

  Om dessa räknas in är det cirka en miljon mer Judar än Araber!
  Jag har inte källkontrollerat dessa siffror men är det så här måste Israel gå med på att ändra politik om inte blir svårighetrna väldigt stora för landet. Större än de är nu!

  /Mikael

 • O

  Mikael

  Jag är så gammal så jag har följt med vad som hänt ända sedan 1948 och som Kristen upplever jag att allt som sker är ett steg närmare målet Israel liknas vid ett fikonträd när det begynner få save och löven spricka ut då är änden nära om vi ser på Israel som ett träd så finns det både rot och stam och grenar som har växt ut sedan 1948 nu är det snart dags för att löven skall spricka ut läs Matt 24:32-Mark 13:27-32

  Israels politik utgår från att överleva Men det vore intressant och se vad som händer om dom vänder andra kinden till eftersom Gud har en plan med Israel så måste Han ingripa direkt mot deras angripare om dom själva vänder andra kinden till (och då blir det tufft)

  Har du läst länken med bortglömda fakta om Västbanken på wikipedia allt som står där har funnits med i nyhetsrapporteringen som jag har kunnat följa under alla år

 • Olof Lundgren

  #77

  Bra!

 • Läsare

  Det är väl inte så svårt att förstå varför det pratas mer om Benny H än STG debacket.
  Det är så mycket lättare och ha en uppfattning om tex BH, han är inte så komplicerad, en megapredikant som suger ut varenda krona han kan och bjuder på helande.

  Israel och Gazakonflikten är så mycket mer komplicerad, det är mest dom vänstervridna som har en exakt bild på detta och hur det skall lösas.

  Dom flesta som rör sig på bloggar typ denna tror jag bara sitter och nickar instämmande när dom läser sin bibel och ser vad som nu sker, Ja allt som sker nu sker ju för att uppfylla profetierna i bibeln och värre lär det bli, läste detta hos isaskar nyss

  ”Iran redo att eskortera Gaza skepp
  Den som har undrat vad som skulle kunna tända till och utlösa ett krig… kanske inte behöver söka svar längre.

  Nu har även Iran, tillsammans med Jordanien och Turkiet, erbjudit att eskortera ”Free Gaza” liknande flottor…”

  Det går undan nu

 • Mikael

  Hej O!
  Jag har läst att i Nya Testamentet vänder Gud sig ifrån Israels folk till den dag då tiden är inne för det ny utvalda folket att visa de förlorade ”rätt” lära och sedan kan Gud försätta hela sin plan i verket.

  Men för att denna plan skall få fart måste Jesus vara i Centrum för de ny utvalda, men det jag ser är bara jag och de mina vi rättrogna så kommer det gå bra.

  Inställningen, Gud välsignar de sina; skall ställas emot; ”Det är lättare för en kamel att ta sig igenom ett nålsöga än för en rik att komma till himlen som!”

  Om vi Kristna inte ser medmänniskor utan bara syndiga affällingar,
  hur har vi hanterat Jesu lära då?

  När en lära eller trosinriktning blir utsatt för allvarligt tryck för förändring, arbetar alla krafter att visa på det fina som varit, och påvisa de väsentliga skillnaderna från de utmanande intressegrupper. Detta hände Judarna från år ca: 33-100, och det mest märkliga är att de viktigaste i budskapet kan reduceras bort för andra intressen. En sådan här fråga hände
  år 428, frågan om Jesus var från sin födsel Gudomlig är inte den allra viktigaste utan vilka konsekvenser det har! Inser man inte att i denna Kritik ligger hela sanningen på spel.

  Säger man att Jesus var från födseln Gudomlig och endast honom är vi till för att ära, och för över all makt på Jorden till kyrkan. Måste hela Jesu lära vara med och kyrkan får aldrig göra fel, för gör vi det och tar på oss denna makt och missbrukar den så går vi djävulen tillmötes!
  Då kan man fråga sig vems barn vi är!

  Jag har tagit ställning för att beslutet år 428 är rätt, men om kyrkan skall ha all makt på Jorden och inte är till för alla människor efter Jesu förunderlika visdom, har vi vänt Jesus ryggen och skapar ett inferno.

  Och det mest märkliga är att Jesu undervisning till våran Insikt att förstå hur vi skall vara som Kristi efterföljande och kyrkans roll på Jorden, har förvridits för våran fördel på alla sätt väldigt tidigt skede efter Kristi Himmelsfärd!

  /Mikael

 • O

  Mikael

  Du visar inte att du har förstått bilden med fikonträdet och inte heller att du läst bortglömda fakta om Västbanken på wikipedia (Du gör som strutsen)

  Det handlar inte om Israel är goda eller onda det handlar om att Gud aldrig sviker ett löfte ” Jag tror på Israel för Guds skull ”

 • wildwest

  Broder Roger: Jag fick ett ryck och blev rätt syrlig i min kommentar. Men ungefär så har ju Benny Hinn låtit på sin egen blogg. Jag har ingen aaaaaning om varför min fru tog ut skilsmässa, men det kan inte hindra mej från att fortsätta min verksamhet som om inget hade hänt. Synd som synd. Skilsmässa utan otrohet eller misshandel är en synd, prostitution vore också en synd.

  Det gör mej närmast rosenrasande att stora predikanter har sina egna mallar. För 40 år sen skulle en ansvarig för kollektörer åkt ur en svensk kyrka med huvudet före om hans fru begärt skilsmässa. Idag kanske inte det händer, men knappast att man i många kyrkor idag skulle acceptera att man utan vidare fortsätter att predika varje söndag medan man inte har en aaaaaning om varför frun stuckit. Men stora predikanter kan. För de är såååå heliga. Och såååå i samklang med Gud så normala bibliska sanningar gäller inte. Istället ska man inte röra Herrens smorde, ve den som klagar på dessa.

  Samtidigt är det ju väldigt mänskligt att blir man stor o inflytelserik så tappar man proportionerna. Det upprepas ju ständigt, varje dag, i pressen, särskilt i min rosa tidning.

  Visst ska man inte fara med skvaller och nedgöra någon pga det, men i det här fallet kommer infon från Benny Hinn själv. Snyggt hade varit att nu ta time-out, reda ut situationen med fru, vare sej det blir definitiv skilsmässa eller inte, ta en period av kontemplation och sen ödmjukt återkomma efter ett halvår/år. Men det går inte, för då skulle ministryn tappar stora pengar och det är ju det viktigaste.

  Själv har jag erfarenhet av Benny Hinn från Citykyrkan i Stockholm på 70talet. Jag satt i främsta raden, kyrkan var ju fullsatt, och såg hur han med all kraft försökte putta omkull folk, en del ville inte och då blev det en liten dans över hela främre partiet av kyrkan, till slut väste han till dom: ”next please”. Så inte jag är impad av denne man på något vis.

 • Broder Roger

  wildwest!

  Jag sympatiserar helt med ditt senaste inlägg (#82). Även jag har hört och sett Benny Hinn livs levande i Stockholm. Det förbättrar inte min uppfattning om honom ett enda dugg.

  Än mer viktigt än Benny Hinns skilsmässa är att granska hans teologi. Vad är det han lär ut som Ulf Ekman, andra andliga ledare och massor av sensationslystna lekmän springer benen av sig för att ta del av? Jag är inte heller det minsta impad av Benny Hinn.

  En av mina stora förebilder i min ungdom var den enkle bibelläraren och pingstmissionären Carlo Johansson. I nutid är mina hjältar människor som makarna Årsjö som arbetat med bibelöversättning i minst 30 år på Papua Nya Guinea. Kanske är jag dragen åt viss missionsromantik, men svenskar kan också vara moderna troshjältar utan minsta spår av amerikansk ”prosperity teaching” i vare sig karaktär eller tjänst.

 • BW

  I DN i dag kan man läsa att Israel har bett USA ingripa och övertala Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan att skrinlägga sina planer på att personligen stiga iland i Gaza. Detta, varnar Israelerna, skulle i värsta fall kunna leda till strider mellan Israel och Natostyrkor. Dessutom säger sig Iran vilja stötta ”Ship to Gaza” militärt. För kännedom.

 • Mikael

  Hej O!

  Jo visst gör jag som strutsen jag ignorerar faran hjälper inte det springer jag av allt jag kan och fungerar inte det stoppar jag ner huvudet i jorden och spelar död.

  Men varför jag gör så är för att Jesus kom till vår jord för att återupprätta sitt folk!

  Jesus förklarade allt av värde, likt apan, höll de för öronen så de slappat att lyssna!
  Jesus visade allt av värde, likt apan, höll de för ögonen så de slapp se!
  Jesus lärde ut hur vi skall tala, likt apan höll de för mun och teg!

  Det är många som följer dessa exempel, vi sitter och ojjar oss över problemen vid Afrikas Horn och tittar bort när vi ser en uteliggare rota i en papperkorg.

  Vi reagerar över hur Hamas kan utan någon bestraffning sända misiler över Israel. Samtidigt som Israel bordar skepp efter skepp i internationellt vatten, när detta händer utanför Somalias Kust har Sverige sänt ner millitär att stävja detta! Man kan fråga sig vilket land skall försvara skeppen mot Israels egenvunna suveräntet som Pirater!

  Vi ser inte, hör inte eller talar inte om Jesus vilja hur vi ska agera i dessa frågor!

  Och likt de tre aporna visar vi viljan att tolka in det vi själva vill förstå.

  /Mikael

 • Kalle

  Det kommer att kosta mer och mer att står för sanningen, det första som dör i en konflikt är sanningen. Antisemitismen idag har en till viss del bytt dräkt, i dag är det ok att hata Israel, det är ju en nation vilket tydligen legitimerar vilka lögner eller vinklingar som helst.
  När jag växte upp (är 60-talist) så hade jag svårt att förstå logiken i judehatet på 30 talet, hur kunde folk gå på såna lögner, Varför var stödet för judarna så litet i världen. nu förstår jag helt vad det handlar om, när den populistiska piskan viner då hukar folket och ställer sig bakom det destruktiva. Tom svenska kyrkan ställer sig bakom att blockaden mot Gaza hävs, trots de konsekvenser som det skulle bli för Israel. Dagens hjältar är de som idag står upp för sanningen, står upp för Israel, samtiden hånar oss men historien kommer att ge oss rätt om en generation eller två/Kalle

 • O

  Kalle

  Läste du (25)

 • Mikael

  Hej O!
  Har du förstått det du skrev på #25!

  För jag tvivlar på det!

  /Mikael

 • O

  Mikael eller vad du kallar dig denna gången
  Skall det vara så svårt att läsa som det står det står ju i klartext
  Du har inte svarat på (81)

  Jag skrev till den som kallade sig Kalle om det också är du så hade jag inte skrivit sådant som jag kan vänta mig att du inte förstår
  Denna blogg blir ointressant om vissa skriver med många signaturer

 • Mikael

  Hej O!
  Nej vi är allt fler än en som undrar!

  Om du läser det jag skrivet, skriver jag inte
  Jag som är frälst utan undvikit ett sådant självutlåtande.
  Ja, jag har upplevt frälsning.

  Men Jesus säger i Matt 5:3
  ”Saliga är de som är fattiga i anden, dem tillhör himmelriket.”

  Kan jag då någonsin framhäva mig själv? Utan skall jag inte hungrigt söka det underbara vår Herre ständigt ger oss!

  Jesus säger: Matt 5:21-22
  ”Ni har hört att det är sagt till fäderna: Du skall inte mörda. Den som mördar är skyldig inför domstolen. Jag säger er. Den som är vred på sin broder är skyldig inför domstolen och den som säger till sin broder: Ditt dumhuvud, är skyldig inför stora rådet och den som säger: Din dåre är skyldig till det brinnande Gehenna.”

  Jag säger inte att jag är frälst: Utan upplevt en frälsning och hungrigt försöker vara i den.

  Och angående Fikonträdet. Så är de orden Jesus gav ställda till dig och mig!
  På Matt. 12:33-37 säger Jesus så här.

  ”Om ni förutsätter att trädet är bra, så är frukten bra, eller att trädet är dåligt så är frukten dålig. Ty av frukten känner man trädet.
  Huggormsyngel, hur skulle ni är onda tala om något gott tala något gott? Vad hjärtat är fullt med, det talar munnen. En god människa tar ur sitt goda förråd fram det som är gott, och en ond människa tar ur sitt onda fram det som är ont.
  Men jag säger er att för varje onyttigt ord som människor talar, skall det stå till svars på dommens dag.
  Efter dina ord skall du frias och efter dina ord skall du fällas.”

  Om du nu ser böckerna ”Om Jesus” och ”Om Gud” av Jonas Gardell som två viktiga debattinlägg av var vår tro splittrades och varför vissa får döma och andra inte.

  Så ser jag dessa som bra startpunkt: Hur kunde vi bejakande kristna låta det gå så fel!
  När Peter Halldorf arbetar med frågorna har han våra öron, han gör ett gedigert arbete, men lyssnar vi på hans insikter eller återgår vi till att förundras av
  Benny Hinns otroliga förkunnelse, vill vi se vad som splittrar oss och se vad som kan återförena oss.
  Eller slår vi oss på bröstet och pekar ut alla oliktänkande som avfällingar.

  Det jag hittat i mitt sökande är att vid mötet mellan Cyrillus och Nestorius år 428, ett beslut taget Jesus är Guds son från begynnelsen.
  Detta gör att Jesus skall vara med i allt vi gör tänker och verkar i.

  Hur fungerar det i ditt och mitt liv? Jag vet inte hur du har det men jag lever i ett sekulariserat samhälle, du kaske kan dra dig till det livet du så hett försvarar.
  Men jag lyckas inte med det, varför blir min klarsyn då så hemsk.

  Varför pekar man finger på de som inte lever upp till den standard som vi så hett önskar man skall uppnå till.

  Vi läser att Jesus förklarar att vi är som dibarn och än så länge lever på mjölk.
  Men när vi blir vuxnare skall vi gå över på fast föda.
  Men det jag ser är att vi sparkar bakut varje gång någon frågar skall ni inte sluta med nappflaskan snart!

  Snälla O, varför är inte ödmjukhet en dygd i våra liv. Kan du svar mig på det kanske jag kan tänka mig att lämna min nappflaskan.

  /Mikael

 • O

  Mikael

  Fikonträdet är en bild på Israel
  Du har många ord men det verkar som du inte hittat bortglömda fakta om västbanken på wikipedia Jag skriver inte så många ord så du borde kunna klara av att läsa alla
  Det är många här som har försökt att ge dig kunskap men du verkar ha svårt att ta till dig det som andra skriver Läs (77) och (81)

 • Mikael

  Hej O!
  Du har rätt vi diskuterar som två gäss hur mycket vatten som slängs på oss rinner det bara av!
  Jesus gick förbi ett fikonträd som inte gav frukt och förstörde det!”

  Och vad som symboliserar Israels folk så är det: Sions berg, vin och åtskilliga andra symboler, Jesus förklarar mer efter Matt. 12:42 där domen över Judarna kommer från
  ”Drottningen av Söderlandet skall vid domen träda upp mot detta släkte och bli det till dom. Ty hon kom från jordens yttersta gräns för att lyssna till Salomos vishet. Och se, här är mer än Salomo.”

  /Mikael

 • Läsare

  tack nummer 19, josef, för ett bra inlägg!
  jag blir upprörd när någons äktenskapliga status ska kommenteras. jesus skulle även låta den som är skild komma till tals. hur ska skilda människor våga komma till kyrkan? att en skild människa inte får tala till andra signalerar verkligen att förtroendet för den skilda människan är mycket litet i det frikyrkliga sammanhanget. kanske är det just den skilda människan som behöver tala till de gifta paren och till de par som ska gifta sig.. hur kan kristna, speciellt en kristen ledare, komma fram till en så korkad och oempatisk tanke, tanken om att ett havererat äktenskap inte gör det lämpligt att tala inför andra? vem som helst kan ställas i en situation där du inte kan rå på en skilsmässa. det kan uppstå en situation som ligger helt utanför din kapacitet att förhindra.
  sannerligen är det teologin och ekonomin som borde vara mer i fokus.

 • O

  Mikael

  Du har inte visat än att du läst på om bortglömda fakta om västbanken läs (77)

 • Mikael

  Hej Ulf stenlund!
  Om du trakaseras varje gång du går till arbetet, om dina olivträd helt plötsligt är bakom en stor mur, hur intresserad är du att fortsätta att stanna kvar då, Vd anbelangar Muslimer trakaserar de Kristna än mer nu, Minns du för några år sedan kravaller i
  Los Angeles då stod fighten mellan färgade och Kineser de vita som var den största orsaken till problemen som uppstod medverkade på sin höjd av genom att sända ut ordningspolis.

  /Mikael

  Hej O!
  Jag har följt konflikten i Israel sedan Yom Kippur 1973, det var då den landet Israel räddades av eldsjälar.

  Men jag anser om man skall lösa en konflikt tar man reda på så mycket som möjligt om det som hänt, sen väljer man inte sida utan försöker vist lösa problemet.

  Idag vinns inte krig av millitärer utan om den som vinner på bäst propaganda.
  Krig förs inte längre av millitär utan av en paketlösning där vinsten att följa de nya är större än att fortsätta strida.

  Vad anbellangar Hamas så vann de i fria väl, som inte godkändes av USA och Israel,
  Tänk efter lite nu, det var fria val en demokrati måste tåla att alla parter som ställer upp i ett fritt val skall kunna vinna.
  Och råder valfusk så är det inte längre en demokrati, då är det en diktator som styr landet likt det styre som nu är i Afganistan.

  Alla länder har terrorister i sin nybildning, misslyckas de blir det tråkigt för de men lyckas de blir de frihetskämpar.
  Det gäller väl även de judiska terroristerna som sköt ner
  av FN utsänd Folke Bernadotte.
  Och den Amerikanska staten med sitt Boston tea party

  /Mikael Fransson

 • O

  Mikael

  !973 var du mycket ung!?

  Läs (3) + (43)

  Jag tror på Israel för Guds skull

 • Mikael

  Hej 0!
  Det betyder tydligen att För Gud skull kan en nation våldföra sig på godtyckligt, vem som helst.
  Man går emot alla regler som står i bibeln.
  Man bryter mot de nationella regler som skyddar Israel utan de reglerna så kommer inte Israel klara sig!

  Vad anbelangar Wikipedia så, måste man kontrollera källan vem har skrivit texten är den trovärdig, är texten vinklad till någons fördel!

  Den situation som Israel försätter de som alltid bott på Västbanken och Gaza är för mig en gåta, när Judarna blev instänga i Warsavas gettho, då klagade inte Världen men när det får hända igen!
  Vart vill de komma?

  Går det inte ifrågasätt ren dumhet även om den kommer ifrån Guds utvalda folk!

  /Mikael

 • O

  Mikael

  Angående wikipedias uppgifter så har jag följt nyhetsrapporteringen under hela denna tid och jag känner igen alltsammans texten är ren fakta oavsett vem som från första stund fört in den Som du förstår är jag mycket äldre än dig Som kristen så var det mycket spännande att få uppleva det som profeterna har visat skulle ske Israel vill inget hellre än att leva ifred
  Det var ett program i dag söndag på tv kl 18 Vi är alla Abrahams barn har du sett det annars finns det på svt play Det var intressant
  Gud kan aldrig svika ett löfte då vore han inte Gud men han har många gånger ogillat det som Israel gör men Guds löften är orubbliga

 • Mikael

  Hej 0!

  Du har rätt. Endast dU KAN FÖRSTÅ allt rätt,
  FÖR ATT 1. Att döda människor på internationellt vatten, är varje nations rätt.

  2 kan man skapa två stora koncentratjonsläger är ju förmånligt inte behöva arbeta och pengar och mat kommer överflod.

  /Mikael

  PS. Nu slutar jag att kommentera dina insinuationf! DS.